HBO Max voegde 18 films toe deze week, waaronder een paar echte actieknallers

HBO Max voegde 18 films toe deze week, waaronder een paar echte actieknallers

Een topweekje weer hoor!

18 nieuwe films. Het aanbod van HBO Max groeide ook deze week weer aanzienlijk, waarmee de streamingdienst steevast elke week weer meer dan tien nieuwe films toevoegt. We zetten het nieuwe aanbod op een rij.

Spangas in Actie (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jop de Vries | Cast: Ricardo Blei, Priscilla Kneteman, Hassan Slaby, Guillermo Hilversum
De vriendschap van Raaf (Lennart Timmerman) en Abel (Ricardo Blei) komt onder druk te staan wanneer het Spangalis College wordt gesloten en de leerlingen verspreid zullen worden over andere scholen. In hun strijd om dit te voorkomen besluit de vriendengroep het schoolgebouw te bezetten. Dat gaat niet volgens plan. En als Raaf en Abel daarbij flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de hechte vriendengroep. Pas nadat het helemaal uit de hand loopt, beseffen ze wat de waarde van vriendschap eigenlijk is.

De Vogelwachter (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Threes Anna | Cast: Freek de Jonge, Nick Golterman, Sophie van Winden
De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

All the Devil's Men (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matthew Hope | Cast: William Fichtner, Sylvia Hoeks, Milo Gibson, Gbenga Akinnagbe
Een premiejager moet in Londen zoeken naar een in ongenade gevallen CIA-agent. Dat brengt hem in een strijd met een ex-militair bondgenoot en diens privéleger.

Braven (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lin Oeding | Cast: Jason Momoa, Garret Dillahunt, Stephen Lang, Zahn McClarnon
Joe Braven (Momoa) is een nederige houthakker die op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten woont met zijn gezin. Braven moet in actie komen wanneer hij geconfronteerd wordt met een groep levensgevaarlijke drugsrunners die zijn afgezonderde cabine in de bergen een bezoekje brengen. De kundige drugssmokkelaars leren weldra dat ze niet met een normale man te maken hebben: een natuurkracht die voor de levens van zijn familie vecht en voor de liefde van het doden. Dillahunt speelt een naar geld hunkerende vrachtwagenchauffeur die op prutserige wijze drugs in de blokhut van Braven verbergt.

The Last Right (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Aoife Crehan | Cast: Niamh Algar, Samuel Bottomley, Cian Boylan, Brian Cox
De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Aangespoord door zijn broer Louis en de pittige jonge begrafenisondernemer Mary begint hij aan een doldwaze autorit dwars door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven, op de hielen gezeten door de politie (Colm Meany). The Last Right is een geestige en hartverwarmende roadmovie waarin twee broers, beide met hun eigen gebruiksaanwijzing, nader tot elkaar komen. Met een ecologische verantwoorde kartonnen lijkkist met bloemetjesmotief op het dak.

The Infiltrator (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brad Furman | Cast: Bryan Cranston, Leanne Best, Daniel Mays, Tom Vaughan-Lawlor
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robert Mazur, een undercoveragent die jarenlang door het leven ging als Bob Musella. Hij nam allerlei gesprekken op die leidden tot een grote arrestatieactie tijdens een opgezette bruiloft. "Operation C-Chase" was bedoeld om bankiers te ontmaskeren die het financiële systeem manipuleerden om geld wit te wassen voor drugsbaronnen als Pablo Escobar. Uiteindelijk zorgde de operatie er ook voor dat Manuel Noriega berecht kon worden.

Elvis (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Baz Luhrmann | Cast: Tom Hanks, Austin Robert Butler, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery
In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley's doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

The Cabin in the Woods (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Drew Goddard | Cast: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz
Voor degenen die bekend zijn met het eerdere werk van Joss Whedon en Drew Goddard zullen de kwaliteit en intelligentie van de film niet als verrassing komen. Whedon speelde al eerder met verwachtingen en het horrorgenre in zijn series Buffy the Vampire Slayer en Angel. Hier leerde Goddard voor het eerst de kneepjes van het vak. Meteen vanaf het begin speelt het duo open kaart: de film opent in een groot instituut waar mannen in witte jassen een groots evenement voorbereiden. Welk evenement? Vijf jonge mensen die een weekend in een afgelegen hut in een groot bos gaan doorbrengen.

Vinterbrødre (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hlynur Palmason | Cast: Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Victoria Carmen Sonne, Lars Mikkelsen
Twee broers werken in een koude winter. Hun routine komt onder druk te staan als er een gewelddadige vete ontstaat met een andere familie.

Vals (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dennis Bots, Dennis Bots | Cast: Abbey Hoes, Abbey Hoes, Gijs Blom, Gijs Blom
Een meidenweekend in een afgelegen huisje in de Ardennen maakt dat vier meiden vragen gaan stellen over elkaar en hun verleden. Kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

The Experiment (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Scheuring | Cast: Adrien Brody, Forest Whitaker, Cam Gigandet, Clifton Collins Jr.
Amerikaanse remake van de Duitse film Das Experiment (2001) over 26 mannen die deelnemen aan een psychologisch experiment. De groep wordt opgedeeld in gevangen en bewakers, maar als de spanning stijgt, dreigt het experiment uit de hand te lopen...

De gelukkige huisvrouw (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Antoinette Beumer | Cast: Carice van Houten, Waldemar Torenstra, Annemieke Bakker, Matthijs van Nieuwkerk
Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea's leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea's onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met 'de gekken' om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

The Grey (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Carnahan | Cast: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, Dallas Roberts
The Grey gaat over een groep arbeiders in Alaska die na een klus op afgelegen terrein terugvliegen naar huis. Hun vliegtuig stort echter neer, en de mannen merken al snel dat ze in wolvengebied zijn gestrand. Om te overleven moeten ze een nietsontziende groep wolven te slim af zijn.

Volle maan (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Johan Nijenhuis | Cast: Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Cas Jansen, Ellen Ten Damme
Na hun eindexamen gaan een groep vrienden en twee buitenbeentjes tijdens een zeiltocht op zoek naar een geheime Full Moon Party. Ze ontdekken dat de moeilijke vragen pas na het eindexamen komen.

The Karate Kid (1984)
Bekijk de afbeeldingRegie: John G. Avildsen | Cast: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove
Daniel LaRusso verhuist met zijn moeder naar Californie waar hij stapelverliefd wordt op een meisje. Wanneer zij echter door een lokale jeugdbende in elkaar geslagen wordt, vraagt hij Mr. Miyagi, een oude meester in de vechtsporten, om hem karatelessen te geven.

The Karate Kid Part II (1986)
Bekijk de afbeeldingRegie: John G. Avildsen | Cast: Pat Morita, Ralph Macchio, Bruce Malmuth, Eddie Smith
Daniel La Russo vergezelt zijn karatemeester Miyagi naar diens geboorteplaats Okinawa. Het is zijn eerste reis naar een exotisch oord. Hij ontdekt meer van het mysterieuze verleden van zijn meester. Voor Miyagi is het de kans om zijn vader voor het laatst te ontmoeten en zijn jeugdliefde weer te zien.

The Karate Kid, Part III (1989)
Bekijk de afbeeldingRegie: John G. Avildsen | Cast: Ralph Macchio, Pat Morita, Robyn Lively, Thomas Ian Griffith
De gemene karatemeester Kreese die negen maanden geleden door de oude Mr. Miyagi vernederd werd, zint nog steeds op wraak. Hij heeft zijn bedrijf overgelaten aan zijn rijke, gewentenloze vennoot Terry Silver, die hem belooft Miyagi en diens leerling Daniel voorgoed uit te schakelen. Daniel en Mr. Miyagi leiden intussen in Okinawa een rustig leventje als exploitanten van een bonsai-winkeltje. Mike Barnes, een mannetje van Silver, daagt Daniel uit tot een gevecht

The Next Karate Kid (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Cain | Cast: Pat Morita, Hilary Swank, Michael Ironside, Constance Towers
Tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor oud-strijdkrachten ontmoet Mr. Miyagi de weduwe van een oude strijdmakker, die ooit zijn leven heeft gered. Hij besluit als posthume dank de zeventienjarige kleindochter Julie Pierce te onderwijzen in de vechtsport.

NieuwsFilm

meest populair