Dit heilige personage had bijna een rol in 'Thor: Love and Thunder'

Dat zou gewaagd zijn geweest...

Sinds deze week is de nieuwste aanwinst van Marvel, Thor: Love and Thunder, te bekijken op Disney+ na een bioscooprun die in totaal ruim $750 miljoen dollar heeft opgebracht.

Het vierde avontuur rondom de dondergod van Chris Hemsworth neemt ons mee naar de eeuwigheid waar alle bekende goden samenkomen, inclusief de oudste god Zeus (Russell Crowe). Het bevatte zelfs Black Panther-godin Bastet.

Nu blijkt dat de film bijna één van de meest besproken figuren uit de geschiedenis bevatte. Tijdens een recent interview met BBC Radio 1 onthullen regisseur Taika Waititi en 'Valkyrie'-actrice Tessa Thompson dat Jezus Christus bijna was verschenen.

Te groot risico
Tijdens de scène in Omnipotence City hadden we een kort optreden kunnen krijgen van de zoon van God en Waititi en Thompson legden uit dat dit haast was gebeurd: "Er zou een tussenweg zijn voor je-weet-wel-wie. De grote J, god van het timmerwerk".

De cameo werd waarschijnlijk afgewezen vanwege mogelijk beledigende religieuze overtuigingen door het komische karakter van de film. Het zou ongetwijfeld hilarisch zijn geweest, maar het 'lachen en weer door'-principe ten tijde van Monthy Python's Life of Brian is helaas al heel lang voorbij.

NieuwsFilm

meest populair