Reese Witherspoon: "Waar zijn de romkoms gebleven?"

Romkom-queen Witherspoon heeft een sterke mening als het gaat om welk genre het best bekeken wordt.

Het hele jaar door worden er vele romkoms uitgebracht, en kanshebbers voor onder andere de Academy Awards en Golden Globes. Maar volgens Reese Witherspoon zijn het niet de prestigieuze Hollywoodfilms die het publiek graag opnieuw kijkt.

Witherspoon heeft zelf een groot impact gehad in de wereld van romantische komedies, van iconische Elle Woods in Legally Blonde tot nog een tal andere romkoms met Hollywoodsterren zoals Mark Ruffalo en Chris Pine. In een interview met The Hollywood Reporter deelde ze haar mening over romkoms:

"Ik stel me voor dat mensen films van Nancy Myers herhaaldelijk kijken, en veel vaker dan auteursfilms. Die zie je maar een keer. Ik denk dat er een nieuwe meting van betrokkenheid wordt gezien, namelijk 'Hoe vaak kijken mensen deze film? Hoe ziet het publiek eruit dat de film opnieuw kijkt?' Ik heb een aantal van mijn lievelingsromkoms en Nora Ephron-films meer dan een keer gekeken. Dat is een grote factor bij het meten van de waarde van catalogusfilms."

Mensen willen feelgoodfilms
Witherspoon heeft geen ongelijk. Elk jaar wordt de kerstfilm Love Actually duizenden keren door mensen opnieuw bekeken. En hoewel films van Tarantino en Nolan ook vaker meerdere keren worden gezien door filmliefhebbers, zijn het toch vaak de sfeermakend- of opbeurende komedies en romcoms waar kijkers naar terugkeren.

Whiterspoons zakenpartner Lauren Neustadter voegde toe:

"Er begon iets interessants toen Set It Up van actrice Zoey Deutch op Netflix uitkwam. Reese keek de film en vond het geweldig, toen tweette ze iets als: 'Waar zijn alle romkoms?' En de reacties op twitter waren erg intens [...] Romkoms zijn feelgoodfilms, en juist nu we streamingplatforms hebben zoeken we dat soort films die ons een goed gevoel geven."

Hoewel Legally Blonde helaas niet meer op Netflix staat, zijn er veel andere romantische komedies op Netflix, en het worden er alleen maar meer.

NieuwsFilm

meest populair