Grote bezwaren tegen Oscar-nominatie Will Smith voor 'Emancipation'

Het klapincident haalt hem weer in...

Arjen Rooseboom 6 oktober 2022 10:11 in Algemeen
De eerste actievolle beelden van Emancipation met de geplaagde Will Smith in de hoofdrol, lijken ons een sterk slavernijdrama voor te schotelen.

Inmiddels wordt er al gesproken over een volgende Oscarnominatie voor de acteur na het winnen van het gouden beeldje voor zijn performance in King Richard eerder dit jaar.

Helaas voor hem blijkt nu ook dat men het beruchte incident van toen (zijn klap aan komiek Chris Rock) nog steeds niet vergeten is.

The Hollywood Reporter vroeg aan leden van 'The Academy of Motion Picture Arts and Sciences' of Smith nog een nominatie waard was. En hoewel sommigen er open voor staan, zijn de meesten meedogenloos.

Reacties variëren van "F*ck hem, dus nee" tot "Ik heb al een keer op Donald Trump gestemd, ik ga niet nog zo'n foute keuze maken".

Lawrence David Foldes, lid van de producententak, gaat zelfs zo ver dat hij Smith op een zwarte lijst wil zetten: "Ik was verrast met de release van 'Emancipation', omdat ik vind dat de industrie Smith moet mijden en niet zijn imago versterken. Zou ik op hem stemmen? No fucking way. Zijn beschamende gewelddadige uitbarsting, zielige snuivende 'acceptatie'-tirade en flagrante gebrek aan respect voor de Academie zouden hem voorgoed moeten uitsluiten van enige overweging en toekomstige beloningen".

Heftige nasleep
In de maanden die volgden op de klap, kelderde de populariteit van Smith gigantisch en werden diverse filmprojecten gepauzeerd of helemaal stopgezet. Het wordt dus ook afwachten of het publiek alweer bereid is om Emancipation te omarmen.

NieuwsFilm