Velma komt in 'Scooby-Doo' na vele jaren uit de kast

-

Lajea van der Willik 7 oktober 2022 07:04 in Algemeen
Scooby-Doo komt met een nieuwe animatiefilm Trick or Treat Scooby-Doo! En om fans nog blijer te maken is Velma, ook wel bekend als de leuke nerd, officieel deel van de LGBTQ+ Community.

Scooby-Doo is bekend geworden door de vier tiener-detectives en de pratende hond die samen mysteries oplossen. De vier detectives bestaan uit Daphne, Shaggy, Fred en, natuurlijk, Velma. Velma is de slimste van hun vier en heeft meestal een Oranje-outfit aan. Ze is vooral bekend voor het feit dat ze regelmatig haar bril verliest.

Velma is altijd al lesbisch geweest
Jarenlang hebben fans gespeculeerd dat Velma lesbisch is. Filmmaker James Gunn onthulde in 2020 dat hij al eerder had geprobeerd om Velma lesbisch te portretteren. "Ik heb het geprobeerd! In mijn oorspronkelijk script uit 2001 was Velma nadrukkelijk lesbisch. Maar de studio kon geen besluit maken voor de eerste film. Uiteindelijk kreeg Velma dan toch een vriend, Patrick Wisely, in de vervolgfilm."

Ook geeft de producer van Scooby-Doo, Tony Cervone, aan dat het overduidelijk was dat Velma gay is en voor de mensen die het niet wisten zegt hij: "Voor degenen die het niet hebben begrepen, raad ik je aan om beter te kijken. Dit is niet nieuws."

De rol van Velma is gespeeld door een lesbische actrice
Zangeres en actrice Hayley Kiyoko kreeg de rol van Velma in 2008 (Scooby-Doo!: The Mystery Begins en Scooby-Doo! Curse of the Lake Monster) en was zeer tevreden met het feit dat Velma uit de kast is. Kiyoko is zelf lesbisch en ze was in het begin vooral bang dat de producers niet wisten dat ze een lesbische Velma hadden aangenomen. Nu dat Velma officeel uit de kast is, zegt ze in haar tweet: "Ik voel me levend en gezien."

Trick or Treat Scooby-Doo! is nu te zien op Prime Video en Pathé Thuis
NieuwsFilm