Verrassende uitleg van James Gray over de moeilijke Joaquin Phoenix

Verrassende uitleg van James Gray over de moeilijke Joaquin Phoenix

Een mooie verdediging!

Opnieuw wordt Joaquin Phoenix moeilijk om mee te werken genoemd. Maar de regisseur James Gray schoot tot zijn verdediging in een interview met het blad Vulture naar aanleiding van zijn nieuwste film Armageddon Time.

James Gray werkte samen met de wereldberoemde ster aan de film The Immigrant. Hun samenwerking zorgde voor een creatieve uitdaging, maar James Gray vond het interessant. En zijn uitleg is verrassend anders dan men doorgaans vertelt over de samenwerking met Joaquin.

Moeilijk samenwerken
James Gray voelt diepe bewondering voor de unieke karakter-acteur uit The Joker. Hij zegt dan ook over Joaquin: "Hij is niet moeilijk. Hij is geweldig. Hij is moeilijk op een prettige manier. Je wilt dat moeilijke. Met Joaquin komt dat moeilijke, omdat hij erg open is over zijn kwetsbaarheid en een veilige omgeving wil om te werken."

En dat leidt tot verrassingen op de set en improvisaties waar de collega's, crew en de regisseur niet altijd in mee kunnen gaan. Zo herinnert James Gray zich dat Joaquin iets moest lezen en op moest kijken en wat moest zeggen. Vervolgens roept Joaquin alleen 'bulls**t, bulls**t, mijn tekst'.

"In het midden van de opname van een andere scène riep hij ineens 'Bulva, kom hier!' waarop Dagmara Dominczyk moest verschijnen van hem. En zij zette zowaar spontaan iets moois neer."

Het artikel in de Daily Mail staat hier.

NieuwsFilm

meest populair