Metacritic: 'Black Panther Wakanda Forever' is helemaal niet zo geweldig

Metacritic: 'Black Panther Wakanda Forever' is helemaal niet zo geweldig

Oei, misschien iets te vroeg gejuicht...

Black Panther: Wakanda Forever zorgt wederom voor een enorme hype onder Marvel-fans, vooral gezien de bloedstollend hoge Rotten Tomatoes-score van 86%.

Nu ontstaat er echter twijfel of de sequel ook daadwerkelijk de hoge verwachtingen van zijn voorganger gaat waarmaken en dat heeft alles te maken met een genuanceerd cijfer van een andere overzichtssite: Metacritic.

Want de score aldaar toont dat Wakanda Forever bij langer na niet in de buurt komt van de originele Black Panther. De ongelijkheid is veel groter.

De originele Black Panther staat op een nette 8.8, maar Wakanda Forever blijft voorlopig steken op een 7'tje. In Engelse termen zou dat een B- zijn.

Ander soort werking
Dit komt doordat Metacritic elke recensie een 10 toekent en ze vervolgens deelt door het gemiddelde in plaats van recensies aan te duiden als "Rotten" of "Fresh", zoals Rotten Tomatoes doet.

Het is echter nog te vroeg om Wakanda Forever helemaal af te schrijven, want in de loop van de tijd gaan er natuurlijk meer beoordelingen online verschijnen, dus de eindstand kán nog omhoog of omlaag gaan.

NieuwsFilm

meest populair