'Black Panther: Wakanda Forever' verklapt plot voor langverwachte MCU Phase 5-film

Heeft Black Panther: Wakanda Forever zojuist Marvels Thunderbolts film opgezet?

Zoe van Leeuwen 15 november 2022 09:12 in Algemeen
*Dit bericht bevat spoilers voor Black Panter: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever dient als het einde voor Phase 4. Tegelijkertijd maakt de film ook een opzet voor de toekomst van het MCU. Gek genoeg voor de Thunderbolts.

In een van de subplots van de film zien we Contessa Valentina Allegra de Fontaine. Eerder zagen we haar al in The Falcon and the Winter Soldier en Black Widow, toen ze U.S. Agent en Yelena Belova rekruteerde voor een vooralsnog onbekend doel.

Het stelen van vibranium
In de film maakt ze een opmerking over haar droom waarin de VS alle vibranium van de wereld in handen heeft. De implicatie is dat ze bereid is haar handen vuil te maken om Wakanda's vibranium veilig te stellen voor de VS.

Het zou zomaar eens kunnen dat Valentina haar team van antihelden in zal zetten om al het vibranium in handen te krijgen. Tot nu toe ging het publiek ervan uit dat ze een rijke superschurk was die een groep oprichtte om haar eigen duistere doelen te bereiken.

Nu ze hoofd van de CIA is kan Valentina erop wijzen dat alle slechte daden van Yelena Belova en de andere door de regering zijn goedgekeurd.

In 2024 in de bioscoop
Of het plot voor de Thunderbolts ook echt over het stelen van vibranium gaat is nog niet zeker. Wel kan gezegd worden dat de groep antihelden onder Valentina's bevel zal werken in de aankomende film.

NieuwsFilm