Deze acteur had bijna 'Deadpool' gespeeld in plaats van Ryan Reynolds

Het had heel anders kunnen lopen

Matthijs Bouman 21 november 2022 15:01 in Algemeen
We kennen allemaal Ryan Reynolds als de iconische superheld Deadpool. Nu blijkt dat de acteur niet als eerste was gevraagd voor de rol. De eerste keuze ging namelijk naar Supernatural-ster Jensen Ackles.

Het gebeurt wel eens vaker dat een acteur naast een rol grijpt, of dat hij aanvankelijk een film weigert en daar later spijt van heeft. Denk bijvoorbeeld aan Al Pacino die 'Han Solo' in Star Wars: A New Hope had kunnen spelen, of John Travolta in Forrest Gump in plaats van Tom Hanks.

Deadpool
Bij een SPN Convention (een beurs georganiseerd in het thema van Supernatural), laat de Dean Winchester-acteur weten zelf ooit gevraagd te zijn om de superheld Deadpool te spelen in de gelijknamige film.

"Ik was in gesprek om in de film [Deadpool] te spelen. Het kwam echter niet uit met mijn planning en daar is het eigenlijk geëindigd. Het is overigens een film die ik erg leuk vind", aldus de Supernatural-acteur.

De rol ging uiteindelijk naar Ryan Reynolds, die alom geprezen is voor zijn acteerwerk als de hilarische superheld. Misschien is het ook wel beter dat de rol niet naar Ackles is gegaan, hij had anders samen moeten werken met zijn ex-vriendin Morena Baccarin.

"Het is misschien beter dat het niet is doorgegaan, omdat mijn ex ook in die film speelt. Dat had erg ongemakkelijk kunnen zijn", vervolgt Ackles.

Superheld
Uiteindelijk heeft Ackles alsnog de kans gekregen om in de huid van een superheld te kruipen. Eerder dit jaar verscheen hij in de Amazon Prime-original The Boys als de superheld 'Soldier Boy'. Toch heeft hij vaker naast het net gevist als het om superheld rollen gaat, zo deed hij auditie voor hoofdrollen in Captain America: The First Avenger en de Superman-serie Smallville.

NieuwsFilm