Waarom de nieuwste film van Taika Waititi anders is dan we van hem gewend zijn

Toch sluit dit werk volledig op hem aan.

Brendan Mc Dade 26 november 2022 08:13 in Algemeen
Taika Waititi staat bekend als regisseur van films als Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit. Deze films waren zeer succesvol, maar toch had hij behoefte aan iets meer persoonlijks. Van hieruit is zijn nieuwe film Next Goal Wins ontstaan.

Dit is een film dat gebaseerd is op een documentaire over het voetbalteam van Amerikaans-Samoa. Dit wordt beschouwt als een van de slechtste voetbalteams van de wereld. Dat heeft deels natuurlijk te maken met het geringe bewonersaantal op het eiland.

Persoonlijks
Dit kan dus perfect bronmateriaal zijn voor een vermakelijke film. Voor Waititi was dit echter niet de enige reden om deze film te regisseren. Er zat ook een persoonlijk randje aan.

De regisseur is namelijk voor een deel opgegroeid in Polynesië, de eilandengroep waar dit verhaal zich afspeelt. Dit zorgde voor extra motivatie om het hele spektakel van het ongelukkige voetbalteam op een juiste manier op het witte doek te laten verschijnen.

Familie
In een interview met Empire Magazine geeft hij aan: "Het is erg belangrijk dat het in Polynesië plaatsvindt, omdat het mijn mensen zijn. Wij blijven bij elkaar. Het was alsof ik mezelf en mijn familie zag toen ik naar die documentaire keek, die in vele opzichten zo perfect is."

NieuwsFilm