Alle 'Lord of the Rings'-films gerangschikt! Dit zijn de beste Middle Earth-films

Een van de beste filmreeksen ooit!

Jeffrey Kouters 1 december 2022 15:02 in Featured
Peter Jackson had de eer om zes films te mogen maken over de fanatasyboeken van Tolkien. We hebben het hier natuurlijk over The Lord of the Rings en The Hobbit. Hoogtijd om alle Middle Earth-films eens te ranken.

The Lord of the Rings blijft ontzettend populair. Zie alleen al het succes van de Amazon-serie The Rings of Power die dit jaar verscheen. Het succes is in grote mate te danken aan filmmaker Peter Jackson.De drie The Lord of the Rings-films wisten tientallen Oscarnominaties in de wacht te slepen en wonnen er daarvan zeventien. Voor The Return for the King kreeg Jackson zelfs de Oscar voor beste film. Een geweldige prestatie dus.

Tweede reeks
Jackson kreeg met The Hobbit de kans om nog drie Middle Earth-films te maken. Hoewel deze epische avonturenfilms minder sterk werden ontvangen, waren deze alsnog razend populair aan de bioscoopkassa's. In totaal heeft de fantasyreeks bijna 6 miljard dollar opgebracht.

Ranking the Stars
De onderstaande ranking is gebaseerd op de FilmTotaal-score die op iedere filmpagina wordt weergegeven. Hierin worden de gemiddelde scores van de volgende bronnen meegewogen: (1) FilmTotaal, (2) IMDb, (3) Rotten Tomatoes, (4) MovieMeter en (5) Metacritic.Volledige ranking van de 6 Middle Earth-films


#1 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) | 8.9
#2 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) | 8.7
#3 The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) | 8.6


#4 The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) ] 7.3
#5 The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) | 7.1
#6 The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) | 6.7


NieuwsFilm