Margot Robbie gaat met 'Babylon' keihard onderuit aan Amerikaanse bioscoopkassa's

Margot Robbie gaat met 'Babylon' keihard onderuit aan Amerikaanse bioscoopkassa's

De tweede flop voor de actrice dit jaar.

Volgende maand kunnen we Babylon eindelijk aanschouwen in de bioscoopzalen. De film heeft afgelopen weekend al een release gekregen in de States. Echter verliep het openingsweekend van Damien Chazelle's nieuwste film ronduit rampzalig.

Da film Babylon van La La Land-regisseur Damien Chazelle is een ode aan Hollywood uit de jaren 20. De film is veelbesproken gezien de vele naaktscènes en de lange speelduur van maar liefst 3 uur.

Afgelopen weekend was het zover en kreeg de film met Margot Robbie en Brad Pitt een release in de States. De eerste Box Office cijfers blijken uitermate teleurstellend te zijn. Met een budget van maar liefst $110 miljoen dollar werd er een 'magere' $5 miljoen dollar opgehaald bij de Box Office.

Dit is overigens niet de eerste film met Margot Robbie dit jaar die geen goede start maakt bij de Box Office. De film Amsterdam van regisseur David O. Russel wist met een budget van $80 miljoen in totaal maar $30 miljoen op te halen.

Winterweer
Diegene die het nieuws volgen weten dat heel Noord-Amerika momenteel geplaagd wordt door extreem winterweer. Om deze reden kelderen de bioscoopbezoekers ook aanzienlijk, Babylon heeft overigens een sterke concurrent in de filmzalen. De film is slechts één week later dan Avatar: The Way of Water gereleased.

Kritiek
De film ontvangt erg gemengde reacties. Op Rottentomatoes scoort de film een 56% op basis van 205 recensies. Volgens de 'tomatometer' is de film daarbij 'rotten'. Toch klinken er ook positieve geluiden, met name voor de acteerprestaties van de sterren-cast.

Babylon is vanaf 19 januari te zien in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair