Guillermo del Toro waarschuwt over zijn Netflix-hit: "Het is geen kinderfilm"

Guillermo del Toro waarschuwt over zijn Netflix-hit: "Het is geen kinderfilm"

Voor volwassen én kinderen.

Vorig jaar kwamen er 2 Pinocchio films uit. De eerste verscheen op Disney+, met o.a. Tom Hanks. Deze werd wel erg slecht onthaald. De andere, van niemand minder dan Guillermo Del Toro, mag er echter wel zijn. Het gaat hier om een prachtige stop-motion film, die op Netflix is te zien. Wel laat de regisseur nu opnieuw weten dat het geen film voor alleen kinderen is.

Del Toro heeft natuurlijk al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Pan's Labyrinth en The Shape of Water. Ook zijn Pinocchio werd dus sterk onthaald. Zo scoort de film overal erg sterk en staat hij zelfs in de top 20 films van 2022 volgens FilmTotaal. Toch denkt Del Toro dat sommige filmfanaten verkeerde verwachtingen van de film hebben.

Voor wie?
Zo zegt de Mexicaanse regisseur: "Er is een groot verschil tussen 'familiefilm' en 'babysitter-film'. Laatstgenoemde is een film die de kinderen zonder de ouders kunnen kijken. Dat is echter niet waarvoor wij zijn gegaan. Wij hebben een film gemaakt waarvan zowel volwassenen als kinderen van kunnen genieten en over kunnen praten".

Enige tijd geleden liet Del Toro al weten dat er een diepe thema's in de film zitten. Zo zei hij al eerder: " Het is een film die gaat over leven en dood en onze tijd hier op aarde. Ik heb me ook laten inspireren door mijn eigen verhaal, over mijn relatie met mijn vader en hoe het leven was na zijn dood".

Netflix
De prachtige animatiefilm staat nu al een tijdje op de streaminggigant. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair