Deze uitdagingen onderging de cast tijdens opnames 'Avatar: The Way of Water'

Geen green-of blue screen, maar 'the volume'.

Frank Vermeij 24 januari 2023 06:00 in Algemeen
Als je Avatar: The Way of Water hebt gezien, zul je je hoogstwaarschijnlijk afvragen hoe James Cameron en zijn team de wereld van Pandora en de Na'vi weer tot leven hebben gebracht. In een nieuwe featurette krijg je een kijkje achter de schermen en zie je hoe de de cast en crew de film hebben opgenomen.

The Volume
De cast van The Way of Water hoefde niet voor een green screen te acteren, maar in een soort hal genaamd 'The Volume'. Je denkt bij het horen van die naam misschien aan de LED-technologie die werd gebruikt voor The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi, maar dat is iets heel anders dan de technologie die gebruikt is voor The Way of Water.

James Cameron vertelt in de featurette dat het gebruik van de Volume hem de ruimte geeft om puur te focussen op de acteurs en hun performance: "Het is de enige manier om deze film te maken".

Mo-cap
In de featurette zien we onder andere hoe Sam Worthington, Zoe Saldana en Sigourney Weaver in motion-capture pakken acteren. Hun performance wordt met deze technologie direct vertaald in hun Na'vi personages.

Zo'n motion-capture pak is een nauwsluitend, tweedelig pak met markeringen over je hele lichaam en met een helm waar een camera aan vast zit. Hierdoor wordt 100% van de performance van de acteurs vastgelegd.

Featurette
Benieuwd hoe het eraan toe ging achter de schermen? Hieronder bekijk je de featurette. The Way of Water draait nu in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm