Actrice overtreft James Cameron, speelt in 4(!) van de 6 films die $2 miljard opleverden

Die kan ze in haar broekzak steken...

Arjen Rooseboom 24 januari 2023 22:30 in Algemeen
Als je dacht dat James Cameron al indruk maakte door een krankzinnig record te vestigen, dan knalt Zoe Saldaña daar nu overheen met misschien een nog wel grotere prestatie.

Dankzij het succes van Avatar: The Way of Water, die deze week de magische grens van $2 miljard dollar passeerde, is Saldaña nu de eerste actrice met maar liefst vier films op haar CV die deze mijlpaal presteerden.

De andere titels zijn uiteraard de originele Avatar (2009), gevolgd door Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019).

Het stichten van een gezin veranderde alles
De 44-jarige actrice speelt Neytiri in de films van Cameron en Gamora in de Guardians of the Galaxy-trilogie voor het Marvel Cinematic Universe waarvan dit jaar het derde (en laatste?) deel zal verschijnen.

Vorig jaar vertelde Saldaña, ook bekend van de Star Trek- en Pirates of the Caribbean-franchises, dat ze soms het gevoel had dat ze zich creatief "vastgebonden" voelde om daar later aan toe te voegen dat ze wel heel dankbaar is voor al die grote rollen en de kansen die ze heeft gekregen.NieuwsFilm