James Cameron vestigt krankzinnig record dat hij waarschijnlijk alleen zelf kan verbreken

Wat je ook van hem vindt, dit is natuurlijk ontzettend knap...

Arjen Rooseboom 22 januari 2023 22:30 in Algemeen
Avatar: The Way of Water draait een maand in de bioscoop en er is weer reden voor feest, want de grens van $2 miljard dollar wordt bijna gepasseerd, waarmee het commerciële succes blijft groeien.

Hiermee is het de zesde film in de geschiedenis die ooit tweemaal de 10 cijfers wist te behalen. Daarnaast kan regisseur James Cameron nu nog meer opscheppen als zijnde de onbetwiste koning van de cinema.

Want van het sextet blockbusters dat inmiddels voorbij de $2 miljard dollar wist te geraken, zijn er nu drie gemaakt door dezelfde persoon, met natuurlijk Titanic en de originele Avatar als overige hits voor Cameron.

Ongekende prestatie van formaat
Sterker nog, J.J. Abrams is de vreemde eend in de bijt, aangezien Star Wars: The Force Awakens als enige niet werd geleid door Cameron of de gebroeders Russo (Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame).

Het lijkt erop dat de enige persoon die in staat is om Cameron te verslaan, nu Cameron zelf is. Tenzij de Russo broers terugkeren voor Avengers: Secret Wars, maar dat gaat volgens kopman Kevin Feige niet gebeuren.NieuwsFilm