Regisseur noemt 'Black Panther: Wakanda Forever' slechtste film ooit zonder bepaalde scènes

Ryan Coogler was ontevreden met bepaalde versies van de film

Frank Vermeij 5 februari 2023 22:30 in Algemeen
Black Panther: Wakanda Forever is inmiddels genomineerd voor vijf oscars en wordt door velen gezien als de beste Marvel-film van Phase 4. Het was niet altijd zo goed. Op een bepaald punt tijdens de productie noemde regisseur Ryan Coogler het zelfs de slechtste film ooit.

Cruciale scènes
In de audio commentary van Wakanda Forever vertelt Ryan Coogler hoe belangrijk de openingsscènes met Ramonda (Angela Bassett) bij de Verenigde Naties en de actiescène met de Dora Milaje waren voor de film.

Hij heeft namelijk een versie van de film bekeken zonder alleen die twee scènes. Dit vertelde hij erover:

"Ik zal jullie allemaal een grappig geheim vertellen. We waren aan het experimenteren met allerlei dingen met deze film. Op een gegeven moment experimenteerden we met het verwijderen van deze twee scènes uit de film (de VN-scène en de openingsscène van Dora Milaje). En we hadden het gewoon over: 'Ja, het werkt zonder, want X, Y en Z.'"

Verschrikkelijk
Coogler was nou niet echt te spreken over deze versie van de film:

"Ik herinner me dat ik om 6 uur 's ochtends binnenkwam om te kijken, omdat ik het gewoon wilde bekijken voordat we het testten met de scènes eruit. En we speelden het af, en ik keek ernaar, en het was gewoon de slechtste film ooit"

"Ik dacht: 'Oh, dit is verschrikkelijk.' Op een gegeven moment stond ik helemaal alleen in de filmzaal rond 6:45 uur, en ik bel Nate [Moore], ik bel iedereen zo van: 'Yo, dit is een fout. We moeten dit oplossen.' Maar het is een reis om te begrijpen hoe belangrijk deze twee scènes zijn voor de film om te werken."

Disney+
Black Panther: Wakanda Forever is nu te bekijken op Disney+ en is verkrijgbaar op Blu-Ray. Zoals eerder benoemd, is de film genomineerd voor vijf oscars, waaronder beste actrice in een bijrol voor Angela Bassett als Queen Ramonda.

Hieronder bekijk je een van haar beste scènes uit de film.NieuwsFilm

meest populair