Opmerkelijk: 'Avatar'-regisseur James Cameron vergelijkt zichzelf met J.R.R. Tolkien

Opmerkelijk: 'Avatar'-regisseur James Cameron vergelijkt zichzelf met J.R.R. Tolkien

Wat zullen de 'Lord of The Rings'-fans hiervan vinden?

Avatar: The Way of Water gaat langzamerhand richting de $2,5 miljard dollar aan de wereldwijde Box-Office. Dit is de derde film van regisseur James Cameron die boven de $2 miljard weet uit te komen, Titanic en de eerste Avatar mogen zich hierbij aansluiten.

James Cameron is zichzelf maar al te bewust van zijn succes aan de Box-Office. In een interview met TIME Magazine maakt de regisseur een opmerkelijke opmerking die niet geheel onopvallend zal blijven.

Lord of The Rings
In het interview geeft de Titanic-regisseur toe dat hij zichzelf nu vergelijkt met J.R.R. Tolkien, schrijver van de Lord of The Rings-trilogie én diens regisseur, Peter Jackson.

"Ik probeerde een film te maken als Peter Jackson die 'The Lord of the Rings' maakte, maar zonder dat 'Lord of The Rings' bestond. Dus ik moet eerst Tolkien zijn om het verhaal en wereld te scheppen en toen kon ik Peter Jackson zijn.", aldus James Cameron.

De regisseur geeft toe dat het een gewaagde opmerking is, maar toch staat hij er volledig achter.

"Het klinkt brutaal en ambitieus, maar ik was geen boekenreeks aan het verfilmen die al bestond. Ik moest het allemaal zelf zien te maken.", vervolgt Cameron.

Avatar 3
James Cameron is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Avatar 3, we zullen niet nogmaals 13 jaar moeten wachten op een vervolg, gezien The Way of Water en de nog titelloze Avatar 3 back-to-back zijn opgenomen. De huidige release staat gepland op 20 december 2024.



NieuwsFilm

meest populair