Christopher Nolan stelt hoge eisen aan 'Oppenheimer'

Christopher Nolan stelt hoge eisen aan 'Oppenheimer'

De regisseur is nogal perfectionistisch.

Aankomende zomer komt Oppenheimer uit in de bioscoop. De nieuwste film van regisseur Christopher Nolan kwam al eerder in het nieuws gezien de regisseur een atoombom explosie zonder CGI had geregeld. In een interview met acteur Aldren Ehrenreich blijkt dat de regisseur uiterst perfectionistisch te werk gaat.

Christopher Nolan heeft veel noemenswaardige films op zijn CV staan. Inception, Interstellar en The Dark Knigh-trilogie zijn enkel een greep uit zijn oeuvre.

Al vanaf Nolan's eerste film Memento blijkt dat we te maken hebben met een uiterst doordachte filmregisseur die alles tot in de puntjes wilt regelen.

Perfectionist
Dat Christopher Nolan een perfectionist is blijkt ook uit een interview met Oppenheimer-acteur Aldren Ehrenreich, die voor de atoombom-film enkele scènes moest opnemen met Robert Downey Junior.

"Het niveau van controle en detail dat Nolan heeft is erg inspirerend. Hij is niet bang om alles exact te krijgen zoals hij dat wil", aldus de acteur.

Ehrenreich laat zich over het controlefreak-aspect van Nolan allesbehalve negatief uit. Integendeel, hij is vereerd om het mee te mogen maken.

"Het is geweldig om er een onderdeel van te zijn. Je moet je totaal overgeven aan iemand zijn visie en er gewoon vertrouwen in hebben", vervolgt Ehrenreich.



Stanley Kubrick
Het niveau van controle is niet iets dat dat we nog nooit eerder hebben gezien. Filmregisseur Stanley Kubrick, een van Nolan's grote inspiratiebronnen, stond erom bekend alles precies te krijgen zoals hij het wilde hebben, tot het obsessieve aan toe.

Christopher Nolan overzag recent een 70mm filmrestauratie van Kubrick's 2001: A Space Odyssey. Diezelfde projectie is momenteel te bekijken in KINO Rotterdam.

Oppenheimer draait vanaf 20 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair