Vijf trilogieën die de kijkers omverblazen met derde film

Vijf trilogieën die de kijkers omverblazen met derde film

Met onder andere 'Star Wars' en 'Lord of the Rings'

De afsluiter van een trilogie wordt vaak gezien als de minste van de drie. Op deze lijst krijg je een aantal voorbeelden waar dit niet het geval is en waarvan het laatste deel juist wordt gezien als de beste .

Revenge of the Sith
Waar de derde film uit de originele 'Star Wars'-trilogie wordt gezien als de slechtste van de drie, wordt Revenge of the Sith veruit gezien als de allerbeste film van George Lucas' prequel-trilogie. De film levert een aantal momenten die inmiddels net zo iconisch zijn als veel momenten uit de originele trilogie.

Denk aan het gevecht tussen Anakin en Obi-Wan op Mustafar, Palpatine's gevechten tegen Mace Windu en Yoda, Order 66 en de creatie van Darth Vader. De film is door de jaren heen alleen maar populairder geworden.

Dit bleek maar weer uit het enthousiasme van veel fans om acteurs Ewan McGregor en Hayden Christensen weer terug te zien als Obi-Wan Kenobi en Darth Vader in de Obi-Wan-serie op Disney+.



War for the Planet of the Apes
Na de succesvolle eerste twee delen van de 'Planet of the Apes'-reboot lagen de verwachtingen voor War for the Planet of the Apes ontzettend hoog. De verwachtingen werden niet alleen behaald, ze werden overtroffen.

War for the Planet of the Apes is de beste film van de trilogie. Het dient als een perfect einde voor het verhaal van Caesar, die weer briljant gespeeld wordt door Andy Serkis. Volgend jaar keren we terug naar de wereld die Caesar in 'War' achterlaat in Kingdom of the Planet of the Apes.



The Good, the Bad and the Ugly
Alle films in de 'Dollars'-trilogie van Sergio Leone zijn allemaal meesterlijke films en worden gezien als klassiekers, maar The Good, the Bad and the Ugly is simpelweg nog net wat beter dan A Fistful of Dollars en For A Few Dollars More.

Het maakte van Clint Eastwood de gevestigde naam die hij tot de dag van vandaag nog heeft, gaf ons een aantal van de beste muziekstukken uit de filmgeschiedenis en blijft voor altijd herkenbaar dankzij de iconische stand-off.



Before Midnight
Before Midnight is heel anders dan de andere films op deze lijst. Er zitten geen grote actiescènes of spectaculaire visuele effecten in, Before Midnight is op andere manieren opwindend.

De film borduurt perfect voort op de relatie tussen hoofdpersonen Celine en Jesse, heeft briljante dialogen en fantastisch acteerwerk van Ethan Hawke en Julie Delpy. Alles wat 'dromerig' was in de voorgaande films werd in de laatste film echt.

Celine en Jesse moesten proberen hun relatie op de lange termijn te laten werken en dit werd ontzettend realistisch weergegeven.

Before Midnight was van dezelfde briljante kwaliteit als de vorige twee films en cementeerde de 'Before'-trilogie als een van de beste ooit .



Return of the King
De inclusie van deze film verbaast natuurlijk helemaal niemand, maar dat is ook terecht. The Lord of the Rings: The Return of the King is de beste van de drie film en won maar liefst 11 oscars (vrij zeldzaam voor een fantasyfilm).

Peter Jackson slaagde erin om een van de beste boeken ooit te verfilmen met een van de beste filmtrilogieën ooit. Zoiets bijzonders gaan we niet snel meer meemaken.



NieuwsFilm

meest populair