Keert Peter Jackson terug voor de nieuwe 'Lord of the Rings'-films?

Keert Peter Jackson terug voor de nieuwe 'Lord of the Rings'-films?

De regisseur houdt het in het midden..

Warner Bros. Discovery kwam afgelopen donderdag met het grote nieuws een nieuwe reeks films van The Lord of The Rings te gaan ontwikkelen. Terwijl het nieuws nog vers is draait de geruchtenmolen overuren. Gaat Peter Jackson terugkeren in de regiestoel?

Er zijn weinig films die zoveel impact hebben gemaakt als The Lord of The Rings-trilogie. Men zou kunnen stellen dat het het hedendaagse fantasy-genre heeft gevormd.

Warner Bros. Discovery-CEO David Zaslav maakte reeds bekend de wereld van J.R.R. Tolkien nieuw leven in te willen blazen. De CEO had al eerder bekend gemaakt groot in te willen zetten op populaire franchises, dit lijkt een goede eerste stap in die richting.

Peter Jackson
Waar men het heeft over verfilmingen van het geliefde 'Middle-Earth', valt de naam van regisseur Peter Jackson al snel. De Nieuw-Zeelandse filmmaker was verantwoordelijk voor de originele Lord of The Rings-trilogie en de The Hobbit-franchise.

Met The Lord of The Rings: The Return of The King, wist de regisseur maar liefst 11 Academy Awards in de wacht te slepen, zijn naam staat unaniem verbonden aan het succes van de films.



Reactie
In een verklaring vertelt Peter Jackson dat hij op de hoogte is gehouden tijdens het aankoopproces van Warner Bros. Discovery om de filmrechten van Embracer over te kopen. Hij blijft echter schimmig over zijn eigen toekomst binnen de franchise.

"Warner Bros. en Embracer hebben ons ingelicht in elke stap die ze maakte. We kijken er naar uit om verder in gesprek te gaan over hun visie van de toekomst van de franchise", aldus de filmregisseur.

Geen Reboot
Met de bekendmaking van de nieuwe films werd al snel duidelijk gemaakt dat er geen remakes van de originele Peter Jackson-films op de planning staan. Het universum van J.R.R. Tolkien is zo uitgebreid dat er genoeg ruimte is om andere verhalen te vertellen.



NieuwsFilm

meest populair