'Mala Influencia': een Spaanse erotische thriller die Siberisch koud laat
Recensie

'Mala Influencia': een Spaanse erotische thriller die Siberisch koud laat (2025)

Waarom komt deze romance tussen een knappe ex-gevangene en een verwende rijkeluisdochter niet van de grond?

in Recensies
Leestijd: 2 min 30 sec
Regie: Chloé Wallace | Scenario: Chloé Wallace, Diana Muro| Cast: Alberto Olmo (Eros), Eléa Rochera (Reese), Enrique Arce (Bruce), Mirena Balic (Peyton) e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2025

Mala Influencia is gebaseerd op een Wattpad-verhaal. Dat is een online platform waarop amateurschrijvers hun pennenvruchten delen. Hoopte de producent van deze film op een nieuwe 50 Shades of Grey? Die box office hit ontstond nl. ook uit de fanfictie en de erotische fantasie van een internetschrijfster. Dit keer echter geen onschuldige jongedame met een dominante CEO, maar een knappe jonge ex-gevangene die bodyguard wordt van de belaagde dochter van een rijke zakenman. Jammer genoeg levert deze 'romantische thriller' op beide fronten geen kriebels in de buik op.

De wereld krijgt maar geen genoeg van de 'rijk meisje, arme jongen' liefdesverhalen. Het liefst nog met een bleke, onschuldige, maagdelijke deerne en een ondeugende schorremorrie als tegenspeler. Van The Notebook tot Grease en van tot Titanic. Hier heeft de hoofdrolspeler Eros ook duidelijk wat op zijn kerfstok. Hij verlaat de gevangenis wanneer een steenrijke zakenman hem als lijfwacht voor zijn dochter Reese inlijft. Maar welke misdaad pleegde hij? En waarom belandde hij met twee al even arme huisgenoten in een aftands appartement? Het achtergrondverhaal ontbreekt volledig waardoor onverschilligheid overheerst.

Maar de producenten van de film bespaarden niet alleen op het script. De casting laat ook te wensen over. Een duo sensuele acteurs met een dosis chemie zou deze romantische thriller nog van de ondergang redden. En sinds de Netflix-hit Elite weten we dat Spanje beschikt over een onuitputtelijke voorraad aan stomende jonge acteurs en actrices. Helaas: dit koppel straalt evenveel chemie uit als twee goudvissen in een bokaal. Aan het einde van de finale vrijpartij voel je een zichtbare ontlading bij de acteurs: een van opluchting dat het voorbij is.

Daarnaast zijn ook de nevenpersonages behoorlijk stereotiep. De arme vrienden van Eros rijden op hun motors rond in schreeuwerige kledij. En de rijke ex van Reese bombardeert iedereen met intellectuele prietpraat, organiseert gemaskerde feestjes en gedraagt zich zonder uitzondering als een arrogante eikel. Bovendien zondigen de al even karikaturale dialogen telkens tegen de 'show, don't tell'-filmwijsheid. Denk aan uitspraken als: "Ik wil dat mijn ex, die mijn hart gebroken heeft, me uitnodigt voor haar feest." En: "Met deze tekeningen verdrijf ik mijn eenzame en boze gedachtes."

En valt er dan nog wat spanning te beleven in deze thriller? Wie belaagt nu de rijkeluisdochter Reese? Ook als whodunit slaagt deze film niet in zijn opzet. Bij de start is het totaal niet duidelijk waarom de vader Eros als bodyguard binnenhaalt. Pas halverwege het verhaal starten namelijk de duidelijke bedreigingen aan het adres van Reese. Zelfs de uiteindelijke belager van Reese en het motief verschijnen pas helemaal op het einde op het toneel. Geen halve hints, geen puzzel die je langzaam in elkaar kan leggen. Want is dat niet het ultieme plezier van een thriller? Bespaar jezelf dus de kijktijd uit en zet gewoon nog een keer gezellig The Notebook op.

Mala Influencia is te zien bij Netflix.