Richard Verhagen


Richard Verhagen
4

Recensies

23,99K

Views

Recensent
Schrijft sinds november 2023 voor FilmTotaal

Auteur
Richard Verhagen heeft een vaste baan als marketing communicatie coördinator en schrijft daarnaast als freelance recensent voor FilmTotaal.

Achtergrond en focus
Richard heeft van jongs af aan een grote interesse in films en keek als kind al heel veel films waar hij eigenlijk nog te jong voor was. Zijn geheugen zit onbedoeld vol met filmfeitjes die vooral handig zijn bij een pubquiz. Hij houdt het filmnieuws rondom zijn favoriete regisseurs in de gaten en kijkt op YouTube graag naar content waarin zijn favoriete films geanalyseerd worden.

Favoriete genres en films
Voor Richard maakt het genre in principe niet uit, want dit zegt volgens hem niets over de kwaliteit van de film. Als hij moet kiezen dan zijn sciencefiction en (bovennatuurlijke) horror zijn favoriete genres. Van zijn favoriete films komen de meesten uit de jaren tachtig en negentig. Tot de films die hij het vaakst (meer dan tien keer) heeft gezien behoren (in willekeurige volgorde) Pulp Fiction, Jaws, Star Wars, Predator, Aliens, Silence of the Lambs, Jurassic Park en Snatch. Tot slot heeft hij een zwakke plek voor zogenaamde creature features.


Neem contact op met Richard Verhagen