Kingdom of Heaven

Kingdom of Heaven (2005)

Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Ridley Scott's hoogtepunt, nuja éen van, was Gladiator. Het sandalengenre tot in de perfectie uitgevoerd met een ijzersterke hoofdrolspeler in de vorm van Russel Crowe. Dat Ridley nét iets te veel in dit genre is blijven hangen is duidelijk, getuige Exodus nog niet zo lang geleden, Kingdom of Heaven was eigenlijk de eerste échte opvolger van Scott in dit soort films en zelfs die voelt aan als een mindere kopie.

Hoewel de tijd en decors verschillen lijkt het toch of Scott een soort van vervolg wou maken op Gladiator. Hoewel de cast best indrukwekkend is - het zijn niet allemaal de grootste namen maar wel gekende gezichten - is er anderzijds ook geen enkele die er uitspringt op positief gebied, misschien de kleine rol van Gleeson als uitzondering. Waar Gladiator nog een ijzersterke Crowe had om de film te dragen is dat in deze film grotendeels berust voor Orlando Bloom. Hoewel de man al enkele mooie rollen (lees: grote rollen) heeft mogen spelen heeft de man mij eigenlijk nog nooit écht kunnen overtuigen. Beste voorbeelden daarvan zijn zijn rollen in LOTR en POTC. Op zich niet storend ofzo (hoewel in POTC soms wel) maar daar draagde hij de film ook niet écht en bleef het acceptabel als aanvullende hoofdrol. In films waar hij de film moet dragen komt hij tekort, ook hier. Misschien mag de man dan voor het vrouwelijke deel van de wereld er mooi uitzien, naar mijn gevoel mist die man toch een portie charisma wat in films als deze toch een groot struikelblok is. In een wereld die beleefd wordt door écht mannen lijkt de man wel een halve vrouw en ook de gevoelens van zijn personage kan hij nooit écht goed op het scherm brengen. Al een geluk dat hij dan omringd word door een sterke cast zou je zeggen. Alleen heeft Scott ervoor gekozen die rollen zo leeg te maken als het kan zijn en worden al deze talenten onbenut met als mooiste voorbeeld de rol van Neeson. De man wordt al snel overboord gegooid en diende uiteindelijk voor zo goed als niets, al leek zelfs daar al duidelijk dat een meester als Neeson met de voorgeschreven dialogen ook geen niveau kon halen. Het script is best zwak te noemen met dank aan het hak op de tak springen en de personages keuzes te laten maken die ongegrond zijn voor hun personages. Het is dan op zich al een rare verdienste dat het nooit écht storend word, al merk je wel dat dit zoveel beter had kunnen worden. De décors zijn wel van de bovenste plank, het is zelfs te zeggen dat de effects van deze film beter zijn als Gladiator 3: Exodus: Gods & Kings, wat toch opmerkelijk is. Ook is het mooi dat Scott niet altijd kiest voor de actie maar soms gewoon een veldslag overslaat omdat de uitkomst van die slag belangrijker is dan de slag zelf. Toch zijn de veldslagen wel waar je voor gaat kijken naar deze film (tenzij je een naakte Eva Green verwachtte maar dan ben je eraan voor de moeite) en die zien er best goed uit, ze worden ook langgerekt en mooi in beeld gebracht zonder te veel in herhaling te vallen. Het zorgt ervoor dat Kingdom Of Heaven uiteindelijk nog een vermakelijk epos geworden is dat ondanks de mankementen mooi overeind blijft staan.

Kingdom of Heaven is een vermakelijk epos maar door een onbenutte cast en een zwak script heb je het gevoel dat er véél meer had in kunnen zitten. Toch blijft de film lekker onderhoudend, snelt de film zo voorbij en zijn de veldslagen wel van de bovenste plank.

6,5/10

Tarkus

Avatar

De film nu eens op blu-ray bekeken, en ook de lange versie ervan.
Mooie beelden, goed scenario en de lange versie draagt bij tot meer duidelijkheid in het verhaal.
Het spijtige aan deze film is wel de keuze van Orlando Bloom als hoofdrolspeler, ik denk dat er betere kandidaten te vinden waren.
Maar al met al de 3 uur dat de film duurt heb ik toch wel geboeid zitten kijken.

Commentaar 2005:
Mooie film zonder meer. Goede vechtscènes, maar ken er betere in dit genre (Gladiator, Troy). Had er eerlijk gezegd iets meer van verwacht. Toch een 4, dank zij Jeremy Irons & Lian Neeson, 2 pracht acteurs waarvan Orlando Bloom nog wat van kan leren, dan alleen maar mooi zijn.

The-Hunter

Avatar

Nee ook nooit last van ook 19 Smiley face. Maar volgens mij is het gewoon pech hebben als ze je er toevallig tussen uit halen. Maar dan nog is het belachelijk natuurlijk stikker van 16 jaar op de film en iemand mag de film niet zien. Maar als je een kroeg of disco in duikt struikel je haast over van die jochie's en meiden van 15 jaar :|. Ze kunnen naar mijn mening beter daar wat strenger gaan controleren in plaats van bij de bios.

The-Hunter

Avatar

Heb hem vandaag dus in de bios gezien. Het is zeker geen slechte film (heb er wel van genoten en hij is zeker zijn geld waard:+). Maar het is ook zeker niet een top film. Er had veel meer uit het verhaal gehaald kunnen worden. Het is allemaal een beetje politiek correct en ze gaan in de film niet echt op de verschillende personages in. Deze hadden dus zeker beter uitgewerkt kunnen worden. Wel vond ik dat de acteurs goed speelde (ja ook Bloom).

wat ik niet snap was het einde
je ziet dus Balian en Sibylla achter de koning van England aan rijden die op weg is naar Jeruzalem (tenminste zover ik het begrepen heb). Maar even daarvoor legt hij nog aan Sibylla uit dat het koningrijk van haar broer (wat hij wou dat het was een koningrijk van god was) niet in Jeruzalem zelf ligt maar in iets is wat in je gelooft en hart ligt.

Mijn vraag : waarom reist hij hem op het einde dan toch weer achterna?

Ramonhal

Avatar

Ik heb de film gistravond gezien en ik vond het absoluut niet bijzonder...

Ten eerste speelde Orlando wel goed, daar heb ik niks over te zeggen maar het verhaal kon mij niet boeien... Na 1 lesje zwaardvechten word het karakter van Bloom ineens een superheld die alles kan... niet echt mooi uitgewerkt dus.

Ten tweede word ik eigelijk een beetje moe van al die massa-gevecht scene's. (denk aan: Lord of the rings, Troy, King Arthur, Alexander en nu ook Kingom of heaven) Niet dat ik er een hekel aan heb want The Lord of the Rings en andere laten zien dat het ook op een originele manier mooi uitgewekt kan worden en niet gaat vervelen, helaas was dit naar mijn mening niet gelukt bij Kingdom...

Sorry maar deze film krijgt van mij niet hoger dan een 5je.

Scarface

Avatar

Fat_Tony_A donderdag 05 Mei 2005 om 20:25 [ zei:
scarface,

Probleem is dat je mening nergens op gebasseerd is. Waarom vind je het een kutfilm, heb je die film gezien? Blijkbaar niet want je zegt het zelf.

En waarom wil je het niet zien? Heb je ook niet duidelijk gemaakt, dus dat jij zegt dat je een mening hebt klopt niet zal niet kloppen en zal nooit kloppen.


lees maar mijn topic in Algemeen.

emmy

Avatar

Ik vind als je iemand af wilt kraken dat je dat niet moet doen bij een film waarin hij of zij speelt.
maar kraak hem dan af als persoon zelf...
en hij is pas een beginnend acteur, vergeleken dat colin farrell al jaren acteert.
en je kent iemand nie beoordelen op een film.
t hoeft zelf niet aan een acteur te liggen, kan ook aan de producent liggen hoe hij wil hoe de film gaat.
maar ik vind dat je dat dan appart hoort te zeggen, maar orlando speelt goed zijn rol in deze film vind ik.
en dat gelt ook van de andere acteurs. en dat is mijn mening !!