Con Air (1997)

One wrong flight can ruin your whole day

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Deze film na vele jaren weer eens bekeken en dat is me een stuk beter dan verwacht bevallen. Om 1 of andere reden is deze film niet in mijn geheugen blijven hangen als sterk. Natuurlijk een topcast met Nicolas Cage, John Cusack, Danny Trejo, John Malkovich en Steve Buscemi, waarbij de laatste een vrij onbeduidende rol speelt helaas, maar aan die vreemde rol geeft hij wel een prima invulling. In de film zien we een Nicolas Cage in topvorm, iets wat de laatste 10 jaar hoogstzeldzaam is. Ook John Malkovich is heerlijk op dreef in deze film. De film zit werkelijk boordevol actie en spectakel en verveelt geen moment. Soms wat over the top en onrealistisch, maar goed het blijft film dus dat mag. De hernieuwde kennismaking beviel een stuk beter dan verwacht. 8/10

Luniz

Avatar

Kraak me niet meteen af svp. Als eerste ben ik een fan van Cage. Zijn manier van acteren trekt me aan. Norton, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Russel Crowe etc. mogen er ook best zijn. Jaren geleden vond ik Con Air helemaal het einde. Net zoals Face Off. Maar in die tijd heb ik wat weinig goede films gezien. Toen leerde ik Pulp Fiction, Fight Club Memento, Donnie Darko etc. kennen. Leon is al een tijdje een van me favorieten. Zo een films pakken je en gaan ook met de tijd mee. Hoe vaak ik hem ook zie. Laatste tijd moet ik niet veel van actiefilms hebben. Thrillers, en films met een boodschap trekken me wat meer. Con Air heeft een behoorlijke cast maar helaas redt ie het niet alleen daarmee. Daarom vanavond maar eens Master & Commander bekijken. Is zo een film met kwaliteit.

gunman

Avatar

Echt een super goede actie film!!!!
Zeer spannend en goed acteer werk, die de tijd heel snel laat gaan.
(((Het einde vond ik alleen ook veel minder)))

Dit is mijn "all time" favoriete aktie knaller. Wat een film. Vanaf het begin wordt je gepakt door de film en hij laat je niet meer los. Alle ingredienten voor een aktie film zitten er in; Veel Pistolen, explosies, grof taalgebruik, en niet te vergeten heel goed acteerwerk van Malcovich, en Cage.

Arthaum

Avatar

Ja, inderdaad een leuke film om een keertje te kijken. Maar om nou te zeggen topper? Nee, vind ik niet. Het acteerwerk is wel goed, maar niet heel goed. Persoonlijk vind ik Nicolas Cage er in deze film vooral uitzien alsof hij onder de drugs is... Beetje vreemd uit z'n ogen kijken, geen zinnen langer dan 4 woorden. Sowieso niet meer dan 4 zinnen per keer.
Cyrus is natuurlijk wel vet. Diamond Dog is weer de coole neger. (NIET beledigend bedoelt voor de wijsneuzen onder ons!!).
Ik geef hem een 6,5 - 7. Niet slecht, niet goed. Beetje midden-mode.


PS: geen persoonlijk aanvallen hier. Het gaat om de film, en ik geef alleen maar mijn mening.

CAGE

Avatar

Ik zal dan wel als liefhebber van Nicolas reageren op deze film. Heb hem destijds in de bioscoop gezien en vond het toen best aardig. Is gewoon een doorsnee actiefilm, en helaas met wel te vaak van die overdreven explosies. Die muziek wat er dan wordt gespeeld in veel van die actiescenes die vind ik dan wel heel mooi. Iemand die de film dan wel weer leuk maakt is Steve Buscemi. Om die gozer moet ik altijd zo erg om lachen die bek van hem en die lach.:E...Tot slot moet ik zeggen dat ik wel van zo een doorsne actiefilms hou maar ze overdrijven het wel met die explosies. Toch is er een top cast en dat maakte het voor mij toen toch al met al tot een vermakelijke film. Maar inderdaad Nicolas kan maar beter van die serieuzere rollen gaan spelen die doet ie erg goed ja , ben ik ook erg mee eens. Jammer dat deze wel wat te vaak op tv komt.

Nessus

Avatar

Ver gezocht is nog bescheiden gezegd }: Wat ze allemaal bereid zijn te doen om een paar gevaarlijke criminele weer levend op te sluiten, gewoon naar het kerkhof ermee. In werkelijkheid zal het Vegas gedeelte aan hopen onschuldige mensen het leven hebben gekost :') en dat allemaal voor die paar baddies. Nee, Knorremuis heeft helemaal gelijk, Cage is beter is z'n ander Vegas-films en :W John Travolta :W is nou eenmaal cool.

knorremuis

Avatar

Tja die mister Nicolas Cage vonk in Face Off alleen cool en verder gewoon een ONWIJSE HUILEBALK!!:`( Altijd maar zo'n huilebalk. Saaie lul is het eigenlijk.
Ohja in snake eys o.i.d. was 'ie ook wel cool, vind het het leukst als de acteur beetje charismatisch is. daarom vink john travolta altijd stuk leuker. Misschien dat ik cage daarom goed vond in Face Off, puur omdat 'ie daar Mr Travolta imiteerde...of was eigenlijk :?

Nessus

Avatar

Weer een ongeloofwaardig verhaal om Mr. Cage zijn net verworven rol als actieheld uit te buiten. :Z
Na, de hiervoor uitgebrachte the rock, waarin Cage tenminste nog realistisch werd neergezet als semi-actieheld, is dit toch een waardeloos verhaaltje. :r
Okay, Cage is flink opgepompt en er zitten aardige actiescenes en stunts in, maar jammer dat dat ten koste gaat van het verhaal en de logica. Cage kan het beter houden bij de wat meer karakterrollen waarin ie uitblinkt.