The Wicker Man (2006)

Be careful what you search for...

Reviews (5)

Magalaan

Avatar

Prima film. Geen moment saai. Voor een horrorfilm is hij niet echt griezelig en dat zal de echte horrorfans opbreken. Hij zal ook minder zijn dan het origineel maar die heb ik niet gezien. Dat is echter geen reden om de film zo laag te waarderen. Het lijkt alsof mensen zich erg laten leiden door een negatieve recensie. Het blijft een origineel verhaal dat fascineert en het is zeker geen B-film. Als je er geen horror in wil zien, is het best een onderhoudende film. -

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, en is me toch wat minder goed bevallen dan de eerste maal.

Commentaar 2007:
Ik vind dit een zeer goed verhaal met een goede Nicolas Cage.
De film heeft slechte kritieken gekregen en ik begrijp eerlijk gezegd niet goed waarom.
Het is wel niet Nicolas Cage zijn beste film maar zeker niet zijn slechtste.
Dat de film een remake zou zijn heb ik later maar pas vernomen, en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het origineel, want het kan bijna niet anders dan dat dat ook een goed prent is.
Voor mij was het weer eens een leuk weerzien van Leelee Sobieski, die eindelijk eens een grote rol verdiend, want daar druipt het talent vanaf. Ooit zal haar kans wel eens komen, want in deze film heeft ze wel een heel kleine rol, helaas.
Voor wie van spanning een beetje mystiek en een verrassend einde houd, is dit een prima film.

Olrik

Avatar

Ik ben grote fan van de originele Wicker Man uit 1973, maar dat kan ik van deze remake met Nicholas Cage absoluut niet zeggen...
Om te beginnen ... HET BEGIN!!!!
Ik weet niet of de makers überhaupt wisten waar ze mee bezig waren toen ze begonnen met het maken van het begin van The Wicker Man, want het gaat gewoon helemaal nergens over!
Dit begin van The Wicker Man keert steeds weer terug door de gehele film heen, maar het heeft er gewoon helemaal niks mee te maken!
Ook heeft de film de vervelende gewoonte om wat de kijker zelf denkt door het hoofdpersonage gespeeld door Nicholas Cage te laten worden versterkt door dat hij het zelf ook nog eens benaamd...
Ook het slecht uitgewerkte einde is bespottelijk en zet de kijkers zogenaamd neer als onbezonnen kijkertjes die het einde niet aan zagen komen...
Als ze Nicholas Cage uiteindelijk dood wouden hebben door hem te offeren, waarom werd hij dan in die put opgesloten waar hij bijna verdronk????

2,5 / 10

kevindemen

Avatar

De film was lekker mysterieus, en daar houd ik van. Niets was te voorspellend, veel was een verassing. Echter zorgt deze 'sfeer' ervoor dat je niet weet wat je er nu eigenlijk van moet vinden. Ik had wel heel de tijd het idee dat de moeder iets achter hield, dat zei misschien wel wist wie het kind had, maar wat ik daar van moest vinden?

Dat het zo zou eindigen, had niemand kunnen voorspellen, tenzij ze de oude versie al hadden gezien, of van hadden gehoord. Ik heb deze zelf nooit gezien, dus voor mij was het einde een verassing. En een aangename verassing! Ik vond het wel eens fijn een unhappy-end te zien. Eens wat anders dan al die 'opgedrongen' happy-ends.

Erg storend aan de film is echter wel dat het verhaal zichzelf voort sleept, doordat je je geen houding weet wat je er nu van moet vinden. Al dat mysterieuse gedoe is niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn de 97 minuten waarschijnlijk voor een hoop mensen teveel gevraagd, en had er van mij wel even wat minuten van af mogen worden gesnoept, om het geheel minder langdradig te maken.

Ik heb nog wel het meeste meegevoeld met de moeder, aangezien ze naar mijn mening, een goed geacteerde trieste moeder is. Ik was niet mee gaan leven met het hoofdpersonage, en het was jammer. Juist omdat hij de film voor een groot deel moet dragen. Voor hem waren er vast nog wel honderd anderen die thuis de politie-agent uit kunnen hangen. De karakterontwikkeling liet ten wensen over, waardoor het maar half aanvoelde. Jammer van zo'n acteur als Cage, dat hij zo'n personage moest neerzetten. Want naar mijn idee ging dit ook ten koste van zijn acteerprestaties. Minder inlevingsgevoel, waardoor hij bij het einde wel enorm veel moest schreeuwen tegen al die 'vreemde boeren'

The Wicker Man is een vermakkelijke film, om eens een keer te kijken, maar dan ook niet meer. Hij is vermakelijk, maar niet goed genoeg tegenover alle andere topfilms die wel een goed cijfer verdienen. Cage kan het niveau jammer genoeg niet redden. Orgineel wilde ik het een 7 geven, omdat ik erg van unhappy-ends houd. Maar ik kwam hier op terug, omdat ik dat toch iets te hoog vond. Weer zit het cijfersysteem van Filmtotaal mij in de weg, wilde ik eigenlijk een 6,5 geven. Daarom toch maar een te lage 6, in plaats van een te hoge 7.

notReal

Avatar

Bizar hoe tweelingen soms heel leuk en soms heel eng kunnen zijn.. Ik hou niet zo van films met een schokkend einde. (Vergelijk bijv. The Skeleton Key.. brrr..! daar heb ik nog wel even wakker van gelegen..)

Ik kan niet voorbij die kop van Nick Cage als acteur. Ik zie eigenlijk altijd hem en niet zijn karakter. Hij heeft in mijn ogen dan ook al heel wat meegemaakt in zijn leven..