Bad Boys (1995)

Whatcha gonna do?

Reviews (9)

Glennekeeeee

Avatar

Ik zal waarschijnlijk een uitzondering zijn maar persoonlijk vind ik de sequel beter. Die beantwoorde meer aan wat er met dit concept valt aan te vangen al moet ik zeggen dat een balans tussen beide delen voor een perfecte derde deel kan zorgen. De kracht van deze eerste film is uiteraard het duo Lawrence en Smith. De oneliners stapelen zich op en zorgen ervoor dat je lange tijd door het gezapige tempo van het verhaal kan gaan zonder je te vervelen. Spijtig genoeg is deze eerste bad boys vooral een komedie en laat de actie toch te vaak op zich wachten. Ook is hier duidelijk te merken dat Bay nog een pak minder was qua actiescènes dan nu (ook al is het leuke er tegenwoordig ook van de hedendaags bay al af). Ze zijn rommelig en gecombineerd met zijn typische slo-mo ziet het er ook vaak amateuristisch uit. Tea Leoni is wel een leuke bijdrage aan de film al is haar personage vooral irritant en is de rol ook niet echt op haar lijf geschreven. Voor de rest is de cast wel degelijk, de finale is dan wel weer leuk maar toch vind ik dat de film nergens het niveau van deel 2 haalt. Gewoon hersenloze actie, scherpe oneliners, de miami-summer-vibe en dat sterke duo op zijn sterkst zorgde voor een sneltrein en dat was ook wel al in dit deel aanwezig maar allemaal net nog wat onzekerder dan in bad boys II.

Bad Boys II is een vermakelijke komedie met dank aan het duo Smith Lawrence. Maar het dunne verhaal is net wat te matig om te verdoezelen en qua actie is het toch net wat te rommelig om zich te kunnen meten met zijn opvolger.

6/10

ASHWIN102

Avatar

Dat je kijkt naar seagal heeft niets met zijn acteertalent te maken waarin hij overigens gebrekig is. Hij kan gewoon leuk vechten. Alleen als je 1 van zijn films hebt gezien, heb je de andere films van hem ook gezien. Altijd is hij de reddende engel die mensen het goede wilt leren door hun een pak rammel á la aikido te geven met zijn nichterige baret schuin op zijn kop of een baan als kok op een schip. In plaats van dat hij de lekkere meid uit de taart neemt, gaat hij met de terroristen op de boot op de vuist. Wat kan je eruit leren? Seagal is een flikker.

Bad Boys is een leuke film. Van Michael Bay hoef je geen goed verhaal te verwachten, maar spectaculaire actie scenes. Daar heeft hij hierin toch goed voor gezorgd.

sjemsjem

Avatar

Die poster is inderdaad wel treffend. Je kan het niet ontkennen. Toch wil het even opnemen voor deze film. Verhaallijn is inderdaad een beetje mager, maar ik heb altijd met plezier naar deze film gekeken. Will Smith kan best lollig zijn en Martin Lawrence was tijdens deze film nog niet overtuigd van het feit dat hij de grappigste man ter wereld was dus die haakt ook wel aan. De actie is ok en had het verhaal, als het niet zo voorspelbaar geweest, van spanning kunnen voorzien. Ik vind de soundtrack van deze film goed, biedt de juiste ondersteuning voor de film. De achtervolging van Will die de gangsters achtena zit nadat zij leoni hebben gekidnapt is daar een voorbeeld van. Maar goed, aan de andere kant zit de film inderdaad vol cliche's en niggers with an attitude. Ik geef het denk ik een [rating 3.5] Voor mij stijgt het toch wel ietsje bovend de gemiddelde (actie)film uit.

bepgreet

Avatar

Wie zegt dat iemand jou wil, laat staan kan begrijpen? Jij denkt zeker dat je een 'filmkenner' bent of zo? "Ja, Bad Boys is echt goed, want het is echt (oh nee, sorry, 'egt') realistisch en zo, en vet, en vette actie".... Als ik wat vaker naar een film als Bad Boys zou kijken (en het is niet zo dat ik hem geen kans heb gegeven, nl. 2 keer gezien), dan zou ik het risico lopen richting jouw, toch wel belachelijk lage niveau te dalen....Dadelijk ga ik nog denken dat het allemaal echt zo gaat bij de Amerikaanse politie! Dat alle mensen in dat soort belachelijke doch penibele situaties 'cool' blijven, en grappig. Al is de grappigheid van Bad Boys nou juist mislukt. De explosies zijn vet en zo, maar daarmee is het nog steeds gewoon een slechte film.

CAGE

Avatar

Ach het zal wel hoor. Topper is ie niet. Maar een gewone doorsnee actiefilm. Met af en toe leuke grappen. Ik kan ze wel waarderen. Ik vind zelfs Con Air okey en The Rock en Steven Seagal films enz.. maar das omdat ik Cage - fan en Seagal - fan ben denk ik. Anyways vincent89! Ik neem aan dat je zo een stoere vent bent aan het uithangen. Dat merk ik uit je reacties, want zo een films zijn wel leuk voor een keertje. Maar de laatste tijd worden we doodgegooid van die herhalingen, van zo een films, dat je er een beetje ziek van wordt. Is al de zoveelste keer dat ie op tv verschijnt. Neem het maar niet te letterlijk. Heb ik ook weleens problemen mee gehad. In ieder geval ik kan ze wel waarderen. ;)

leonardus

Avatar

Vincent89 zaterdag 05 Februari 2005 om 12:25
het is een van de beste films ooit. Alleen nerds vinden het geen goede film.Als je zegt dat dit 1 van de beste films ooit is ben je nogal een leeghoofd, en een leeghoofd komt aardig in de buurt van een nerd.
Jij vind dus dat deze film in het rijtje past van bv
Lord of the rings, Braveheart, The green mile,enz.
Stel je eens voor dat Bad boys daar ineens tussen staat, dat zou wel een lachwekkend gezicht zijn vind je ook niet.

bepgreet

Avatar

Alleen nerds vinden hem niet goed? Misschien versta jij onder een nerd iemand die niet zo kapot is van brutale, beledigende, domme, seksistische films zoals Bad Boys (en dan VOORAL II), waain 'hilarische' situaties voorkomen waar ludiek in lijken gegraaid wordt, er opmerkingen gemaakt worden over de borsten van een dode vrouw, met lijken over straat gegooid wordt en keukens besmeerd worden met stukjes mens. Ik versta onder een nerd iemand die zo kortzichtig, dom en vooral niet cultureel geengageerd is dat hij om bovenstaande situaties lacht, en bovendien nog dat soort films als 'een van de beste films aller tijden' noemt. Zielig hoor! Maar ja, aangezien je nog maar 15 bent (of ben je al 16?), is er nog ruimte voor verandering!

Durkie

Avatar

Dit is een erg coole film, maar niet, zoals sommigen hier zeggen, 5 van de 5 sterren waard: dat duidt op perfectie en dat is niet het geval bij deze film.

Maar Michael Bay als regisseur, Jerry Bruckheimer en Don Simpson als producers, levert hoe dan ook altijd strak gefilmde actie, mooie plaatjes, een cool kleurenpalet en bijbehorende humor op: kortom puur vermaak. En met dat in het achterhoofd komt deze film prima uit de verf!

Kijken dus... ook als je 'm al 's een keertje gezien hebt, hij blijft leuk!
[rating 3.5]

flip

Avatar

Ok beetje laat maar ik heb een vraag: ik heb destijd deze film in de bios gezien en ik herinner me een scene waarbij mike en marcus in de auto zaten en badboys zongen en toen werden ze gestopt door een andere auto die volgens hun auto wilde stelen en toen gingen marcus en mike ruzie maken blablabla net als bij die pako in die winkeltje. Deze stukje is dus nog nooit op tv vertoond, herinner ik me dit goed of was het een droom?