Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Once again I must ask too much of you, Harry.

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Blu-ray versie eens bekeken. En ben toch meer tevreden dan toen ik de film een eerste keer zag.
Er zit minder actie en spanning in deze film da's waar, maar toch is het verhaal nog goed.
Het is inderdaad meer een romantisch deel deze film, daar de hoofdpersonages allemaal wat met de liefde te maken krijgen.
Maar daardoor wordt een film niet slecht he, je ziet maar een tweede keer naar een film kijken kan nooit kwaad.

Commentaar 2010:
Over de vertolkingen heb ik geen klachten, soms ook mooie beelden, en de visuele effecten worden bij elke film steeds beter.
Maar helaas is niet alles aan deze film goed... van de 6 prenten die ik nu uit de reeks heb gezien is dit wel de minst goede.
Het scenario is pover en saai, de film is veel te langdradig en zeker niet spannend.
Kortom het geheel is maar een flauwe, romantische bedoening.
Er staan nog 2 vervolgen op stapel, maar het lijkt wel of dit zesde deel al een deel té veel is....

Glennekeeeee

Avatar

Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zesde deel ervan teruggezien.

David Yates had met Orde van de Feniks laten zien dat hij een sterke duistere Harry Potter-film kon neerzetten waarin actie niet nodig was om de kijker te boeien en de opmars van beide fronten zeer sterk kon overbrengen. Het is dan ook jammer dat Yates die lijn niet doortrekt in deze film waarbij ik meteen kan zeggen dat dit naar mijn gevoel misschien wel de minste is uit de reeks.

De film is totaal niet in balans. Enerzijds heb je inderdaad een duister kantje met de toverwereld die weet dat Voldemort terug is en dus de bevolking bang maakt, je hebt Draco die zijn persoonlijke opdracht heeft en lang misterieus blijft, we krijgen meer achtergrond van Voldemort en het misterie van de Halfbloedprins. Maar 3/4 van de film zijn dit verhaallijnen die als tussendoortje worden gebracht en vooral worden afgewisseld met een lichte toon van Puberende jongeren en liefdesperikkelen. Nu, ik snap dat ook een donkere film zijn lichte momenten moet hebben maar deze film had er te veel en waren ook te kinderlijk. Buiten de gekende 3 draait deze film vooral rond Perkamentus, Draco en Sneep. Op zich een sterke opzet dat 3 karakters met enorm potentieel eindelijk hun moment krijgen voor meer uitdieping en op zich gebeurd dat ook redelijk al blijft het allemaal nogal lang in het ongewisse. Het verhaal van bijvoorbeeld Perkamentus had veel vroeger gemogen zo dat de film wat meer vaart zou krijgen. Nu moeten we het eerste deel van de film genoegen nemen met wat puberende dialogen tussen Ron en Hermelien, zijn drankjes de manier om wat humor te brengen. Het is raar dat Voldemort op zichzelf zo goed als niet te bespeuren is terwijl de vorige film volledig draaide rond zijn opmars. De ooh zo grote slechterik geeft een jonge knaap als Draco een heel schooljaar om een opdracht uit te voeren die simpelweg op een paar weken gedaan kon worden.

Het probleem is eigenlijk al gesteld: enerzijds leuk dat bepaalde personages hun achtergrond krijgen maar dit mocht niet uitgerokken worden over een hele film. Daardoor voelt de film teveel als een tussendoortje dat enkel nodig is om de finale op te zetten zodat je helemaal mee bent en de finale aflevering zijn eigen verhaal kan vertellen en afronden. Dit gemengd met de te hoge dosis humor terwijl de grootste slechterik uit die wereld weer gekend is en angst zaait werkt dan ook tegenstrijdig.

Het laatste deel maakt wel veel goed maar had zoveel uitgebreider mogen zijn. De tocht met Perkamentus is uiteindelijk van korte duur en ook maar een opzetje voor de finale. Bij het terugkeren van hun toch wacht dan nog een goed uitgewerkte confrontatie met Sneep, Draco, Beatrix en konsoorten maar dat Harry weer zijn mond hield tegen Perkamentus, deze keer over Sneep, is ook weer raar want het had een boel kunnen voorkomen.


Halfbloedprins is als losstaande film te weinig om te boeien en te onevenwichtig. Maar als je de hele reeks na mekaar bekijkt wel een broodnodig deel om bepaalde personages uit te diepen of te zien evolueren en dat is wel solide uitgewerkt.

7,5/10

Olrik

Avatar

The Half Half-Blood Prince is een erg duister deel uit de Harry Potter reeks en dat is duidelijk te merken aan de sfeer die hangt in Zwijnstein.
Wat ik erg goed vind aan de film dat het verhaal zich vooral focust ( op Harry, Ron en Hermelien na ) op Draco Malfidus en Perkamentus wat ik zowel interessant als vermakelijk vond.
De film oogt erg mooi en ik vind dat ze prima werk hebben afgeleverd, maar het enige waar ik me aan ergerde was dat hele liefdesgedoe tussen Ron en een of andere griet wat ik erg overbodig en saai vond.

7,0 / 10

Tarkus

Avatar

Over de vertolkingen heb ik geen klachten, soms ook mooie beelden, en de visuele effecten worden bij elke film steeds beter.
Maar helaas is niet alles aan deze film goed... van de 6 prenten die ik nu uit de reeks heb gezien is dit wel de minst goede.
Het scenario is pover en saai, de film is veel te langdradig en zeker niet spannend.
Kortom het geheel is maar een flauwe, romantische bedoening.
Er staan nog 2 vervolgen op stapel, maar het lijkt wel of dit zesde deel al een deel té veel is....

Steve-O

Avatar

Deze geef ik toch een 8 vanwege de mooie special effects en het goeie begin, het eind... Had wat beter gekund Het stukje dat Perkamentus dood ging had net wat langer gemogen, vooral toen hij viel, en waar was zijn begravenis?! En vooral: Het grote gevecht in de school?!?!?! Wat ik dan weer wel een echte grote tegenvaller vond was dat ze teveel op het verhaal van de koppels in gingen. De film heet, en het boek: De Halfbloed Prins, dus daar hadden ze meer op in moeten gaan.

mastone

Avatar

Het valt me op dat iedereen zich elke keer weer mee laat slepen in de hype van een nieuwe film, zelfs mensen waarvan je zou verwachten dat ze met een wat sceptische blik naar een film zouden kijken komen met wollige reviews.

De film was niet slecht als een film op zich, het was alleen niet de verfilming van het voorlaatste boek;
-er zaten veel nutteloze effecten in
-Cafeteria scene met Harry was totaal nutteloos evenals die scene bij de Burrow, en het feit dat Ginny weasley Harry “helpt” het boek te verstoppen voor Snape is helemaal duf.
-De scene waar de millenium brug in engeland instort wordt in het boek ergens terloops in een zin genoemd en heeft totaal geen relevantie voor het plot
-De scene waar Olivander wordt ontvoerd was leuk maar alweer kompleet nutteloos dit had met een daily prophet krantenbericht genoemd kunnen worden

Wat ze hadden MOETEN laten zien om continuiteit te garanderen en het boek aan te houden is het volgende;
- Dumbledore die Harry bij de Dursleys ophaald en ze toespreekt
- Het “other minister” hoofdstuk
- Alle herinneringen zeker die van de Gaunts
- eindgevecht op Hogwarts en de begrafenis van Dumbledore, waarbij er bepaalde plot elementen voor de volgende film ingeleid worden.

Het is absoluut slap gezwets wanneer mensen beweren dat de film dan te lang wordt, er zijn zelfs dingen compleet verzonnen door die prutsregiseur/scriptschrijver.
Ik houd mijn hart vast voor de volgende film en hoop dat de beste man deze ook niet verkloot.
De eerste 3 films vond ik goed waarvan 3 het best opgebouwd was, 4 was slecht, 5 was goed genoeg maar werd door de characters omhoog gehouden terwijl ik het idee had dat de regiseur de film probeerde te verzuipen bij de 6e heb ik het idee dat david yates het een beetje hoog in zijn bol krijgt en gewoon een heel andere film wilde maken dan geschreven is en om het te verkopen er een Harry Potter merk op brand om het ons door onze strotten te duwen, of wellicht dat Warner Bros er een Amerikaans plat sausje overheen heeft willen gooien.

Dumbledore is vind ik nog steeds slecht gecast, michael gambon snapt het hele karakter niet en rent hysterisch door het beeld heen en toont teveel twijfel in zijn karakter, terwijl de Dumbledore in het boek Merlijnachtige karakteristieken heeft, rust wijsheid (je kent het wel).
Richard Harris was een goede Dumbledore jammer dat hij dood ging, maar ze hadden genoeg mensen kunnen kiezen Ian mc Kellen die Gandalf speelt bijvoorbeeld en zo zijn er legio andere "oude" acteurs die hem beter hadden gespeeld

TomSteenbergen

Avatar

De film begon leuk. Mooie actiescene met de brug die instortte. Maar hij werd steeds slechter. Als je het boek niet hebt gelezen, zou je het zowat niet kunnen volgen. Er zijn heel wat belangrijke dingen weggelaten zoals de ring van Tom Riddle. Het einde was nog het meest teleurstellend. JK Rowling schreef over een heel gevecht tussen de Deatheaters en de Order of the Phoenix, maar die kwam niet. Ze kwamen gwoon de trap op lopen - Avada Kedavra - The End :S Dat viel tegen, maar voor de rest was het wel een leuke film

Lord Voldemort

Avatar

Huh? Wat is een Harry Potter?

Of wacht, "Het boek is beter" is een leukere reactie. :E

Ik vind het nog steeds raar wat ze gedaan hebben met het uiterlijk van Dumbledore na de dood van Richard Harris, die in mijn ogen de enige echte Dumbledore was. Grijze kostuums, grijze baard en Michael Gambon's Dumbledore is een echte biatch.
Gelukkig kan Dumbledore niet nog meer verziekt worden in Deathly Hallows.

Maar goed. Films kunnen dus nooit de magie van de boeken vangen.