Reviews (7)

Tarkus

Avatar

Heb deze film eens opnieuw bekeken op Blu-ray.
Blijft toch bij mijn eerste mening dat dit een van de mindere delen is.
Het is ook duidelijk dat de effecten die er in film zijn, speciaal zijn ontworpen voor de 3D versie, en dit ten koste van een beter scenario.

Commentaar 2011:
Over het vorige deel was ik al niet erg opgetogen en ook over dit deel ben ik dat niet.
Ik vind de film saai, bijna geen actie en ook de special effects zijn minder aanwezig.
Hopelijk is de laatste beter, want de reeks verdiend toch een mooier einde.

Glennekeeeee

Avatar

Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zevende deel ervan teruggezien.

Na een voor mij matige Halfbloedprins had ik op zich niet veel hoop bij deze film. Het was nog maar eens een voorspel op de uiteindelijke finale en uit mijn herinneringen van de bioscoop destijds dacht ik ook dat het echt wel traag was en nogal onnodig. Nu moet ik wel mijn mening herzien. Het eerste deel van het slotstuk behoord zelfs tot de betere films van deze reeks.

We zien zowel Hermelien als Harry afscheid nemen van hun familie. Het lijkt maar een detail maar het toont meteen aan dat de dreiging van Voldemort nu echt wel aanwezig is en niet half word weggelachen zoals in de Halfbloed prins. De film is overigens perfect in 2 te delen. De eerste helft zit boordevol actie en spanning, de tweede helft op de finale na is vooral een sterke uitdieping van de personages. Mooi dat ze dat hier hebben gedaan en mooi hebben uitgewerkt zodat part 2 alle remmen los kon gooien. Maar we beginnen best bij het begin.

Harry die opgehaald word door de Orde en meteen op de hielen worden gezeten door de dooddoeners is een zeer leuke actiescène die tot op de straten van Londen voor entertaining zorgt. In de tussentijd zien we ook hoe Sneep's misterie toch wat barsten vertoond. Alan Rickman heeft die man écht met verve neergezet over de hele lijn waar ik nu al even een applausje voor geef. Ten huize Wemel is de rust ook niet lang gegund. Enkele kleine plotjes worden opgezet met kleine details waar later op teruggekeerd kan worden maar al snel worden de 3 weer op de hielen gezeten. Ook de scène in het ministerie zorgt voor leuke actie en spanning. Dan zijn we een uur ver in de film en heeft de film ook nog geen moment rust gehad, die is nu aangebroken. Alhoewel, de actie blijft dan misschien achterwege, de spanning blijft. Dit is voor mij de donkerste periode van de gehele saga. We krijgen enkele horror-achtige momenten zoals wanneer Harry naar het zwaard van Griffoendor duikt, of wanneer Hermelien en Harry naar de geboorteplaats gaan van zichzelf en Voldemort. Ondertussen geeft Yates ook voldoende de tijd om de evolutie van de hoofdpersonages tot een slot te brengen en de volwassenheid is binnegedrogen. De broer-zus relatie van Hermelien en Harry is bijvoorbeeld bijzonder mooi neergezet.

De finale ten huize Malfidus zorgt voor een waardige finale. Niet bombastisch, wel spannend en vooral het perfecte gebruik van de personages waar we ook Draco's innerlijke kant een extra dimensie zien krijgen door Harry te proberen sparen. De dood van de huiself was een pakkend einde van die finale die zeer mooi en ingetogen was neergezet


Maar de film is niet perfect, vooral het camerawerk is van mindere kwaliteit. Het shaky-cam gedoe was niet echt op z'n plaats en was ook nog niet eerder gebruikt, men zag nu waarom. En dat de eerste helft actie, tweede helft ingetogen niet voor iedereen is weggelegd kan ik zeker ten zeerste begrijpen.


Maar Part 1 is een ijzersterke donkere film uit de reeks die enerzijds genoeg actie bevat in het eerste deel en anderzijds de volwassen geworden personages hun talenten laat zien. De film heeft een constante spanning en zelfs enkele enge momenten die perfect passen bij het duistere dat rond Voldemort hangt. Een waardige opzet naar een perfecte afsluiter.

9/10

TheLoneWolf

Avatar

Deze film heb ik echt met tegenzin uitgezeten. Ik ben niet zo'n die hard fan van Harry Potter, maar dit vond ik toch wel bijzonder teleurstellend. Omdat de gevechten zich soms tot vaak in duistere omgevingen afspelen vond ik het lastig om te volgen wie nu geraakt werd. Bovendien vond ik het vrij langdradig en erg storend dat we nu nóg een film moeten wachten op de ontknoping. Erg jammer, want de eerste films waren juist zeer amusant en betoverend om te zien.

Olrik

Avatar

Voor mij is en blijft het eerste deel van The Deathly Hallows de minste film uit de Harry Potter reeks.
Natuurlijk snap ik dat ze het goed moeten onderbouwen om naar het laatste gevecht te gaan, maar dit deel is wat mij betreft zo goed als overbodig.
Ik weet dat er ook dingen in de film voorkomen die belangrijk zijn, maar de film is zo verschrikkelijk traag en bevat zoveel onnodige buitensporige emoties van Harry, Ron en Hermelien dat ik er kots misselijk van werd.
De film bevat huist wel zijn goede momenten, maar hij voel gewoon niet bij me in de smaak.

6,0 / 10

Tarkus

Avatar

Helaas ben ik ook over dit deel niet erg tevreden, net als over part 1 van deze film.
Dit deel heeft wat meer special effects maar net als over het eerste deel ben ik niet opgetogen over het verhaal, dat ik bijzonder saai vind.
Het ganse Harry Potter verhaal had een beter einde verdiend dat dit.
Sorry, maar ik ben niet echt een liefhebber van dit einde, het had allemaal beter gekund en ook een beter einde had op zijn plaats geweest.

Windblade

Avatar

Deze film was exact wat ik er van verwachte. Ik vond het best wel een goede film, alleen ik ben nog steeds van mening dat dat laatste boek makkelijk in 1 film kon. Juist veel gedeeltes welke zo langdradig waren in het boek zoals bijna het hele bos gebeure hadden ze er wel uit mogen knippen. (natuurlijk niet alles want er gebeuren wel een aantal belangrijke dingen)

Beetje jammer dus, voor mij is de film een 7.
Maar aangezien ik weet wat er nu gaat komen denk ik dat de laatste film wel echt vet word :D

Ze stopten deze film trouwens exact op het punt van het boek welke ik had verwacht :P

Asperientje

Avatar

De film was best wel goed. Alleen de tweede akte kon iets beter. Maar ik ben gewoon zwaar verliefd op emma watson en dat stukje wanneer ze eindelijk dat medaillon kunnen vernietigen met het zwaard, zie je emma watson halfnaakt. Maar helaas zag je alles daar beneden niet door de rook. Maar ik werd gewoon zwaar opgewonden XD En het zag er naar uit dat ze heel goed kan zoenen XD