The Road (2009)

In a moment the world changed forever.

Reviews (7)

MovieMazzter

Avatar

Post-apocalyptische film die eigenlijk net zo goed in zwart/wit uitgebracht had kunnen worden want vrijwel de gehele film speelt zich af in een grijs decor. Gemengde gevoelens overgehouden aan deze film. Beetje vaag verhaal wat er zich precies heeft afgespeeld (aardbeving) en hoelang geleden. Daar wordt ook niet over gesproken in de film. Het acteerwerk van de jongen kan me niet echt bekoren. Komt mij iets te 'gespeeld' over en dat die jongen de meest gekke vragen stelt (blikje cola, ingeblikt fruit) helpt ook niet echt. Onnodig voor het script en komt niet geloofwaardig over. Als die ramp dan toch zoveel jaren geleden heeft plaatsgevonden dat die jongen dat soort dingen niet weet, waarom dan nu (jaren later dus) ineens de drang om naar het zuiden te vluchten waar het kennelijk veel beter zou moeten zijn. Waar dat idee op gebaseerd is wordt ook al niet duidelijk. Anyhow...vage film, weinig actie en erg traag tempo. Wat overblijft is een vader die zijn zoon probeert te beschermen. 6/10

Toelietoesh

Avatar

Weet niet goed wat ervan te vinden, al ben ik wel blij dat er een keer een emotie/karaktergebaseerde apocalypse is gemaakt, ipv alle plot/actie-gestuurde films we mee ondergegooid zijn. Beelden waren subliem, grading versterkte het beklemmende gevoel. Al met al gaf de film een realistisch gevoel en roept het vragen bij je op in de richting van: "Hoe ver zou ik gaan om te overleven". Het einde was mij iets te mooi in vergelijking met de rest van de film; zo'n familiefoto-momentje. Ik had liever gehad dat het jongetje had ingestemd mee te gaan, en BAM- credits rollen het scherm langs.

scartow

Avatar

@MVH: Ik heb de film net gezien en hij viel me eigenlijk best tegen. Er zaten weinig scenes in die me raakten. Ook ben ik het eens met Setheelen: dat kind acteert echt irritant. Ik vond The Book of Eli in ieder geval veel beter.

Ik ben meteen the Book of Eli gaan huren om het eens te vergelijken. En wat viel dit tegen!!!!The Book of Eli is weer echt zo'n hollywood film waarin 1 man(Denzel Washington)in zijn eentje á la Rambo tegen 10 man vecht en ze alle 10 uitschakeld. Het einde van de wereld in een spagetti-western jasje. Ik hoefde maar een stukje te kijken, en wist meteen genoeg dat dit een zeer zwak aftreksel van The Road is. Totaal niet realistisch en vraag me echt af waarom jij dit VEEL beter vindt. The Book of Eli is voor mensen die de fantasie wel heel erg naar de bol is gestegen, en die houden van films waarin 1 persoon tegen een heel leger vecht en dan ook nog langzaam wegloopt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.Triest!Geef mij maar iets meer realiteit en niet dat hollywood-achtig gedoe.Dit komt in het rijtje I'm Legend ect...

scartow

Avatar

Als je van dit type films houdt is het gewoon een zeer goede film. Het is het einde van de wereld, er is bijna geen voedsel meer, en de mensen proberen te overleven. Het kind speelt overigens helemaal niet irritant maar zeer realistisch. Voor dit te zien moet je je in de wereld van een kind kunnen verplaatsen, en niet in een volwassene. Het kind leeft voortdurend in grote angst,en dit is dan ook een heel traumatische wereld voor een kind, en zijn einige kans om te overleven is zijn vader. Geweldig geacteerd!!Ik heb me even heerlijk als in een boek kunnen verplaatsen. Een topper!

Tarkus

Avatar

De film is niet echt wat ik ervan verwachtte, hoewel er prima in wordt geacteerd, door beide hoofdrolspelers én, vooral door Robert Duvall, die een kleine rol heeft en bijna onherkenbaar is.
Maar er zit weinig vaart in het ganse verhaal, wellicht is dat ook de bedoeling geweest, toch is het er een beetje over.
Maar ook de beelden zijn wel mooi, de ganse film, op de flash-backs na, is een beetje sepia ingekleurd om de apocalyptische wereld beter weer te geven.
Ik had toch liever wat meer actie gezien, maar al bij al een redelijk goede film.

Dit was trouwens ook de eerste film die ik zie op Blu-ray, en de beeldkwaliteit is een hele verbetering tegenover DVD, maar nog meer ben ik opgetogen over het geluid, dat werkelijk subliem is.
Al zal de kwaliteit van beiden ook wel afhankelijk zijn van disk tot disk. Bij deze film ben ik op dat vlak alvast tevreden.

bvdp

Avatar

Geweldige film. Al in een van de eerste beelden zie Viggo Mortensen met een prachtige karakteristieke kop in een grijs landschap. Zo blijft het de hele film. Zelden zo'n beklemmende film gezien. Wat ga je doen als het leven onmogelijk is geworden? Doorgaan, hopend op een betere wereld of eruit stappen? Die vragen moet je jezelf steeds stellen. Ik heb hem samen gezien met mijn zoon van 13. dan verplaats je je al snel in de situatie van de hoofdpersonen. Mijn zoon vond het een heftige film. Anders ik wel. Heb verschillende keren de neiging gehad om de film maar te stoppen. Zo desolaat, zo weinig hoop. Zelfs het einde kan nog twee kanten op. Zeker in die angstige, wanhopige wereld. bekijk de film en vraag je steeds af: wat zou ik hebben gedaan?

Soap

Avatar

Ik heb vind dat het juist verrassend genoeg een van mijn favoriete films is geworden.

Verwacht geen horror/rampen/actiefilm of een of andere twist ofzo. Het gaat simpelweg gewoon om overleven. En daarbij heb je dan natuurlijk emoties zoals angst/honger(niet echt een emotie)/opluchting/medeleven/spijt/schuld/verdriet. En wat betreft komen die goed over.

Verder is het toevallig ook van dezelfde regisseur (John Hillcoat) als The Proposition, ook een van mijn favoriete films (tis of The Road of The Proposition). Oftewel, mocht je The Proposition leuk vinden, dan kan je misschien ook The Road waarderen.