The A-Team (2010)

There Is No Plan B...They Don't Need One.

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Sterke actiefilm. Alles is zo over the top maar toch komt het goed over omdat de film zichzelf niet al te serieus neemt. Je hebt inderdaad best beter niet te veel voorgeschiedenis met de serie maar als je een beetje een idee hebt van wat ze deden en je plaatst dat in 2010, wel het zou ook zo gemaakt worden. De vertolkingen zijn goed genoeg en het verhaal bied genoeg om je er de volledige film mee te vermaken.

jaime91

Avatar

Balen dat ik bekend ben met die TV-serie,dit zorgt er namelijk voor dat ik onbewust en terwijl ik dit absoluut niet wil toch ga vergelijken. Als je de tv-serie namelijk gezien hebt en de personages een beetje kent ontkom je hier gewoon niet aan. Ik vind de film wat de personages betreft namelijk nogal tegenvallen.

In de serie heeft iedereen zo zijn specialiteiten zo is Hannibal de slimme leider,Face is een soort James Bond achtige guy die de vrouwtjes krijgt maar af en toe ook best slim uit de hoek kan komen,Murdock is de grappenmaker en gek van de groep en zorgt altijd voor grappige situaties en dan is er nog B.A. Baracus, De grote gevaarlijke spierbundel en misschien nog wel het bekendste personage. Ontzettend jammer dat net hij totaal verkeerd gebruikt en neergezet wordt.

B.A. zorgde er namelijk altijd voor dat als het team in een gevaarlijke situatie terecht kwam hij iedereen neerhoekte met zijn brute kracht. Hij was dus vooral een vechter,jammer dat je hem alleen zo weinig ziet vechten in deze film. In het begin heeft hij 1 vechtscene en die valt nogal tegen. Ze maken er daarna een grapje van door B.A. als een soort van monnik door te laten gaan en hij verteld dat hij het vechten en moorden afgezworen heeft. Dit kan ontzettend leuk zijn mits hij daarvoor ook als een killermachine tekeer ging en je hem in een paar brute vechtscenes zou zien,gemiste kans dus. Wat verder ook mist is dat het hele team in de serie altijd nogal onder de indruk was van B.A. sterker nog ze waren een beetje bang voor hem,wat natuurlijk heel goed te begrijpen is als je MR T zijn postuur zag in die tijd. Ook dat zie je niet terug in deze film. Net als de grappige eentweetjes met Murdock. B.A noemde Murdock altijd kenmerkend ''A fool!'' en kon hem ook totaal niet uitstaan,ook dat zie je veeel te weinig terug dit had namelijk voor grappige situaties kunnen zorgen. B.A is in deze film gewoon one of the guys en doet verder niet heel veel terwijl hij in de serie een belangrijk lid van het team was. Jammer want Quinton Rampage Jackson is the right guy for the job. Hij is namelijk een UFC Fighter en kan ass kicken als geen ander,hij wordt alleen in deze film totaal verkeerd gebruikt.

Gelukkig doet de rest van de cast het wel prima en wat ik dan wel tof vond om te zien was de relatie tussen Face en Hannibal. In deze film komt het namelijk beter naar voren dat Hannibal een mentor figuur voor Face is voor als hij ooit het stokje zou moeten overgeven. En dan heb je nog Sharlto Copley die wel ontzettend goed in zijn rol zit als Murdock. Alleen jammer dat hij die strijd met B.A. dus niet heeft. En als eye candy is er dan nog Jessica Biel. Mooie vrouw die doet wat ze moet doen.

En ja dan nog de actie,het sterkste punt van deze film. Die is namelijk ontzettend over the top en het leuke hiervan is de film weet dat zelf ook en neemt zich daarom gelukkig niet al te serieus. De tofste en meest spectaculaire scene is dan ook die tank die door de lucht vliegt. Het ziet er allemaal echt ontzettend goed uit en de lol straalt er ook aan alle kanten vanaf.

Conclusie: Best een leuke actiefilm waar je vooral van zal genieten als je niets of nauwelijks iets met de serie hebt. Heb je dat wel dan zul je hoe lastig het ook is die toch uit je hoofd moeten proberen te bannen om optimaal te kunnen genieten van deze film. Gelukkig bevat de film wel leuke humor en prachtige actiescenes dus je zal je hiermee absoluut niet gaan vervelen.

Tarkus

Avatar

Dit is een goede actiefilm, en ook een leuke film, maar je mag wel niet gaan vergelijken met de TV-reeks, zeker de acteurs niet.
Als je dat doet dan valt de film een beetje tegen, want de originele acteurs waren stukken beter dan deze om de 4 karakters te vertolken, maar uiteraard moest men wel voor een nieuwe cast kiezen gezien de leeftijd van de originele cast (George Peppard is ondertussen al lang overleden), of de bereidwilligheid om nog in de rol te kruipen.
Toch leuk dat je 2 leden van de originele cast even in deze film kan zien, weliswaar in een heel kleine cameo, aan jullie om ze te ontdekken... :d
Maar zoals ik dus zei, vergelijk de twee niet en dan is dit wel een leuke actieprent.
Ik heb de extended cut gezien, en het had van mij gerust nog wat langer mogen duren.
Prachtige special effects ook trouwens, vooral tijdens het laatste half uur is het genieten daarvan.
Met een iets beter scenario had de film een hogere score verdiend, nu net iets minder.

! saint !

Avatar

Verwachte van deze film maar heel weinig. Maar hij kijkt enorm lekker weg. Je moet gewoon niet in de film stappen met het idee dat ze de orginele cast kunnen evenaren, die vergelijking moet je gewoon helemaal achterwegen laten.

Ik zie hiervan ook geen tweede film meer komen, maar een nieuwe tv serie zou stiekem wel heel leuk zijn.

Een minpunt van de film is toch wel dat Dirk en Dwight pas na de aftiteling hun kleine stukje scene mogen uitvoeren. Dit had in de film zelf gemoeten en perfuct gekund.

Verder was deze film ver boven mijn verwachtingen en een leuke actiefilm om naar te kijken.

puckb96

Avatar

Ik heb hem laast in de avond zitten kijken in de bioscoop, en ik moet zeggen dat het een actievolle film was. Ik vond hem zeer goed. Wat ik dus zo belachelijk vind zijn die verdomde mensen die kritiek hebben op de film. Ik snap de punten:

Oke: de acteurs uit de serie spelen er niet meer in!
Oke: het is niet dezelfde sfeer als de serie!

Maar het is een verdomde film! En die acteurs wil je nu niet meer in de film zien. Dus die mensen moeten gewoon ophoepelen want ze verwachten af en toe gewoon teveel van films. Niet boos worden maar de serie heb ik nooit gevolgd, hoewel ik dat denk ik nu wel ga doen, want de film was te gek!

Oke laten we eerst praten over de A-team leden: Hannibal, B.A., Face en Murdock spelen absoluut geweldig! Ik ben natuurlijk een fan van B.A., dus ik vond hem zeker geweldig, athans hij werd gespeeld door een ander acteur, but i don't give a shit. Liam Neeson vond ik een beetje: ja, niet slecht, maar ook niet goed. Ik kende Neeson vooral van de eerste Star Wars film en van Batman Begins waar hij trouwens excellent in speelde.

Ik vond het verhaal een beetje een soort mix van de serie en van een soort fugitive film. Maar de film was leuk, goed acteerwerk. Dus ja. Nu gaat ik het hebben over de spoilers, dus lees asjeblieft niet verder als je The A-Team niet hebt gezien!!!

[spoiler] Ik wil eerst even iets zeggen over de scene met dat Hannibal wordt gecremeerd, maar uit die oven stapte. Dat vond ik zeer nep. Dus dat hadden ze anders moeten aanpakken. En trouwens nog iets anders: B.A. gedroeg zich veel rustiger in de film dan in de serie, ze hadden hem wel wat patsiger mogen maken. En er was ook nog een scene na de credits waar ik geen ene snars van snapte: het lijkt erop dat iemand wordt gelectroducteerd wordt of zoiets, dus kan iemand mij uitleggen wat die scene te betekenen heeft? [spoiler]

Ja, dus kortom ik vond The A-Team een gave film, het had beter kunnen zijn maar ik ben tevreden. Laat mij weten wat je vond van The A-Team want dat vind ik leuk om te weten en dat was het wel!

Groeten Puck

JBT

Avatar

Deze film vond ik echt geweldig. Lekker veel actie en humor. Dat hoort er nou eenmaal bij.
Alleen het einde was wat open, maar zou dat een teken kunnen zijn dat er misschien een 2de film aan kan komen, die herop zou kunnen vervolgen?
We weten het nu niet, maar misschien over een paar maanden wel of ze er over na gaan denken. Laten hopen dat er een 2de komt. :D

timdekw

Avatar

Met films als Charlie's Angels, Miami Vice en The Dukes of Hazzard nog vers in mijn geheugen durfde ik niet al te hoge verwachtingen te scheppen bij deze film.
De film begint een beetje stroef en vreemd. Het is denk ik vooral even wennen aan de nieuwe gezichten bij de bekende A-Team namen, je gaat toch al gauw vergelijkingen zoeken. Maar na de eerste missie van The A-Team waar iedereen elkaar net ontmoet heeft wordt de film best leuk. De leuke en zeer geslaagde grappen volgen elkaar in hoog tempo op en ook de actie ziet er erg goed uit. De vele knipogen (om het zo maar te noemen) naar de originele serie zijn ook erg leuk om naar te zien. Helaas is de eindscene, met genoeg cliché momenten hier en daar toch net even iets teveel van het goede. En absoluut niet geloofwaardig meer, niet dat de rest van de actiescene's dat wel is hoor, maar daar kon ik toch net iets meer van genieten. Dus om het samen te vatten, de film begint een beetje stroef, wordt vervolgens erg goed en houdt dat de verdere film vast en dan zakt de film ietsjes in door de laatste actiescene. Maar al met al heb ik me prima vermaakt en zie ik een vervolg absoluut wel zitten, mocht dat er ooit van komen.