Reviews (7)

Banned

Avatar

Heb best wel genoten van deze film... Maar op de een of andere manier doet hij net iets onder voor de andere pirates films... Zo zijn er enkele minpunten zoals in het eerste deel waar we het ene zwaardgevecht na het andere te zien krijgen en dat verveeld al snel een klein beetje. Toch is de actie sequentie in Londen best wel amusant en is de moddervette koning prachtig neergezet in een hilarische rol van Richard Griffiths. Hij was beter een van de bad guys ofzo geweest want Blackbeard is nogal magertjes na de onvergetelijke Davy Jones...

De personages uit de vorige films missen we niet echt al was het mss beter geweest om Pintel en Ragetti te laten terug komen... Penelopé Cruz doet het aardig en past in haar rol maar de chemie me Depp loopt net zoals in de film een beetje stroef. Het doel van Penelopé is bijna nooit duidelijk en je vraagt je af aan welke kant zij nu staat. Kan het verhaal misschien minder voorspelbaar maken, hier is het vooral een buitenbeentje is het nogal simpele verhaal. Iets wat ik ook jammer vond was dat deze film aan zelfspot doet. Op het einde wanneer Jack vertelt hoe hij z'n schip terug kan krijgen is gewoon belachelijk en het doet afbreuk aan de vorige films die zichzelf serieus namen. Hier kan het de hoofdpersonages plots niet meer schelen wat ze te doen hebben en of ze in hun opzet slagen zolang ze maar kunnen zwaardvechter met elkaar.

Het is misschien een feit dat de film te lang duurt. Is dit erg? Nee, maar je voelt dat ze tijd rekken met nutteloze praat scènes waarin Jack eventjes staat te lullen. Overbodige scènes zoals met de pisolen waarvan er twee geladen zijn hadden er gerust uit gemogen en met het varken dat de twee "magische" glazen draagt. Gelukkig kwamen de zeemeerminnen er aan te pas alhoewel hun vampierentanden er ietsje over waren. De actie scène was zeer leuk en de visual effects waren knap. De gast die Will Turner moet vervangen doet het aardig maar het romantische aspect van z'n rol dat op het einde vaak terug keert doet soft en saai aan. Jammer van de opening scène die helemaal geen pirates gevoel opwekt en we zien personages die we niet kennen en pas op het einde terug zien. Het mocht wel op een andere manier beginnen.

Tot zover de negatieve punten. Positieve zijn de toch weer mooi klinkende score van Hans Zimmer en Rodrigo & Gabriëla, de zeemeerminnen, camerawerk, en het feit dat de film soms toch wel hilarische scènes heeft vooral die waar Jack een muiterij voorbereid! On Stranger Tides heeft een vervolg nodig dat er weer ietsje anders uitziet maar in dezelfde sfeer als deze en dan kan het nog goed komen met deze films. Want ze blijven zeer leuk ook deze film. Mocht hij geen vervolg krijgen staat deze nogal eenzaam naast de vorige delen. Maar haal aub. Gore Verbinski terug!!! Rob Marshall heeft niet de flair en de flew in zich om het niveau van de eerste films te halen. Iets wat zeker gelukt zou zijn met deze film mochten die negatieve punten van hierboven er niet zijn en mocht Verbinski terug aan het roer staan. 6/10 AJa... en ook al was het plotlijntje van de zeemeermin en de kerkmatroos cliché zou ik zeer graag de personages terug zien. Hun laatste scène voelt verre van afgerond en hun laatste shot maakt je nieuwsgierig. Al vrees ik ervoor dat de schrijvers hun verhaal hebben afgerond. Jammer want zo voelt het niet aan.

Barbossas

Avatar

Ik ben toch erg teleurgesteld in deze film. Hij komt geen enkel moment echt goed van de grond, de verhaallijn is erg oppervlakkig en wordt op een vrij eenvoudige manier beëindigd. Ligt misschien aan de andere regisseur die deze film heeft gemaakt.

Jack Sparrow vond ik ook niet helemaal de oude Jack spelen. En ik vond het jammer dat Blackbeard er min of meer niet eens echt in voorkwam. Hij liep alleen mee met Jack op het laatst en hoorde je hem bijna niet meer. Er had zoveel meer met dit karakter gekund. Zijn zwaard en zombiebemanning is niet uitgelicht evenals zijn schip.

Al met al heb ik er nog wel redelijk van kunnen genieten, maar vergeleken met deel 1,2 en 3 kan deze film er niet aan tippen. Je miste de donkere sferen en dialogen tussen de bemanning en hoofdrolspelers. Toch geef ik deze film nog een 6je, maar dan alleen voor het feit dat ik van de eerste drie films goed heb kunnen genieten en hoop op een betere deel 5, want dit voelde meer als een tussenstop voor eventuele nieuwe films.

Tarkus

Avatar

Mooie film uit de reeks alweer, maar vond hem toch minder geslaagd dan de vorige 3.
Johnny Depp is puik, niets op aan te merken, en ook leuk de cameo's van Judi Dench en Keith Richards.
Ian McShane vond ik iets minder geslaagd, maar Penélope Cruz is een waardige vervangster van Keira Knightley.
Van mij mag er gerust nog een 5de deel komen, maar dan moet men toch terug een wat boeiender verhaal verzinnen.

JamesBond

Avatar

Commentaar op m'n reactie:
Inderdaad, zeker niet de beste Pirates maar zeker wel een film om van te genieten. Het is jammer dat je een tijdje zit met het gevoel dat er iets mist (Will & Elizabeth).

Rush en Depp spelen weer geweldig tegenover elkaar, alleen Blackbeard voegt niet echt iets toe hij is niet echt angstaanjagend vergelijk hem maar met Davy Jones & Barbossa. Wat wel toevoegde was de referenties naar andere films (Het eiland, het pistool met 1 kogel, Keith Richards). B-)

Conclusie: Kijk lekker weg en geniet van de nieuwe Pirates of the Caribbean: On stranger Tides.. :+

Tim Burton zal waarschijnlijk de volgende regisseren :W Tim Burton :W

Empolino

Avatar

Wonder boven wonder heb ik me enorm vermaakt in de bioscoop! Ben altijd een groot fan geweest van de Pirates-films, en had helemaal geen zin in een deel 4. Met de gedachte dat het toch een tegenvaller zou worden ging ik de bioscoop in, maar kwam toch over het algemeen positief de bioscoop weer uit!

Het einde vond ik zwak, verwijzingen naar eerdere films vond ik nogal flauw en het duurde een tijdje voor het verhaal echt op gang kwam.

Maar daar stond de geweldige kop van Depp tegenover, waar je al van gaat lachen als je d'r maar naar kijkt (ik althans ^^). Ik had verwacht dat het hele Jack en Angelica gedoe erg vervelend zou zijn, maar dat vond ik hartstikke meevallen. Ze waren goed aan elkaar gewaagd.

Ik heb er tegen mijn verwachting in enorm van genoten!

Ba2tiaan

Avatar

De meningen verschillen hier en daar, en dat hoor ik meer.
Zelf vond ik hem best gaaf, zat wel weer goed in elkaar
en keek lekker weg. Tuurlijk, het is niet meer zoals de
vorige films, die is afgesloten. En ik heb nu ook niet
echt het gevoel dat het afgesloten is, dus ik hoop eigenlijk
op een deel 5 en/of deel 6 dat de legende van Captain Jack Sparrow
afsluit.

Voor mij is deze film een 7.5 waardig.

Ruwan

Avatar

Wilde even mijn reactie droppen hier..

Onlangs de nieuwste film Pirates of the Caribbean: On stranger tides gezien!
Ging hem met veel enthousiasme en plezier kijken...
Maar, die stemming boog toch vrij snel om..

Ik sta dan ook 100% achter bovenstaande recensie!

Wat mij betreft al de (voorlopig)grootste tegenvaller van het jaar.
Vind het jammer om dit te schrijven, maar ik had me er echt op verheugd. De film komt nooit echt helemaal los..Slechts enkele momenten kan er gelachen worden maar voornamelijk om de geniale Jack Sparrow welke wederom met verve wordt neergezet door Johnny Depp, Maar buiten dat haalt deze film bij lange na niet het niveau van de door Gore Verbinski geregisseerde delen. Het verhaal, de typetjes, de momenten van humor.. op Jack Sparrow na allemaal Pirates onwaardig, naar mijn mening.. Wil niet TE negatief overkomen.. Maargoed, ik ben wel eerlijk.

Jammer, een gemiste kans!
Mocht er nog een deel aankomen, hopelijk niet geregisseerd door Rob Marshall..

TIP: voor diegene die de film nog gaan zien...:
Don't expect much... and you won't be disappointed!!

Gegroet