The Lovely Bones (2009)

The story of a life and everything that came after...

Reviews (9)

Mr. Hulot

Avatar

Dit is zo'n film die ik niet slecht vind omdat hij slecht gemaakt is, maar omdat hij willens en wetens slecht bedoeld is. Het weeïge, semi-religieuze wereldbeeld dat er van af druipt is misselijkmakend. Er wordt ons een leven na de dood opgedrongen, dat lijkt te zijn weggelopen uit reclamefolders van begrafenisondernemers en de wintergids van IKEA. Verder doet de film alsof hij genuanceerd is van opzet, maar zet hij de dader van de misdaad neer als een belachelijk karikaturale slechterik zonder geweten, en het slachtoffer als een soort heilig wezentje dat zich na de dood gewoon mag blijven doorontwikkelen. Het enige lichtpuntje is Susan Sarandon, die wel vaker in slechte films opduikt, maar zelfs daarin altijd goed speelt. Haar verwoed rokende en zuipende oma, die niettemin de boel op de rails houdt, is het enige echt genuanceerde karakter in de film. De muziek is nog walgelijker dan de pseudosymbolische kitsch-beeldtaal die hij probeert te overstemmen. Bah.

Indian Summer

Avatar

Keek na het zien van de trailer erg uit naar deze film, maar, ondanks dat ik hem écht mooi wilde vinden, viel hij me toch erg tegen.

De special effects waren weliswaar beeldschoon, maar sommige waren gewoonweg overbodig of, erger nog, afleidend. Bovendien had ik op vele plekken het gevoel dat het 'verhaal' maar een beetje wegdreef, dat er in feite niet echt iets gebeurde op het scherm... en dat vond ik erg jammer.

Wel een goede bad guy trouwens. Stanley Tucci is echt geweldig als geniepige moordenaar. De meeste scènes met hem erin komen dan ook goed over.

Maar over het algemeen kan de 'mooiheid' deze halfingevulde puzzel van een film niet redden.

Rival24

Avatar

Ik vond de film ook behoorlijk tegenvallen. Het verhaal is erg simpel en ook de karakters worden amper uitgewerkt. De bad guy zag er in mijn ogen uit als een sympatieke man die er een beetje "vies" uit zou moeten zien. Er zat erg veel CGI in waarbij ik ook een beetje het gevoel had dat het overbodig was.

Nee, ik vond het geen geslaagde film en maakte ook totaal geen emotie in me los.

Jerona

Avatar

Ik vond dat echt een goede film, al snap ik wel waar alle kritiek vandaan komt.
Een beetje langdradig misschien, maar met de cgi vond ik niets mis.

Stanley Tucci speelt prima, ik kreeg echt kippenvel van die man. En ook saoirse ronan doet het geweldig.

Visueel mooie film met mooie boodschap. Vond het ook verassend dat het minder gespitsd was op het vinden van de dader en hem veroordelen dan ik van te voren dacht. En dat Harvey niet wordt opgepakt en Susie's lichaam niet wordt gevonden, wat misschien het makkelijkste eind zou zijn.

dineke

Avatar

Natuurlijk is het boek anders als de film....maar de film is niet minder mooi een pracht film die je op vele punten aan het denken zet...
Iedere dag kan je laatste zijn, vertrouw niemand ook niet iemand die je vaag kent, geniet van de mensen van wie je houd.
En vooral geniet van leven, de liefde en alles erin,erop en eraan.
De film verdient een dikke 10, prachtig acteertalent de hoofdrolspeelster een topper moeilijke rol...
Echt tijden niet zo'n beste film gezien....een aanrader T+)

Sha

Avatar

Het hele aspect dat je als kijker probeert om de misdaad op te lossen, het mysterie te ontrafelen...dat gaat niet op bij deze film. Omdat wij, naast slachtoffer en dader de enige zijn die al precies weten hoe het gegaan is aan het begin van de film. Daarom vond ik het dan wel weer logisch dat je niet veel ziet van de politie terwijl ze proberen de dader te vinden, dat boeit uiteraard veel minder als je de dader al weet.

GewoonSaardanmaar1976

Avatar

Ik vond het een zeer amusante film om naar te kijken , dit omdat het te allen tijde zeer moeilijk is om schemerwerelden neer te zetten en deze parallel te laten verlopen met wat er gebeurt in het heden .Het enige minpunt wat ik had was dat er niet meer ingegaan werd op de oplossing van de misdaden . (Dat is mijn persoonlijke mening.

Ik heb mij van begin tot het einde geamuseerd en het meeste wanneer het uit het oogpunt werd gefilmd van het vermoorde meisje

Sarah

timdekw

Avatar

Na het horen van de vele enigszins negatieve reacties vanuit diverse landen verwachtte ik eigenlijk niet erg veel meer van de film.
Maar ik moet zeggen dat ik toch nog aangenaam ben verrast. De acteerprestaties waren prima, ik heb me eindelijk weer eens een keer niet doodgeërgerd aan Mark Wahlberg. De film bevatte prachtige beelden en had naar mijn mening een goed tempo met af en toe wat spanning.
Ik vond de film lang niet zo slecht als ik had verwacht.

LG DIRECTD

Avatar

Een van de beste films van de afgelopen jaren. In de trailer zag je al heel veel. Maar die toonde maar een stukje van de film enje kreeg veel nieuws te zien wat wel leuk was. Hele mooie film die eigenlijk geen hollywood-karakter heeft maar eigenlijk behoord tot de groep van de betere film... Iets waar sommige Hollywood stijl fanaten zich lelijk aan zullen mispakken met deze film. Je zal zeker genieten van dit pareltje en 1 ding staat zeker vast Peter Jackson kent z'n vak. Deze film is uierst professioneel. Je merkt het niet en daarom is het zo...