Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)

He rides again.

Extra vet aangezet, in vormgeving en acteerwerk, en juist daarom beter te verdragen dan het eerste deel.
play

4,1 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
96 Min Verenigde Staten

Johnny Blaze is de Ghost Rider. Vuurspuwend en gewapend met een motor strijdt hij tegen het pure kwaad: de duivel. Blaze leeft tegenwoordig een teruggetrokken bestaan, hij voelt zich belazerd door duivel Mephistopheles met wie hij eerder een pact sloot. Wanneer hij wordt benaderd om een moeder en haar zoon te beschermen tegen een gruwelijk demonisch wezen, stapt hij toch weer op de motor.

Alt titel
Ghost Rider 2
Regie
Mark Neveldine
Brian Taylor
Cast
Nicolas Cage, Idris Elba, Christopher Lambert, Ciarán Hinds, Vincent Regan, Violante Placido, Johnny Whitworth, Spencer Wilding, Anthony Head, Jacek Koman, Jai Stefan, Fergus Riordan, Ionut Cristian Lefter, Cristian Iacob, Sorin Tofan.
Budget
$ 57.000.000
Opbrengst
$ 149.217.355
Release
10.12.2011
Release NL
16.02.2012
Release DVD
05.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Neveldine en Brian Taylor | Cast: Nicolas Cage (Johnny Blaze / Ghost Rider), Violante Placido (Nadya), Ciarán Hinds (Roarke), Johnny Whitworth (Ray Carrigan), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

“Waar is hij? Vertel op, anders eet ik je ziel op!” Je zal het als acteur maar op je bord krijgen. Er lopen waarschijnlijk niet veel mensen rond in Hollywood die hun vingers aan het tweede deel van Ghost Rider zouden willen branden, of die zo’n zin überhaupt overtuigend uit hun mond kunnen krijgen. Nicolas Cage lukt het. Met zijn sterk aangedikte en gestoorde spel weet hij precies mee te gaan met de toon van deze belachelijke, maar ook wel amusante vervolgfilm.

De eerste Ghost Rider-film werd in 2007 door critici en fans met de grond gelijk gemaakt. Je moest er ook maar zin in hebben, een vlammend en moordend skelet op een motor als hoofdpersoon. De film sprong van de ene groteske situatie naar de andere en werd een twee uur durende uitputtingsslag. Het grootste bezwaar was nog dat regisseur Mark Steven Johnson, die met Daredevil al eerder een belabberde superheldenfilm had gemaakt, zijn materiaal zo serieus nam. Dat is met dit tweede deel verleden tijd. De regie is nu in handen van Mark Neveldine en Brian Taylor. De twee filmmakers zetten zich in 2006 op de kaart met Crank, een actiefilm die zo wild over de top ging dat het de kijker duizelde. Die stijlvorm blijkt de enige juiste aanpak voor het potsierlijke verhaal van Ghost Rider: The Spirit of Vengeance. Want als een film niet serieus te nemen valt, kun je hem maar beter zo geschift mogelijk maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (36)

Ghost Rider: Spirit of Vengeance Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Magalaan]Ik vindt het tweede deel zeker niet beter dan het eerste deel. Het hele verhaal......"

Coeck

"...Als stoere vent is een verkeerde keuze gemaakt om Nicolas Cage hiervoor te casten. Met zijn gezicht......"

jaime91

"...[quote=Frietgezicht]Dan vind ik Batman & Robin echt veel leuker juist. Is slecht maar leuk slecht im......"

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

acties