The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods (2012)

If you hear a strange sound outside... have sex.

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Leuke, slimme, atypische horrorfilm al is het niet echt een pure horrorfilm. Verwacht je hier dus niet aan supergore kills en doodenge momenten. De film heeft een zeer goed concept wat ik ook overigens goed uitgewerkt vind en op de laatste 5 minuten na is de film echt goed, de echte clue vind ik zelfs iets te krankzinnig, zelfs voor deze film. De personages worden hoed neergezet maar spijtig genoeg worden ze amper uitgewerkt. De fnale is wel lekker en vaak zijn er leuke kwinkslagjes naar oudere horrorfilms.

kort: een leuke horrorkomedie die de sfeer van films als scream terugbrengt met een tof verhaal dat sterk uitgewerkt is op de laatste minuten na.

Tarkus

Avatar

De film begint zoals menig film in dit genre, een groep jongelui maakt een uitstap en worden één voor één afgeslacht.
Maar hier zit er meer achter, het is bij wijlen zeer bloederig maar ook komisch.
De eerste helft van de film heb je de indruk dat je het allemaal al eens hebt gezien, maar nadien komt er wel meer vaart in de prent en spatten de liters bloed van het scherm.
Gevoelige zielen zijn gewaarschuwd !!
De film kreeg van HUMO een zeer goede waardering, wat me een beetje verwonderde, en ze hebben toch wel een beetje overdreven. Gewoonlijk zijn ze goed in het onterecht afbreken van een film, omgekeerd kan dus blijkbaar ook, een middelmatige film de hemel in prijzen.

Tidus

Avatar

Wat een bagger zeg.
Niks origineels aan deze film als je het mij vraagt. Echt vanuit elke horrorfilm worden hier dingen uitgemolken en ook nog eens in een totaal idioot verhaal. Meest ergerde ik mij wellicht nog aan de soort van cenobite/hellraiser figuur. Je ziet ze in het begin al met zo'n soort van ronde bol, dat de kubus uit hellraiser moet voorstellen klooien en dan denk je van het zal toch niet? Maar later in de film zie je dus duidelijk dat dit hier naar verwijst. Echt slecht.

De film heeft wel schrikmomenten zo hier en daar, maar voor de rest dus echt bagger. Doet de naam horror geen goed.

Frietgezicht

Avatar

Niet lezen als je de film niet gezien hebt,spoiler-alert:

Wat een heerlijke film was dit vooral omdat die zo origineel is.
De titel en het begin doen denken aan een standaard horror-film maar het loopt allemaal heel anders dan ik had verwacht.
Na 60 minuten leek ook de enige overlevende d'r aan te moeten geloven en vroeg ik me af hoe de film verder ging maar toen bleek er nog iemand te leven die het meisje kwam redden.
Daarna draait de film compleet door maar op een leuke originele manier en heb echt genoten met zelfs de goden die een rol blijken te hebben en een film die afloopt met de vernietiging van de gehele mensheid(wie kon zich dat bedenken toen die aan de film begon)
Humor,schrik-effecten,lekkere gore,Weaver die opeens verschijnt,heerlijk filmpje.

Hoewel de film al raar genoeg is en wat ik nu ga zeggen daarom vaag klinkt vond ik het wel beetje raar dat al die monsters elkaar niet grepen maar echt puur op de mensen afgingen,hoezo pakt bijvoorbeeld die slang die weerwolf niet,ze lijken allemaal samen te werken.

8/10

Banned

Avatar

Beetje overated. Leuk bedacht concept, met die twee regisseurs die "ons" moeten bedienen volgens de regels van het horror genre. Maar uiteindelijk loopt het op het einde allemaal in het honderd samen met het moment toen Sigouney Waever tevoorschijn kwam in de meest onnozele bijrol van het jaar! De film voelt zichzelf zo slim en probeert een definitie te geven aan het horror genre. Hé kijk wij hebben het door : Een slet, een seut, een nerd, een gespierde knapperd en de onnozelaar (die niet eens grappig is). Maar door die wijsneuserij vond ik het eindelijk maar pretentieus zooitje dat op sommige momenten zelfs saai is. Ik stel me nog steeds vragen waarom iedereen het een goeie film vind. Een cult film zal het voor dan toch niet worden.

Aston

Avatar

Cabin in the Woods

Ik zal er niet te veel over veklappen maar ik kan zeggen dat deze film geen standaard horror is die je verwacht bij de cliché naam Cabin in the Woods. De film begint heel vreemd, wat er voor mij eigenlijk toe leiden dat het eerste deel soms irritatie opwekte omdat ik maar niet begreep WTF er gaande was. Daaraan droegen ook de wisselingen van setting en sfeer hun steentje bij. Met name de afwisseling tussen horror en komedie wat ik op zich best apart vond want de film is geen horrorkomedie in mijn optiek. Als je een echte horror pretendeert te zijn, kan je humor niet echt gebruiken omdat eng en komisch nou eenmaal niet samengaan. Ik had er soms wat moeite mee en het was een beetje confusing. Maar het was zeker vermakelijk.

De film begint dus zoals ik zei redelijk bizar maar wat de film echt interessant maakt is het laatste stuk. Als je dit kan voorspellen kom je heel toevallig op hetzelfde idee als de makers want wat er volgt is zo apart dat het deze film echt boven andere horrors uit doet steken. Voorzover ik kan oordelen natuurlijk want ik ben zelf niet heel bekend in het horrorgenre. Ik was in ieder geval heel erg verrast.

8/10