Battleship

Battleship (2012)

The battle for Earth begins at sea.

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Kort samengevat : zeer goede speciale effecten, matig verhaal. Ik begrijp niet goed hoe een niksnut zonder werk met strafblad, die op de bank bij zijn broer slaapt, ineens luitenant op een oorlogsschip kan worden. Verder is de technologische superioriteit van de aliens dusdanig groot dat de uiteindelijke Amerikaanse overwinning wat vreemd en onrealistisch overkomt. OK, ik begrijp dat de aliens niet mogen winnen, maar qua eindstrijd had ik een beter script verwacht. Mij bekruipt het gevoel dat er meer in had gezeten. Tip: wel de hele aftiteling bekijken want aan het eind wacht nog een kleine verrassing. 6/10

Timmelemans

Avatar

Dit is de eerste keer dat ik een review plaats. Normaal beoordeel ik een film obv de reviews en cijfer op bv IMDB. Ik kreeg Battleship op Blu-Ray en dacht laat ik hem eens kijken. Geen verwachtingen maar puur voor de special effects. Helaas is het eerste half uur van de film al zo slecht dat ik hem heb uitgezet. Ik kan begrijpen dat jonge mensen
(lees, tot een jaar of 18) deze film wel kunnen waarderen, maar als je echt al heel veel films gezien hebt vanaf de begin jaren 80 dan is dit echt niet om aan te zien. En dan bedoel ik het acteerwerk en het verschrikkelijk kazige verhaal. Ehhh ik bedoel welk verhaal??
Nadat ze met een rubber bootje dat enorme ruimteschip aanvallen en deze terug vecht met random en met een boogje afgevuurde "bommen" zakte mijn broek zover af dat ik viel tijdens het chips pakken.. Ik heb hem toen meteen afgezet. Serieus zonde van de laser van mijn Blu-ray speler. Zucht.

longshot

Avatar

Ik had er meer van verwacht.
Laat me je uitleggen: Als er een rubber bootje in de oceaan ligt en er komt een object er naast uit het water omhoog wat groot genoeg is om een tsunami te veroorzaken wat gebeurt er dan met het rubber bootje.?
Volgens de regisseur dus helemaal niets, het bootje bewoog niet eens.
Als aliens zo geavanceerd zijn dat ze naar de aarde kunnen komen en ze zijn niet 'vriendelijk' dan maken wij echt geen schijn van kans.
Ik vind dit een propaganda film voor het Amerikaanse leger, meer niet.

heb het een 3 gegeven.

Tarkus

Avatar

De film is een topper als je het bekijkt vanuit het perspectief van de special effects, die zijn uitmuntend, zo ook de actie in de film is overweldigend.
Ook de vertolkingen zijn goed, zelfs Rihanna (niet echt een actrice) brengt het er heel goed vanaf.
Het verhaal daarentegen valt toch een beetje mager uit, ik had een ietwat intellectueler verhaal verwacht, vooral de manier waarop de Aliens worden verslagen kwam me iets te makkelijk over.
Kortom: een film boordevol actie en special effects die een beter verhaal verdiende.
Maar een must seen voor de actieliefhebbers !!

Frietgezicht

Avatar

Misschien komt het door onwijs lage verwachtingen maar ik vond het een leuk filmpje om te kijken.
Natuurlijk valt er zat op de film aan te merken,grappen die niet altijd even werken,de logica is vaak ver te zoeken en hoewel het origineel is dat een strijd tussen mens en Alien zich op de zee afspeelt is er voor de rest niks origineels aan deze film.
Ook is het onduidelijk waarom Neeson zo'n nutteloze rol wil spelen(oh ja centen,ach prima,zou het zelf ook doen) enz enz.

Maar toch ging de film lekker snel voorbij,zat actie, mooie effecten, Rihanna was matig maar niet irritant ofzo en de film was gewoon erg vermakelijk.
Die typisch Amerikaanse dingen zoals oude rotten die graag weer hun land beschermen en in slowmotion komen aangelopen zijn bijna lachwekkend maar vond het daarom juist wel vermakelijk,want in welk ander land zie je dit nou.

Zou er niet voor naar de bios gaan maar op dvd een prima filmpje! 6

Banned

Avatar

Dit wil ik nog toegevoegen over deze toch wel slechte film. Het is ten eerste naast wat blurry special effects en spektakel ook een reclame film voor het leger :

Ben je jong, en vind je je leven nutteloos en wil je je vaderland dienen ? Kom dan naar het leger want dan heb je een leuke tijd! De kans is groot dat je sex hebt met de knappe dochter van de kolonel, de kans is groot dat een knappe zangeres in je team zit! De kans is groot dat je tegen aliens zult kunnen vechten. De kans is groot dat je grootse explosies zult zien! De kans is groot dat je sterft, maar dan wel voor het vaderland natuurlijk.
Mocht je niet helemaal dood zijn en want armen of benen verloren hebben. Géén probleem dan krijg je stalen benen, een gratis pass voor de fitness van het leger, een knappe therapeut die je door die moeilijk tijd heen helpt. Ja zelfs dan kun je nog ten strijde trekken voor het leger.
Mocht je het hebben uitgehouden tot je pensioen. Niet getreurd! Het leger kan je nog steeds gebruiken. Je mag hele dagen rondhangen met je ouwe rukkers op een museum schip! En dat is niet alles! De kans is groot dat de jonge garde je nog eens vraagt ten strijde te trekken. Kortom GA BIJ HET LEGER! En je hele leven lang gezond en wel of kreupel of vrouwelijk of gay kan het leger je gebruiken!

Dit is de enigste zinnige boodschap die uit deze film te halen is... en echt positief is dit niet te noemen.

Banned

Avatar

Weer zware bass-geluiden, weer robots, weer ééndimensionale personages, weer over the top actie en jawel hoor opnieuw worden we doodgegooid met technische hoogstandjes. Mocht Battleship van Michael Bay zijn, ik zou het nog geloven ook. Battleship is idd uit hetzelfde steegje als Transformers en dergelijke amusante filmpulp.

Een wonder dat dit actie vehikel niet in 3D wordt uitgebracht. Had deze film een 3D muts moeten opzetten ? Zeker niet, het is gewoon een spektakel film die als vanouds goed werkt op het grote scherm. Maar dan heb ik het enkel over het spektakel voor de rest hoef je niet veel te zoeken in deze film. Want het verhaal is nergens interessant of boeiend. Battleship is gewoon een film die ja later thuis zal doorspoelen tijdens de praat scènes of eens in je blu-ray stopt om eens je home cinema te showen. Ook de personages zijn zo plat als vijgen en enige vorm van karakter ontwikkeling wordt in "Michael Bay style" overboord gegooid en vernietigd.

Velen zijn benieuwd naar Rihanna die hier haar eerste rol speelt... T+) :} :r
Hoe ze tussen deze overzeese robots is verzeild geraakt weet ik niet maar ik zat elke minuut te hopen dat ze zou verpletterd worden. Ze acteert als..., hoe zal ik dit netjes zeggen,... als twee coïterende kamelen in een woestijn... Idd gruwelijk dus. Ze voelt zichzelf zo stoer dat de pretentie ervan afloopt. Mocht Rihanna geen acteer - ingeving gehad hebben dan durfde ik er mijn geld op verwedden dat Michelle "man wijf" Rodriguez haar personage zou kunnen vertolken.

Battleship vermaakt tijdens z'n talrijke actie momenten die best wel spectaculair zijn op het grote scherm en voor de echte transformers-fans wordt dit visuele effecten feest nog extra dik aangevet door de score van Steve Jablonsky. Battleship is een leuk voorsmaakje van wat de blockbuster cinema nog te bieden heeft deze zomer. Het had helemaal top geweest als het verhaal en de personages iets dikker waren dan een blad papier.... En zonder Rihanna.

Jaco86

Avatar

Ik heb maar één woord voor deze film: AWESOME!
Dit is een plezante SF-actiefilm met de nodige dosis humor, goeie soundtrack (de gezongen als de score) en coole actiescenes. En wat de acteurs betreft, ze hadden allemaal veel plezier in hun rol. Dus gewoon verstand op nul zetten en kijken naar deze film. En als deze film u niet kan amuseren, dan scheelt er iets met u. :E

En wie goed oplet, zal de regisseur (Peter Berg) in een scene zien. Smiley face