Star Trek: Into Darkness (2013)

Earth will fall

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Een schitterend vervolg op de eerste film die zeker niet moet onderdoen ervoor!
De gaat op hetzelfde elan voor als het 'origineel' maar deze keer is de toon iets duisterder, word er meer s'nachts gefilmd en zijn de oneliners nog iets scherper (al zijn ze zeker niet allemaal even treffend). De interactie tussen Kirk en Spock is heerlijk om te volgen, eigenlijk tussen de hele cast. De actie is sterk al moet je er wel een uurtje op wachten maar eens dat uur gekomen is wordt het één grote finale van meer dan een uur die nooit in elkaar zakt en altijd verschilt in het soort actie dat ze naar boven brengen. Cumbercatch is een heerlijke villain en ik vind dat ze dankzij het sterke verhaal en de mooie dialogen en monologen één van de sterkste villains van het decennia naar voor hebben gebracht. Frietgezicht haalt hierboven aan dat hij een hele tijd de partner is van Kirk etc. Maar dat stoorde mij totaal niet, integendeel, want je weet dat dit ook op een bepaalde manier bij zijn plan hoort en je hebt constant het gevoel dat hij Spock en Kirk meester is.
De finale is dus grandioos, verveelt je nooit en het einde is sterk met een 'afgerond' verhaal dat toch nog genoeg mogelijkheden bied naar een sterk derde deel.

Kort: Een sterk, vermakelijk en actierijk vervolg op Star Trek met een ijzersterke cast die zeer goed op mekaar is ingespeeld, zeer sterke in beeld gebrachte actie, een villain om van te smullen en een ijzersterk scenario met genoeg twists die logisch zijn en het verhaal nooit doen stilvallen

9/10

Frietgezicht

Avatar

Ik ben geen Star Trek-fan maar was onder de indruk van Star Trek 1(van J.J.) en misschien ook omdat Star Trek me eindelijk boeide en het gewoon een sterke SF-film was.

Deel 2 vind ik minder maar wel gewoon weer een vermakelijke film alleen niet erg bijzonder.

Cumberbatch steelt de show alleen is die grote delen van de film de partner van onze helden en zou die eigenlijk in een vervolg continu de badguy moeten zijn.
Maar in tegenstelling tot Iron Man 3 doen ze het hier tenminste goed.
Een normale vijand blijkt de grote Kahn te zijn die ik wel kende van naam maar voor de rest ook niet echt aangezien ik nooit Star Trek keek.
In Iron Man 3 juist het tegenovergestelde waar een grote badguy juist een nobody blijkt.
Maar prima special effects,een op zich aardig verhaal en wat humor af en toe.

Ik vond wel dat die Enterprise ontploffing na ontploffing kon incasseren zonder dat het schip gewoon ff helemaal naar klote gaat.
De manier waarop Cumberbatch werd uitgeschakeld eigenlijk erg simpel door het lekkerste wijf uit de reeks vond ik beetje jammer.

Prima film maar had stiekem net als Empire Strikes Back gehoopt op een epic film met grote verhaallijnen die eventueel naar een deel 3 worden doorgetrokken,nu is het gewoon een simpele actiefilm geworden voor mij.

Al dat gezeik van Trekkies tegen normale mensen die geen maagd zijn boeit me trouwens niet.
Ik ben fan van de turtles(tenminste,opgegroeid ermee) en ook Transformers maar ga me echt niet druk maken om wat ermee gaat gebeuren of wat ermee gebeurd is.
Laat de maker van de Dragonball Z-film deel 3 maken,dan springen ze allemaal voor een trein ;)

Een 7

AnneBa

Avatar

Ik heb alle Star Trek films en alle ST series gezien. Maar deze film viel me tegen. Terwijl de film die hiervoor uit kwam fantastisch was. Dus aan de acteurs kan het toch niet liggen?
En de effecten zijn ook in deze film zeer indrukwekkend.

Ik kan er niet echt de vinger op leggen waarom deze film me tegenviel. Het zou kunnen dat de verhaallijn niet creatief genoeg is verfilmd. Of dat het gewoon te voorspelbaar was.

Voor Scifi liefhebbers is het wel een film op DVD te gaan zien. Maar 't was voor mij niet DE topper onder de StarTrek films.

Moviespecialist

Avatar

Ik ben absoluut geen fan van Star Trek en vind het dan ook geheel naar mijn mening pure onzin dat dez film in de top 100 staat nog wel op plaats 39?
Je bent toch geen filmkenner als je Star Trek into Darkness hoger plaatst als Saving Private Ryan, Die Hard, Kick-Ass, Memento, The Departed, The Hobbit, Unforgiven of een absolute topper als Jurassic Park?
Ben ik nou niet onredelijk of zijn jullie dat?
World War Z, The Hangover 3, Iron-Man 3, Monster University, The Wolverine en zeker The Great Gatsby hebben allemaal meer recht dan Star Trek ( die 100% voor ongeveer maar nog een paar maanden in de top 100 staat) om in de top 100 te staat!!!!!

Ik geef niet eens een cijfer!!!!

jaime91

Avatar

Zoals bekend was ik verre van een Trekkie, en heeft JJ Abrams dat voor mij in 2009 totaal veranderd met Star Trek. Een geweldige film, alleen miste ik daarin toch een goede badguy. Eric Bana was aardig maar er was genoeg ruimte voor verbetering. En die verbetering heb ik nu gekregen. Want ik ben echt totaal weggeblazen door Into Darkness. Ik verwachte een soort van Empire Strikes Back maar dan met Star Trek en daar deed het me ook best wel aan denken.

Benedict Cumberbact is zo goed als John Harrison. Wat een badguy! Wat een acteur! Ik werd op sommige momenten echt bang van die gast. Kirk en zijn crew kwamen dit keer echt voor een uitdaging te staan. De rest van de cast deed het ook weer geweldig overigens. Chris Pine is fantastisch als Kirk en Zachary Quinto is ook perfect voor de rol van Spock. Er zit ook weer genoeg humor in, en daar is Simon Pegg natuurlijk perfect voor maar de film wist mij ook te ontroeren. Ik dacht echt even een moment dat ze Kirk dood zouden laten, en in Star Trek 3 voor Picard zouden gaan. En heel misschien was dat ook wel beter geweest.

Over het 3D kan ik kort zijn. Was prima maar niet per se nodig. Af en toe had ik daar wat moeite mee namelijk en zag ik dubbel. Maar dat kan ook aan mij liggen. Op sommige momenten was het ook best spectaculair. De lensflares waar Abrams bekend om staat, hebben mij nooit zo erg gestoord overigens tot nu. Nu vond ik dat wel irritant. Daar mag hij echt wel op gaan letten. Wat wel weer een pluspunt is is de spectaculaire soundtrack, en special effects. Prachtig!

Heb ultiem genoten vandaag van mijn eerste Imax ervaring. Wat een topper! Heb er nou ook alle vertrouwen in dat Star Wars bij JJ in goede handen is. Wel jammer dat hij deze trilogie dan niet mag afsluiten en het vooralsnog bij 2 films blijft. Hoop dat ze een goede vervanger gaan vinden. Star Trek Into Darkness is in ieder geval een dikke aanrader! Ga dat zien!!

benjamin

Avatar

In 2009 gaf J.J. Abrams de toen veel van z'n pluimen verloren Star Trek een reanimatie met een prima blockbuster. In 2013 kwam het vervolg met Star Trek Into Darkness, een film die voor veel fans helemaal niet zo goed ontvangen wordt. Om echt zo ver te gaan en de film slecht te noemen, is mij een brug te ver, maar toch had er meer in Into Darkness gezeten.

Grootste kritiekpunt is dat J.J. en co zich net iets te sterk lieten inspireren door Wrath Of Kahn. Een bepaald personage opnieuw gebruiken gaat op zich nog (al was die mislukte geheimdoenerij nergens voor nodig), maar tegen het einde waren er iets te veel parallellen om nog van toeval te spreken. Vooral het offer van Kirk was er te veel aan en bovendien was dat ook nog eens nutteloos aangezien de film het direct ongedaan maakte.

Benedict Cumberbatch maakt indruk, al weet ik niet of de rol wel optimaal geschreven is. Een bepaalde plottwist rond admiraal Marcus plaatst Kahn plots in een ander perspectief, waardoor het wat vreemder aanvoelt als we richting finale dan weer Cumberbatch als tegenstander krijgen alsof die twist er niet was.

De actie en humor maken veel goed en de personages blijven werken.

Peebo

Avatar

Star Trek Into Darkness is tot nu toe de beste film van 2013. Alles lijkt te werken : de cast is in topvorm ( Benedict Cumberbatch is fenomenaal) , de samenwerking tussen de crew is net zo leuk als in de eerste film. De humor werkt uitstekend en het is een gewoon een goeie film voor in de zomer met veel actie en humor. De special effects zijn fantastisch. Kan weinig minpunten vinden aan dit spektakel. Overtreft zelfs de eerste in mijn ogen.
9/10