Source Code (2011)

Make every second count

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Duncan Jones had me erg verbaasd met zijn eerste echte film Moon, die een van de meest verfrissende en beste Sci-fi's was die ik in lange tijd had gezien en dus had ik hoge verwachtingen voor Source Code.
Het gehele verhaal van Source Code is iets wat we over het allgemeen allemaal al kennen, maar met de nodige wendingen en uitstekend acteerwerk van Jake Gyllenhaal heb ik me uitermate kunnen vermaken met deze prent.
Naar het einde toe verzwakte de verhaallijn wat en werd alles toch wat minder, maar desondanks dat was Source Code een redelijk goede thriller en bovendien een waardige tweede film voor Duncan Jones.

7.0 / 10

jaime91

Avatar

Geniaal bedacht en geschreven en briljant uitgevoerd met een sterke cast. De film zit vol met verrassende wendingen en is dankzij zijn korte speelduur lekker snel en verveelt geen moment. Hij gaat echt als een sneltrein aan je voorbij maar heeft bij mij in ieder geval een zeer goede indruk achter gelaten. Ik ga hier verder ook niet te veel over verklappen. Gewoon kijken en over je heen laten komen,hoe minder je hiervan weet hoe beter. Je moet er wel de hele tijd bij blijven anders snap je er uiteindelijk niets meer van. Dikke aanrader!

nickklunder

Avatar

Een goede film, heb hem vanavond eens in de DVD player gedaan. Ben er voor gaan zitten en vielen me een aantal dingen op. De acteurs in deze films heb ik nog nooit zo sterk gezien, er zit een sterk verhaal in. Bij deze film moet je werkelijkheid en films van elkaar kunnen onderscheiden. Het einde was tegenstrijdig en daarom nog ongeloofwaardiger. Ook moet je bij deze film erg ruimdenkend om het verhaal te willen begrijpen. Mooie scènes. Special-effects minder in deze film. Een goede 7.

VLT

Avatar

Kan niet tippen aan Duncan Jones' eerste film maar dat was dan ook een pareltje (Moon). Source code daarentegen is dit al veel minder. Weer eens een film waarin tijd, paralelle universa etc de hoofdrol spelen..niets nieuws dus en zeker ook niet voor jake gyllenhaal (remeber donnie darko). Het herhalen van het moment waar het allemaal om draait werd me -ondanks de poging van jones om dit vlot te laten overkomen- toch al rap beu. Het deed me regelmatig wat denken aan vantage point.
En jammer genoeg was de dader voor mij al rap te herkennen.
De overige cast op jake na kon mij niet bekoren maar gelukkig was er toch nog de dosis spanning af en toe die het nog al bij al de moeite maakt om deze mee te pikken.

Acer

Avatar

Source Code is een spannende film, nam me vrijwel gelijk mee. Als kijker raak je direct nieuwsgierig en wil je echt weten, wat er nou aan de hand is. Wat ik lichtelijk vervelend begon te vinden is telkens de herhaling van het moment, dat hij terug wordt gezet. Ik vind dat Vera Farmiga & Jake Gyllenhaal het prima samen doen en de film wat extra's geven. Ook is het einde, toch wel apart omdat ik dacht dat deze ook anders zou aflopen. Dus is "Déjà vu" je ding, dan moet je deze zeker kijken. Film scoort verder een gezonde zeven voor mij.