Fast Five (2011)

Feel the Speed. Feel the Rush.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Prima actiefilm, die enigszins afwijkt van de vorige delen.
Het gaat hem hier niet zozeer meer alleen om de mooie wagens maar eerder om hun vrijheid te herwinnen en dit door nog een laatste klus te klaren.
Er zitten natuurlijk nog vele actiescènes in met wagens, maar toch minder dan in de vorige filmen.
Maar of deze film dan slechter is hoor je me niet zeggen, integendeel, ik vond het allemaal wel leuk en sommige scènes zijn echt prachtig gedaan, vooral de apotheose op het einde van de film mag er zijn.
En wie de aftiteling heeft uitgekeken zal ook wel hebben gezien dat er waarschijnlijk een vervolg zit aan te komen... laat maar komen zou ik zeggen...

nietselam

Avatar

Dat is ook mijn enige minpunt, snap heel goed dat het niet helemaal realistisch hoeft, mag best een beetje over-the-top maar justin lin heeft er een handje van er toch elke keer een paar scenes in te stoppen die echt te ver gaan, bijv. het vorige deel aan het begin met die tankwagen en richting het eind in die mijntunnels, ging gewoon iets te ver en is ook helemaal niet nodig, bij dit deel dan weer op de trein, vin diesel springt met die auto uit de trein, met hoe die neer komt zou die auto nooit meer verder komen en hun kunnen die val daarna nooit overleven, en aan het eind met die kluis, hoewel ik het evengoed een spektakel vond had ik toch zoiets van komop zeg! dat kan nooit, was wat geloofwaardiger geweest met een iets kleinere kluis, anders was het voor mij gewoon 10 sterren geweest. Het is ook de eerste reactie van mn vrienden bij die scene, "jaja, tuurlijk"

jaime91

Avatar

Een bijzondere over de top actieknaller met een topcast! Zo zou ik deze film het best willen omschrijven. Het bijzondere en vooral ook fijne aan deze film vond ik dat ze het straatracen eigenlijk voor een groot gedeelte aan de kant geschoven hebben en zich totaal hebben vernieuwd met een heerlijk heist/actiekneiter. Er zitten wat mij betreft best veel hoogtepunten in deze film waarvan het einde met die kluis toch best vaak genoemd wordt maar wat ik ook een enorm hoogtepunt vond was het gevecht van Vin vs Dwanye. Want damn wat was dat top zeg maar ik moet ook eerlijk zeggen ik had ook niet anders verwacht. Verder vond ik het ook heeel leuk om (bijna) alle bekende gezichten uit alle fast&furious films bij elkaar te zien.

Verder vond ik het verhaal ook helemaal top en de plotwendingen die er in zitten geweldig. Ik hoop alleen dat deel 6 zich dan eindelijk na Tokyo Drift zal gaan afspelen maar aan dat einde te zien kan dat eigenlijk nog beide kanten op gaan. Hoe dan ook ik heb echt onwijs zitten genieten en daarom krijgt deze film wat mij betreft een dikke 9!

Aston

Avatar

Na een erg matige deel 2 en 3 zijn ze bij de Fast and the Furious-reeks na deel 4 en nu helemaal met deel 5 weer helemaal op het goede pad. Ik ga bij de beoordeling van deze film weer behoorlijk op mijn gevoelens af en die waren de film behoorlijk gunstig gezind. Ik heb echt hard genoten van deze film. Vooral Vin Diesel is heerlijk op dreef en de nieuwe karakters met aan kop Dwayne Johnson zijn goed bezig. Dwayne Johnson past perfect in deze film en levert een grote bijdrage aan de film met zijn macho uitstraling en attitude.

De film is natuurlijk een aktiefilm en dat merk je. Veel en goede aktie die mooi in beeld is gebracht. Vooral de laatste scène met een enorme kluis achter twee wagens is echt geweldig, heerlijk over the top en zeker een van de betere aktiescènes ooit.T+) Bij de aktiescènes moet ik wel een kanttekening plaatsen dat er behoorlijk wat ongeloofwaardigheden zitten maar de geweldige aktie maakt dat meer dan goed. Daarnaast zijn er natuurlijk de gebruikelijke hollywood toevalligheden en ongeloofwaardigheden maarja, dat is zoiezo bij het ontbreken ervan meer een pluspunt waard dan een minpunt bij het wel aanwezig zijn ervan.

Het verhaal is niet heel bijzonder maar verder ook zeker niet slecht uitgewerkt. Er zit ook genoeg humor in de film wat ook nooit verkeerd is. Van mij mogen ze door met deze serie. Ik heb het grootste gedeelte met een big smile naar de film gekeken en dat is voor mij een belangrijke graadmeter voor een film. Smiley face

Acer

Avatar

Fast Five blijft een echte actie film, lekker druk en overdreven. Er zit nu zelf wel een soort van een verhaallijn in. Verder een heerlijke cast, allemaal bekende gezichten en dat kijkt natuurlijk prettig weg. Zat alleen heel de tijd te bedenken hoe "Han" opeens hierin zat. Gelukkig krijg je dit wel door aan het einde van de film. Voldoet prima aan mijn eis van een actie film en scoort hiermee ook een welverdiende 8! Deel 1 vond ik goed, het tweede deel een stuk minder en het derde deel sloot niet geheel aan bij de overige delen. Het vierde deel vond ik wel geslaagd en gelukkig sluit Fast Five hier prima op aan. Kortom voor liefhebber's van de reeks, gewoon lekker kijken. En nu maar weer afwachten wat het zesde deel te bieden zal hebben.

RyanD

Avatar

De working title van de film is volgens mij 'Fast Five' (imdb.com). De trailer ziet er overigens weer flitsend uit! En het beste van allemaal is dat de gehele cast van deel 1 EN 2 bij elkaar zijn (Paul Walker, Vin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris en de mooie Jordana Brewster). Wel jammer dat ze de woest aantrekkelijke Michelle Rodriguez in Fast & Furious hebben laten sneuvelen. Verder denk ik dat Dwayne 'The rock' Johnson een goede aanvulling is op de tochal stoere cast.
Fast Five wordt, net zoals de voorgaande reeks, weer een racespectakel. Mooie bolides en vrouwelijk schoon dat van het scherm afspettert. Wat willen onze hartjes nog meer...