Wrath of the Titans (2012)

Feel the Wrath

Reviews (5)

geertvdheide

Avatar

Ik ga even door op deze discussie, ook al staat ie al maanden stil:

Ik denk niet dat er zozeer te veel budget op gaat aan special effects. Het is meer een kwestie van waar de aandacht naar uit gaat; het geld volgt dan dezelfde weg. Van veel blockbusters is het zaak om de visuele kant goed te krijgen, want dat is wat mensen zien in de trailers en dat bouwt hype op. Filmfans kijken natuurlijk ook naar wie 't schrijft, regisseert en of de recensies positief zijn, maar al die zaken gaan aan het leeuwendeel van de casual filmkijkers voorbij. Voor hen is het dus de indruk die de trailer achterlaat (in de bios of online) die de grootste invloed heeft op de beslissing om een film te kijken. Veel van hen zijn dan na afloop ook niet echt tevreden over de film, inhoudelijk gezien, maar ze hebben zich wel vermaakt en dat is vaak genoeg.

Op zich niet veel mis mee, maar voor filmfans is het jammer dat zulke films niet wat meer aandacht krijgen op inhoudelijk vlak. Gelukkig zijn er voor die doelgroep alsnog wel elk jaar weer goede films om te kijken. "Wij" moeten alleen wat beter zoeken, omdat we hogere eisen stellen. En dan bedoel ik niet alleen arthouse- en speelfilms en dergelijke, want er zijn natuurlijk ook zat blockbusters die inhoudelijk wél wat sterker in elkaar zitten (zoals de nieuwe Planet of the Apes-films en Guardians of the Galaxy).

Dit soort oppervlakkige CGI-vehikels zullen er waarschijnlijk altijd zijn. En als je weet wat je moet verwachten, is er meestal prima mee te leven. Ze brengen ook veel geld in het laatje, wat weer kan worden geïnvesteerd in andere films. Zo blijft alles aan het rollen Smiley face

Tarkus

Avatar

Net als in de eerste film ('Clash Of The Titans') zijn ook in deze tweede film de beelden heel spectaculair. 3D Liefhebbers zullen smullen van beelden als deze.
Maar net als in de eerste film is het verhaal zwak, nog zwakker dan het eerste, en dat is dan weer een spijtige zaak, de film wordt er niet beter op.
Het is een probleem waarmee de grote blockbusters tegenwoordig mee te kampen hebben, een té groot deel van het budget gaat naar de special effects en er is amper nog iets over voor een goed verhaal.
Kan dus niet zeggen, ondanks de prachtige beelden, dat ik tevreden ben over de film in zijn geheel.

Secret1994goesFilm

Avatar

VOor ik begin : ik heb deel 1 nog niet gezien...
maar deel 2 heeft me goed vermaakt.
Het was een goed verhaal waar genoeg Griekse Mythologie naar voor komt.
Maar toch zat ik nog met een aantal vragen en nadelen...
-Wat is er zo speciaal aan het hoofdpersonage,Perseus? Hij is een halfgod? Heeft hij daarmee minder pijn dan een normale mens?
-Ook vond het stom dat Zeus en Poseidon dood gingen... Oké, drama maakt een film meer aangrijpelijker,maar nu gaat het moeilijker worden om een derde deel te maken... denk ik ;P
-Ook vind ik het spijtig dat ze de God Aphrodite er niet hebben ingestoken.
-De scene met de Minotauris in de doolhof vond ik wel wat slecht... Je zag bijna niks en hij was eiglijk wel verdomd lelijk gemaakt.

Maar toch vond ik het een goede film... dat doet me er ook aan denken dat ik het einde wat geweldadiger had verwacht...Hij smijt gewoon de speer in de keel van de vader van Zeus en die is dood...
Toch wel een 7/10 voor mij

DashX

Avatar

Na de teleurstellende Clash of the Titans, heb ik het vervolg een kans gegeven. Is het beter dan deel 1? Ja. Maar veel beter?

De Titanen zien er wel geweldig uit met o.a. Chimera, cyclopen, Makhai en Kronos. De Tatarus gevangenis zag er ook indrukwekkend uit.

Verder verwachtte ik niet veel van het verhaal en de personages. Gelukkig maar, want die boeide niet zo. Opvallend had ik geen idee dat de koningin hetzelfde was als die van deel 1. In deel 1 was zij het nette geklede princes en deel 2 een warrior princes (Ander actrice) die een heel leger aanvoert :?

Als goden van de onderwerld Hades, oorlog Ares, zee Poseidon en oppergod Zeus, vond ik ze allemaal erg zwakjes.

Ondanks alles vond ik het wel redelijk. Als je net als ik van de Griekse mythologie houdt en wat mooie beelden, dan is het wel aanrader. Een 6 van mij kant. Cheers! :+

Banned

Avatar

Beter dan deel 1 ? Nee niet echt. Alleen het nogal dunne verhaal is hier best wel aanwezig en heeft een duidelijk doel. Iets wat nogal uitbleef in het rommelig eerste deel 1. Maar het liep al fout in het begin. Ik ga nu niet weer over dat beeldformaat beginnen memmen maar waarom deze film in 1.85 is, is mij een raadsel maar het deed afbreuk aan het spektakel. Dit is toch wel echt eentje voor Cinemascope. Maar goed. Dat was niet het enige wat fout liep.

De film mag van mij nu al een prijs ontvangen. Ja, voor slechtste acteerprestatie en idiootste vrouwelijk hoofdpersonage van 2012 ! Ik weet niet waar ze die geit hebben gevonden maar haar rol en acteren waren té slecht voor woorden. Ik had zelfs niet door dat ze eigenlijk een andere actrice hadden genomen voor de koningen die in deel 1 aan het zeemonsters werd gevoerd.
Dat dom wicht kijkt CONSTANT met de meest dwaze smoel in de lucht. Alsof er een mythologische duif boven haar hoofd vliegt die dreigt op haar kop te schijten. Vervolgens legt de actrice zo slecht en belachelijk als ze maar kan uit met welke strategie ze het beest zal verslaan. Uiteindelijk heeft ze niet anders gedaan dan wat onnozel staan schreeuwen en kijken. Terwijl de echte goden het zaakje oplosten. Ook wanneer zij begon te vechten vliegt ze meteen honderden meters de lucht in. Een simple whiiii!! :B ontsnapte telkens stilletjes uit mijn stembanden bij die momenten. De geloofwaardigheid van haar personage zakt dan ook onder nul en wanneer zij het voortouw wil nemen gaan automatisch de wenkbrauwen fronsend naar beneden. Waarna meteen de 2 woorden komen : Onnozele Geit. En met die "onnozele geit" bedoel ik : " Je hebt goden rondom je! Laat hun het werk doen en dien gewoon als praatpaal voor de personages. Voor de rest doe je beter niks. "

De effecten van Wrath of the Titans, zijn nu niet zo waauw en worden nergens indrukwekkend maar saai wordt het nooit. Gelukkig zijn de actie scènes iets langer dan het eerste deel maar waarom deze film nog korter is dan z'n al iets te korte voorganger is mij een raadsel. Hierdoor voelt de film aan als snel gemaakt om snel geld te verdienen.
Gewoon luiheid eigenlijk. En dat is op zich wel jammer want dit kan echt een goeie blockbusters opleveren. Ik zat te denken tijdens het kijken van de film wat zou een Spielberg, een Nolan, een Zack Snyder of zelf een Walt Disney Studio hiermee aanvangen. Maar we moesten het doen met Jonathan Liebesman. Een gast die nog steeds denkt dat Shaky-cam en flitsende montages heel erg cool zijn!... :N Gelukkig bleef het nog binnen de perken maar toch is het nog steeds een rommeltje. Het is dan ook jammer dat de studio een regisseur heeft genomenen die geen goeie blockbuster kan afleveren, gewoon omdat dit goedkoper is dan een goeie regisseur.

Is er iets goeds aan Wrath of the Titans ? Ja het vermaakt ondanks de zucht momenten en Bill Nighy heeft een geweldige bijrol en acteerde op een Davy Jones-achtige manier. Heerlijk die stem. Op die momenten waar z'n personage in de film liep was de film op z'n best en gaf het je een gevoel van "hé er zit meer dan alleen platte effecten in deze film." Er kunnen hier ook nog boeiende personages uit voort komen. Althans eentje. De rest is er nooit uitgekomen... Ook de doolfhof scène weet enige spanning op te wekken en is best wel boeiend.

Wrath of the titans is gewoon een luie blockbuster en daar zit het probleem. Mocht de film een deftige crew en goeie personages hebben, en met een hart gemaakt zijn, dan zouden deze films een feest zijn! Jammer maar helaas.