Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Are you a patriot or a vampire?

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Met lage verwachtingen gekeken (ben niet zo voor de underworld etc-films) maar misschien daarom dat deze reuze is meegevallen! het is zeker geen horrorfilm maar gewoon een simpele non-brain blockbuster met enkele fantasy-elementen. Walker doet het zeker niet slecht als Lincoln maar zonder het gekende baardje etc lijkt hij er toch niet zo op (niet dat ik lincoln uit zijn jonge tijd ken) maar dat stoorde me op zich niet. de film pakt het op zich goed aan, een korte inleiding, de training houden ze ook kort waardoor de actie rap kan starten, ook goed is het romantische inputje van de film, het is aanwezig maar neemt toch nergens de overhand. de finale is heerlijk over the top maar wel zeer amusant voor te zien. ook zijn er leuke rollen voor Cooper en Mr 'Falcon' Mackie. De effects zijn trouwens ook van prima kwaliteit.

Kort: geen ijzersterke maar wel vermakelijke horror-actieprent die een leuke twist geeft aan de mythe Lincoln door prima actie, prima vertolkingen en sterke effects. gewoon met lage verwachtingen en verstand op nul bekijken

longshot

Avatar

Ik ben het voor het grootste deel wel met tarkus eens. Mooie beelden maar een matig verhaal wat de titel wel doet vermoeden. Om die reden begon ik met kijken met een beetje tegenzin. De mooie special effects doen het verhaal vergeten waardoor de film mij toch wel mee viel. Zeker geen saaie film maar wel een met grote fouten. abraham wordt gebeten maar wordt geen vampier? Er wordt gecommuniceerd dat vampieren elkaar niet kunnen dood maken maar de leraar van abraham deed dat wel een keer en een andere keer wel met een andere vampier gevochten.

Tarkus

Avatar

Prachtige beelden, indrukwekkende special effects, ook in 2D (al merk je dat het voor 3D is bedoeld), maar het gaat, alweer, ten koste van een degelijk scenario.
Dat is één van de redenen waarom ik zo gekant ben tegen 3D, er worden kosten noch moeite bespaard om alles er zo indrukwekkend mogelijk laten uit te zien, maar geld voor een goed scenario schiet er amper over en menig film wordt hiermee herleid tot een flutverhaal.
Er zijn bewijzen dat het anders kan, maar de budgetten worden blijkbaar niet altijd goed verdeeld.
Kortom: mooi dus, maar zonder goed verhaal.

Frietgezicht

Avatar

Matige film.Ik ging halverwege drinken pakken en later naar de wc en beide keren zonder de film op pauze te zetten,dat zegt genoeg.

Het karakter van Lincoln wordt al erg matig neergezet en mist elke vorm van charisma en is gewoon erg saai.
Ook Will en Speed zijn 2 karakters die er maar wat bijlopen.

Eigenlijk is alles wat flets aan deze film.De liefdesrelatie komt totaal niet uit de verf en zonder dat je het idee hebt dus ze uberhaubt een relatie hebben vraagt die opeens dat vrouwtje om te trouwen.
Ook de badguy komt niet bijzonder over net als de rest van de vampieren die vooral een laag iq lijken te hebben en ook niet kunnen knokken.

Vroeg me ook af hoe Abe opeens zo sterk werd dat die zonder moeite vampieren afmaakt en ook Will is een superheld lijkt t.
Ook wordt Abe wel simpel President want heb eigenlijk amper een aanloop daarnaartoe gezien.

De karakters,de chemie enz zijn dus allemaal erg matig en ook de spanning is er nooit echt.Heb nooit het gevoel dat de goodguys de situatie niet zullen overleven maar t kon me eigenlijk ook weinig schelen.
De knokpartijen zijn vervelend en moeten te overdreven cool overkomen elke keer waardoor geen enkele knokpartij de moeite waard is.

De film neemt zichzelf ook veel en veel te serieus en er zit geen enkele grap in.Enige wat een lach brengt is een belachelijk gevecht tussen een zooi paarden(hoewel vermakelijk om te kijken) en een belachelijke finale op een spoorbaan waar de badguy zichzelf wel erg simpel laat afmaken om nog maar niet te spreken over die vrouwelijke vampier die zich nog simpeler laat afmaken door als een mongool op de vrouw van Abe af te rennen,sloeg dat op



Een 4

Secret1994goesFilm

Avatar

Omdat het zo weinig clips en trailers uitgaf verwachte ik niet veel van de film. Ik ging gewoon onverwacht naar de bios en deze leek de beste (had er al drie andere gezien die in de bios waren).

Maar ben positief verast.
Het verhaal zit goed in elkaar met eens spanning,weinig komedie (tenzij dat je Vampires Slayen grappig vind,zalige actie en een beetje feiten die je doen twijfelen of het verhaal nog waar zou zijn.
Benjamin Walker vervulde z'n rol als Abe zeer goed. Al deed hij me naar het einde toe meer en meer aan Liam Neeson denken.
Dominic Cooper,geweldige vent, was een uitstekende leermeester en fantastische vriend.
De vampieren waren redelijk, ik vond ze enkel echt superlelijk als hun vampier-kantje naar boven kwam.
De actie was geweldig,zeker met hier en daar slow-motion toegevoegd.
Zeker het einde was de moeite waard waar Abe en Will zij aan zij staan tegen aanvallende vampieren.
Het einde doet je toch met een glimlach de bioscoop verlaten