Kick-Ass 2 (2013)

You Can't Fight Your Destiny.

Reviews (6)

Mr.Movies

Avatar

In Kick-Ass 2 zijn er dankzij Kick-Ass en Hit Girl meerdere mensen die ook als superheld misdaad willen bestrijden. Chris D’Amico wil wraak nemen op Kick-Ass door zijn daden in Kick-Ass 1. Hij maakt een groep met andere schurken en leid ze als The Motherfucker om Kick-Ass te doden. Kick-Ass heeft zich bij een groep superhelden gevoegd, geleid door Colonel Stars and Stripes. Deze groep beschermd de stad tegen misdaad, tot ze de superschurken groep tegenkomen die veel sterker blijkt te zijn. De meeste helden vertrouwen het niet meer en willen stoppen. Nu moet Kick-Ass proberen dat ze hem blijven helpen om The Motherfucker te stoppen.
Hit Girl probeert in de film een normaal kind te zijn. Ze probeert het goed op school te doen en normaal te zijn, wat voor haar niet gemakkelijk te doen is. Hierdoor zien we har niet veel in haar kostuum. Ik vond dat minder, omdat zij in de eerste Kick-Ass de show stal. Ondanks dat was het een leuke film met veel humor.
Verder vond ik Jim Carrey zijn rol als Colonel Stars and Stripes leuk, wat ik alleen niet snap is dat hij de film te gewelddadig vond en hiervoor zij excuses aanbood. Persoonlijk vond ik het geweld best meevallen. Ik ken wel films met meer geweld.

Olrik

Avatar

Erg teleurstellend vervolg naar mijn mening. De dingen die de uit 2010 komende Kick-Ass zo goed en verfrissend maakte ontbreken jammer genoeg aan dit vervolg en wat overblijft is niks meer dan een zeer teleurstellend vervolg met een rommelig en slecht uitgewerkt plot. Om te beginnen zijn de actiescènes zwaar middelmatig en bestaat een groot deel ervan uit shaky-cam, wat er jammer is aangezien de actiescènes in de vorige film erg onderhoudend en mooi gefilmd waren. In deze film staan voornamelijk school zaken centraal en dat kan je gerust oersaai noemen. In een film als deze wil je niet worden geconfronteerd met uiterst saaie high school clichés en de problemen die daarbij komen kijken. Doordat veel tijd daaraan wordt besteed krijgen de personages van Jim Carrey en Christopher Mintz-Plasse weinig tijd om te ontwikkelen. Dit zijn twee interessante personages, maar ze krijgen gewoon veel te weinig tijd om te stralen. Geslaagde humor valt ook ver te zoeken in deze prent, want je krijgt voornamelijk flauwe pies en poep grappen. Lekker het eerste deel blijven kijken en sla deze film gerust over.

4.0 / 10

Banned

Avatar

Vond dit vervolg best meevallen eigenlijk. Actie is vet, Mindy krijgt een mooie verhaallijn, de score van deel 1 komt vaak terug en de humor zit goed. Kleine tegenvaller is de rol van Jim Carry, gewoon slecht uitgewerkt en voegde voor mij niks toe aan het geheel. Dan waren de kornuiten van Red Mist toch een stuk amusanter en memorabel. Al bij al zo'n ramp nog niet. Het laatste shot was anders wel een leuke opwarmer voor het derde deel. 7/10

Glennekeeeee

Avatar

Het eerste deel was een verrassend comic-meesterwerk naar mijn gevoel met een goede story, heerlijke brute vechtscenes, sterke acteeprestaties en heerlijke humor mooi in elkaar verweven. Om dat te evenaren leek het me dus al niet te gaan in de sequel want dat was simpelweg onmogelijk volgens mij. toch is deze film, ondanks de vele negatieve reacties, zeker geen artistieke flop. Integendeel, ik heb me er heerlijk mee vermaakt. De cast speelt wederom sterk en Carrey is een zalige toevoeging in deze film want hij speelt die rol echt heerlijk. Het verhaal is misschien iets te leeg maar de humor die zorgt ervoor dat de vaart er blijft inzitten. de shaky-cam is geen positieve toevoeging al geeft het wel een rauwe sfeer neer die bij sommige actie-momenten zijn nut had. the motherfucker is heerlijk om naar te zien al brengt hij nooit echte dreiging met zich mee.

Kort: KA2 is een sequel die teert op wat werkte in deel 1 maar in deze film is het allemaal net niet genoeg in balans om er weer een topper van te maken. Toch is KA2 een waardige sequel die je entertaint voor 95 minuten zonder dat je een keer naar je klok zit te kijken

7/10

jaime91

Avatar

Veel negatieve reacties en laat ik dan de eerste zijn die positief is. Ik heb me goed vermaakt met deze sequel. Ik zou bijna willen zeggen dat ik deze zelfs beter vind dan het eerste deel alleen zijn er ook een aantal punten die ik zo storend vind dat ik deze film net iets minder waardeer dan het eerste deel. En dan heb ik het voornamelijk over de flauwe poep en pies humor die de plank volledig misslaat, veel te overdreven is en een film als Kick-Ass heeft dat ook helemaal niet nodig.

Wat ik wel zeer positief vind is het donkere randje dat deze sequel heeft. Het kan aan mij liggen maar ik vind deze sequel net iets grover en harder dan het eerste deel. En dat waardeer ik zeer. Ook Jim Carrey als Colonel Stars And Stripes vind ik een pluspunt. Want hoewel ik hem zeer waardeer als komiek, laat hij zien dat hij ook zeer badass kan zijn. Wat een baas! :W

En dan nog even een spoiler. Ik had alleen gedacht en ook wel gehoopt dat Carrey zijn rol wat groter zou zijn

Ik heb me dus nogmaals goed vermaakt hiermee. En ik heb me ook niet gestoord aan Hit-Girl haar verhaallijn. Sterker nog ik vind Chloë Grace Moretz opnieuw zeer goed in haar rol. Mclovin was een prima badguy alleen heb ik hem wel komischer gezien.

Ondanks een aantal kanttekeningen wat betreft de humor, en de overdreven shakycam waardoor sommige actiescenes wat lastig te volgen zijn een prima sequel wat mij betreft. Ik hoop alleen dat als er een derde deel komt Vaughn weer aan het roer staat.

benjamin

Avatar

En zo komen we bij de grootste teleurstelling van de zomer en jammer genoeg is dat de opvolger van het zo originele en geslaagde Kick-Ass.

Deze keer geen Vaughn en dat is te merken. Jeff Wadlow neemt de teugels over, maar toont zich geen kundige regisseur. Zeker de actiescènes zijn met dank aan duidelijke green screen en slordige shaky cam maar bijzonder matig in beeld gebracht. Ook qua scenario zit het niet snor: zowel Jim Carrey als de nieuwe slechterik krijgen amper de ruimte om echt indruk te maken. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is de geslaagde humor uit deel één vervangen door bijzonder flauwe pogingen tot met als dieptepunt schoolmeisjes die in publiek moeten kotsen en kakken.