Gangster Squad (2013)

No names. No badges. No mercy.

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Een film die met stijl overeind blijft: The Man From U.N.C.L.E. is een recenter voorbeeldje maar Gangster Squad kan in hetzelfde hokje geplaatst worden.

Nochtans zat er zo veel meer in: Penn, Goslin, Brolin, Stone, Mackie, Pena, ga zo maar door. Een cast om van te smullen en die cast doet het ook voortreffelijk. Penn is heerlijk (vooral het eerste deel van de film) als de slechterik die zo gestoord is in zijn ambitie, een genot om naar te kijken. Net als aan de overkant Brolin die geweldig bruut is en laat zien dat dit soort rollen perfect zijn voor hem. Ook de rest van de cast doet het top al komen we daar wel meteen bij éen van de minpunten van deze film: elk personage is zo cliché geschreven en de samenstelling is ook zo voorspelbaar uit voorgaande gelijkaardige films dat het soms meer op een spoof lijkt van het genre terwijl de film zich voor de rest bloedserieus houd op enkele typische jaren 50-vibe-mopjes na. Visueel is de film wel heerlijk, overdag lekker kleurgebruik, binnenscènes schitterend belicht en de nachtscènes geven die lekkere extra vibe, al is het daar soms toch nét wat te onduidelijk en wazig wat er allemaal gebeurd.
Het scenario biedt ook niets nieuws. Alles al eens gezien, allemaal voorspelbaar, inclusief de twists en Penn die de hele film als een sterke badguy speelt word in de laatste akte als een bange angsthaas weerspiegeld in een zwak eindgevecht als gevolg.
Het lijkt nu wel alsof Gangster Squad niet veel te bieden heeft. Dat is zeker niet waar. Zoals gezegd is de cast degelijk tot top, spelen ze hun personages met de nodige stijl en vibe, is het visueel allemaal dik in orde en hoewel het allemaal voorspelbaar is, is het wel op de best mogelijke manier dat mogelijk is bij herhaalwerk uitgevoerd.

Gangster Squad is een onevenwicht actievehicle die meer dan overeind blijft door de solide uitvoering van het cliché-scenario en enkele leuke tot ijzersterke vertolkingen.

7/10

Olrik

Avatar

Gangster Squad is een film met een erg indrukwekkende cast, maar de film zelf is jammer genoeg iets minder indrukwekkend.
Voordat de film uitkwam hadden veel mensen de hoop dat dit een gangster epos zou worden vol met actie, spanning, memorabel acteerwerk en de rest van het gebruikelijke misdaad aspecten, maar na het zien van deze film zul je alles behalve dat denken.
Laten we eerlijk zijn, met het acteerwerk is niks mis en de film weet goed de geest van de jaren 50 neer te zetten, maar je kan overduidelijk zien dat de makers niet wisten waar ze met deze film naartoe wilden gaan, want het verhaal is soms erg langdradig en moeilijk te volgen en sommige scènes komen erg klungelig over terwijl andere scènes weer bloedserieus zijn.
Zoals ik al zei, is er met het acteerwerk niks mis, maar de rol van Sean Penn als Mickey Cohen was soms iets te over de top en ik heb geen enkel idee wat Ryan Gosling überhaupt in deze film te zoeken had.
Al bij al een middelmatige film waar veel meer uit had kunnen worden gehaald.

6.0 / 10

Frietgezicht

Avatar

Tegenvaller. Toen de cast en het verhaal bekend gemaakt werd had ik goede hoop op een sterke misdaadfilm maar als je L.A. Confidential verwacht kom je bedrogen uit.
Dit is een actie-film zonder al te spectaculaire actie en het verhaal is eigenlijk ook aardig slap.
Wat gasten gaan Penn zieken en de manier waarop is lachwekkend want hun voorbereiding en aanpak is zo amateuristisch dat het ongelooflijk is dat ze niet gelijk zelf eraan gaan of niet een paar van hun.
Ook doen ze alles zonder maskers ofzo op straat of in clubs maar Penn heeft hele film niet door wie het zijn.

Penn zelf zet een leuke rol neer maar heb meer het gevoel dat ik naar Penn kijk die zich lekker laat gaan dan een echt karakter.
Emma Stone doet alleen mij omdat er een lekker wijf in moest hoewel ze op het einde nog soort van nut heeft voor de ontwikkeling van het verhaal.

Voor de rest zijn de karakters niet erg boeiend op Robert Patrick en Penn's karakters na.

5je

benjamin

Avatar

Juiste verwachtingen maken soms een wereld van verschil. Wie een epos over de maffia verwacht, komt bedrogen uit. Gangster Squad heeft ook niet die ambitie. Het verhaal (flikken moeten een gangster stoppen) is simpel en een tikkeltje karikaturaal. Net als de slechterik van dienst: haast elke medewerker die in iets faalt, moet er aan geloven.

Maar het hoofddoel van deze film was 'cool' doen en dat met zo veel mogelijk 'style'. De historische inkleding en de vele actiescènes missen hun doel niet. Neen, dit is niet de must-see waar ik even op gehoopt had, maar wel een prima actieprent.

Wizzz

Avatar

Gangster Squad is een heerlijke wegkijk film, je kan zitten met een zak chips en een drankje en je hoeft je niet druk te maken dat je de film niet gaat snappen. Wat ik een leuk aspect vind is dat de grote gangster in de film, Mickey Cohen, ook echt heeft bestaan en Sean Penn speelt hem echt stoer na..conclusie, gewoon verstand op nul en lekker onderuit zakken...en kijken maar

Secret1994goesFilm

Avatar

Goed filmpje,
heb hem gezien en was bang door een resencie die ik hier had gelezen.
Maar de film was boven verwachting.
Actie was goed, de zowat donkere sfeer.
Het verhaal was redelijk, het speelde rond de maffiabaas en de driehoeksverhouding werd niet te veel aan bod gebracht.
Het einde blijft gissen,want je weet niet wie van de Squad zal overleven...
Goed film toch zeker een 8tje die ik in m'n dvd collectie wil Smiley face