The Lone Ranger

The Lone Ranger (2013)

Never Take Off the Mask

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Had slechter verwacht. Geef de film wel een 6je.
Depp was toch weer leuk maar de hoofdrolspeler niet. Finale was zo slapstick/cartoon-achtig dat het de spanning totaal eruit haalde. Niet verveeld en geinig voor een keertje.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Als de hoofdrolspeler, schrijvers en regisseur van Pirates zich zetten achter een nieuwe grote blockbuster met opnieuw een rol van Depp die op z'n zachtst gezegd aan Jack Sparrow kan doen denken bij momenten, kon het toch haast niet foutlopen volgens Disney. Jammer genoeg weten we ondertussen dat het juist gigantisch foutliep: de kritieken waren niet direct enthousiast te noemen en het volk bleef thuis. En nog erger, zo onterecht is dat allemaal niet.

Toegegeven: dé flop van het jaar is een heel zware titel, zeker omdat er echt wel mensen met talent aan meewerken. En ook omdat de film echt wel z'n momenten heeft: de finale is zo'n moment - overdreven, maar leuk. Het staat vast dat schrijvers Elliott en Rossio goede ideeën hebben, alleen geven ze weer de indruk niet te kunnen schrappen of selecteren.

Het resultaat daarvan is dat deze film maar liefst twee en een half uur duurt, wat wel zeer lang is voor een verder vrij voorspelbaar originsverhaaltje. Had deze film een dik half uur korter geweest, het was gewoon bijzonder vermakelijk zomerentertainment geweest, maar nu loopt het tempo niet lekker. Het is nochtans niet moeilijk te zien waar geschrapt had kunnen worden: de oude Tonto die een jong wijsneusje z'n verhaal vertelt, het personage van Helena Bonham Carter of het begin dat wel heel lang z'n tijd neemt om Tonto en John Reid samen te brengen.

En als we dan toch bezig zijn, misschien had men bepaalde zaken juist beter kunnen uitwerken - ik denk maar aan bepaalde personages. Op het moment dat we iets meer leren over Tonto, is dat interessant, maar het blijkt niet meer te zijn dan wat informatie over de plot en een manier om het verhaal nog wat te rekken door nog een ruzie tussen Reid en Tonto. Uiteindelijk blijft Tonto de plaatselijke Jack Sparrow: dat is geen drama aangezien Depp daar wel raad mee weet, maar helaas maakt dat het contrast met de wat saaie titelheld te groot. Ook jammer dat de andere personages niet verder te lijken komen dan clichés, zeker Butch is zelfs voor dit verhaal te overdreven. Aangezien Tonto loog over de geesten, moeten we dus aannemen dat hij echt gewoon dat hart at, omdat hij daar zin in heeft dus. Beetje overdreven en btw, die scène werkt gewoon niet omdat je zo weinig ziet dat je echt moet raden wat er gebeurt.

Al bij al zijn er films die meer verdienen te floppen dan Lone Ranger, maar ik zou de film zeker niet aan iemand aanraden."


Als er nu 1 ding is waar ik het niet mee eens ben, is dat Depp een variatie op Sparrow heeft neergezet. Tonto is echt een personage met diepgang en emoties en heeft zoveel meer te bieden dan Sparrow (al vind ik Sparrow echt heerlijk hoor). Voor de rest vond ik het tempo best wél goed en heb ik weinig overbodige zaken gemerkt, vond de duur niet te lang. Maarja dat zijn allemaal meningen hé... subjectiviteit

AnnaB

Avatar

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Bij vlagen serieus en met veel geweld, maar Tonto's opmerkelijke humor en wijsheden verluchtigen het geheel tot een aangenaam spektakel. Mooie opbouw ook, vanuit de indiaan (die we dan nog niet kennen), die het jongetje als het ware geschiedenisles geeft.

B@chelor

Avatar

Was best te pruimen, maar hoef de film niet snel een 2e keer te zien. Depp en Fichtner waren op dreef. Behoorlijk gewelddadig voor een Disney flick. Een klein 7-tje.

Eelzak

Avatar

Dit is echt de slechtste film die ik in tijden heb gezien. Er zitten zoveel gejatte scenes in, Als je deze eruit zou halen dan hou je niets meer over. De aanval van indianen op de zilvermijn was zo herkenbaar gepikt uit Lord of the Rings The two Towers. Ze zeggen wel eens beter goed gepikt dan slacht bedacht, maar dit is zelfs slecht gepikt.

Bilbo

Avatar

Ik denk dat dat één van de weinige positieve reacties over de film is die ik tot nu toe gezien heb, Banned, al ben ik nog niet zeker of ik deze film in de bios wil zien, hoewel ik een fan van het westerngenre ben en graag wil zien dat het genre blijft bestaan..

JamesBond

Avatar

Mooie recensie, Banned, zoals gewoonlijk ;) Ik ga de film ook zeker bekijken! Jouw recensie maakt mij nog nieuwsgieriger! Smiley face

Moviespecialist

Avatar

Ik weet dat je geen ordeel van een film kan geven als je de film nog niet hebt gezien, maar The Lone Ranger lijkt mij gewoon helemaal niks.
Een echt western hoort naar mijn mening heel ruig en vies te zijn zoals het in die tijd gewoon was en niet een soort Lucky Luke film te zijn.
Ik heb er niet echt veel vertrouwen in.

?.?/??