Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

What ever became of Hansel and Gretel? [Scandinavian DVD.]

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Goede film is dit wel, mooie decors en locaties, prachtige make up !!
Het verhaal begint zoals het klassieke sprookje maar heeft er daarna verder niets meer mee te maken, het is wel leuk gevonden allemaal.
De cast doet het prima, Peter Stormare is perfect gecast alsook Famke Janssen die de rol van de heks op zich neemt.
Ook beide hoofdrolspelers doen het goed, en dit is dus weer een hoofdrol voor Jeremy Renner wiens carrière blijkbaar nu toch helemaal goed is gestart.
Voor wie van actie en een, lugubere, sprookjesachtige sfeer houd; de geschikte film dan deze.

Frietgezicht

Avatar

Leuk filmpje o.a. omdat Gemma zo heerlijk is om naar te kijken.ik begreep waarom die knul dr borsten ging schoonmaken :P
Alleen is Hansel wel een erg saai karakter waardoor de gespreksstof die hij met Gretel heeft wel erg miniem is.
De gore is een pluspunt want de scene waarin een trol een paar belagers van Gretel afmaakt is voor mij de beste uit de film.
Zijn Hansel en Gretel supermensen? Ze krijgen klap na klap en vliegen door tafels en ruiten heen enz maar blijven knokken.
Jammer dat Janssen(aardige rol) eerst erg machtig en ontastbaar overkomt en op het einde de zoveelste heks lijkt.

Zat actie,film kort,vermaakt op zich prima. 6je

jaime91

Avatar

De film deed precies wat ik ervan verwachte. Dom hersenloos vermaak bieden en ik ben daarom ook niet echt teleurgesteld. De actiescenes zijn prima, er zit genoeg blood & gore in soms zelfs teveel wat het wat overdreven maakt en Jeremy Renner en Gemma Arterton (wat is zij een prachtige vrouw trouwens) zijn ook prima in hun hoofdrollen. Beide kunnen prima ass kicken. Ook Famke is oke als slechte heks Muriel. Hetgeen wat me eigenlijk het meest gestoord heeft waren de teksten en dan voornamelijk de fuck dit en fuck dat. Dat taalgebruik in een soort van middeleeuwse setting vind ik een beetje apart. Wat dan wel weer prima is zijn de special effects en de kostuums. Want gelukkig zijn de meeste monsters geen slechte CGI wezens maar is het grootste gedeelte een kostuum wat veel beter werkt. Al met al dus een aardige popcorn hersenloze actieflick, die weinig verassingen te bieden had. Een goed script had deze film overigens geen kwaad gedaan, maar ik verwachte ook geen film met een goed script dus in principe is dat ook niet echt kritiek maar meer een soort van kanttekening ofzo. En een sequel hoeft van mij ook helemaal niet, vooral niet als ie PG-13 wordt.

DashX

Avatar

Snelle en vermakelijke actie.
De heksen zien er eng uit. De wapens die zij gebruiken zijn erg modern voor hun tijd. Het heeft veel weg van de film Van Helsing (Die vind ik net iets betere film): moderne wapens, setting, actiescenes. Het grote verschil is dat het hier heksen zijn ipv vampieren.
Jammer van het flinterdun verhaal en karrige karakters met weinig diepte. Een voorbeeld: Toen Hansel achterkwam dat zijn moeder een heks was, reageerde totaal met geen emotie
Film duurde best kort, vond het prima zo.
Ik geef het een 6je. Leuk om een keer te kijken, maar niet voor een tweede keer. :+

Secret1994goesFilm

Avatar

Zeer kort ;S
Het idee was tof... Maar had er dan meer sfeer van de Grimm ingestoken!
Lekker veel bloed dus daar zal het niet aanliggen...
Maar het gaat te snel. Ze vinden de Main Vilian te snel... ik wou meer kleinere VIllians zodat het wat langer duurt.
Het échte eindgevecht was redelijk goed... maar het eindgevecht daarvoor kon beter...
Acteren was goed met Atkinson en Renner.
TOch een 7'tje ,neem een 7,5