Insidious (2010)

We need to save Dalton . . . Now!

Reviews (7)

TomBroers

Avatar

Dalton een jongetje raakt bezeten door een of andere demoon, goede trailer en lijkt een spannend verhaal...

De film begint erg goed en spannend, dit weet de film lang vast te houden en ik kreeg het gevoel dat ik misschien naar een van de beste films van de afgelopen jaren zat te kijken. Helaas raakt deze film in het 2de gedeelte alle spanning en de hele sfeer kwijt als het een of ander ◾sciense fiction verhaal word... Dit was een film met zeer veel potentie en door het compleet overdreven gedoe in het tweede gedeelte gaat een heel groot deel hiervan verloren.

Toch nog een 4/10, voor het goede en spannende eerste gedeelte.

Tarkus

Avatar

Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film eerst deze nog eens opnieuw bekeken.
Heb echter niets aan mijn eerdere commentaar toe te voegen, hoop alleen dat het 2de deel toch iets beter is dan dit.

Commentaar 2012:
Van een film die van dezelfde makers als de 'Saw'-reeks is zou je een bloederig spektakel verwachten. Maar dat is het niet dus.
Wat niet betekend dat deze film slecht zou zijn, ik vond hem best wel goed, maar had toch nog wat meer schokkender beelden verwacht.
De vertolkingen zijn ook redelijk goed met uitschieter Rose Byrne als topper.

ThinkTwoTimes

Avatar

Mijn favoriete horrorfilm. Ik geef toe, zoveel heb ik er nog niet gezien... Wat wel heel jammer is dat deze wel echt een shit uitgave heeft op blu-ray. Slechte transfer en waarom geen extra's en zelfs geen menu!??

Over de film:
Gewoon goede film met uitstekende schrikmomenten en soundtrack. Voila alles wat je moet weten over deze film Smiley face
Ik weet zeker dat vele mensen de scene met die rode duivel niet goed vinden. Het was ook niet wat ik van de film verwacht had maar het is toch deze scène die me het meest is bijgebleven. Dat muziekje en al. Ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe franchise. Het einde smaakte zeker naar meer. Aja vergeten: de acteurs in deze film zijn top!

8.5/10

jaime91

Avatar

Gisteravond nog Insidious bekeken voor het slapen gaan. Ik was al meteen na de eerste Saw gezien te hebben onder de indruk van de regie van James Wan. Hoewel dat pas zijn eerste film was, wist hij al direct indruk te maken zonder al te veel blood & gore waar ze bij de sequels nogal in doorgeslagen zijn. Niet alleen de regie van die film was top, ook het verhaal wat de nodige plottwisten bevatte maakte indruk op me. Daarna volgde Dead Silence die helaas wat middelmatig was, en Dead Sentence die wel weer enorm veel indruk maakte. En nu is er dus Insidious. Een heerlijke oldschool horrorfilm die nog minder blood & gore bevat dan Saw, een geweldige creepy sfeer heeft en vrijwel geen (slechte) CGI gebruikt. De horror komt dit keer voornamelijk door de make-up en de briljante schrikeffecten. En dan geen flauwe jumpscares zoals de cliché kat die ineens in beeld springt nee hier is echt goed over nagedacht. De hele film door zat ik op het puntje van mijn stoel omdat ik constant verwachte dat er weer iets ging gebeuren. Wat ik ook een pluspunt vind is het gezin die deze vreselijke dingen meemaken. Het is namelijk geen heel bijzonder rijk gezin ofzo, het is een doodnormaal amerikaans gezin waarin je je goed kan verplaatsen en waarmee je direct kan meeleven. Mede ook dankzij de goede prestaties van de hele cast. Patrick Wilson en Rose Byrne zetten zeer overtuigende rollen neer. En wat ook nog best belangrijk voor een horrorfilm is is de muziek en ook dat zit helemaal goed in Insidious. Toen de aftiteling over het scherm liep had ik nog steeds kippenvel dankzij die creepy muziek.

Insidious is goed geschreven, ontzettend spannend en zorgde bij mij echt voor kippenvel momenten, alleen had ik na afloop van de film geen enkel probleem met slapen. Ondanks dat ik de film in het donker bekeken heb, en ik weet niet waar dat precies aan ligt eerlijk gezegd. Maar dat kan ook heel goed aan mij liggen, omdat hij bij veel mensen nog net dat beetje meer indruk maakte. Al met al dus een heerlijke classic horrorfilm en zeker weten een aanrader. Ik ben zeer benieuwd naar de sequel die dit jaar gaat verschijnen!

rizza

Avatar

Sorry jongens en meisjes,

Ik kon het niet helpen om te reageren, want insidious was een lachertje.
Voor diegene die dit een 10 geven of supereng vonden hebben of nog nooit eerder een horrorfilm gezien of jullie zijn nog erg jong waardoor jullie snel bang zijn. Want deze horrorfilm is absoluut niet goed, niet eng, niet origineel en alle pogingen om eng te zijn pakken uit als comedy.

Mochten jullie echte enge films willen zien dan ben ik meer dan bereid om jullie tips te geven van een echte goede spannende of enge film. Bij deze wil ik ook even zeggen dat de recensent zich moet schamen om dit 4 sterren te geven. Kan echt niet !

NothingPersonal

Avatar

Aangenamen verassing deze film!
Was een beetje bang voor de zoveelste amityville
en paranormal activity en hoewel de film wel wat weg heeft van deze films blijft het wat nieuw aanvoelen.
De door gewinterde horror/thriller kijker heeft het plot misschien net iets te snel door maar verder een film om te gaan zien.
-Respect voor james wan en z'n team de film heeft 'maar' 1,5 miljoen gekost maar doet ogen voor heel wat meer!-

Acer

Avatar

Insidious is echt een goede horror film, griezelig en op sommige momenten liepen de rillingen over me rug. Begint lekker vaag, zodat je bezig blijft om het verhaal te ontrafelen. Dan kan je opeens denken aan een vorm van een haunted house achtig iets, een moment later heb je weer iets van "poltergeist" oud vrouwtje die langs komt om het (vermiste kind gebeuren) even op te lossen. Acteerwerk had wellicht iets beter gemogen, maar dat drukte de pret niet voor mij. Patrick Wilson doet z'n best hierin, ik vind deze film gewoon goed. Deed me denken aan kindergriezelboeken die ik vroeger las. Dit is een film die je toch gezien moet hebben, met een geweldig goede "vage" einde. Mocht er een deel 2 komen, dan graag zo snel mogelijk. Verder krijgt deze film een negen, puur omdat Insidious me uitstekend heeft vermaakt.