Now You See Me

Now You See Me (2013)

Come in close, because the more you think you see, the easier it'll be to fool you

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

deze film heeft een prettige vibe en een interessant thema. Uiteraard ook een sterrencast. Toch viel het me een beetje tegen. Het is net iets te veel show en allemaal net iets te gelikt om er een echt spannende crimefilm van te maken. De twist aan het einde gaat me ook net iets te ver. Zeker leuk voor een keertje en het kijkt lekker weg. Maar geen topper. 6/10

Bartelo

Avatar

Deze film vond ik zo tegenvallen. Gelijk al in het begin, veel te gelikt en vond het vaak heel nep gefilmd overkomen.

Tarkus

Avatar

Uitstekende film is dit, overtreft al mijn verwachtingen.
Prima cast, zowel de oudere garde als de jonge.
Maar wat een knap scenario heeft deze film, ik heb er elke seconde van genoten hoe goed dit verhaal wel is.
Voor de liefhebbers van magie is dit ene puike film, maar ook voor anderen een aanrader hoor.
Eentje die ik zeker nog eens ga bekijken.
Topper !!!

Roeltje

Avatar

Now You See Me verzand na een geweldig begin een beetje in naar een vaag, psychologisch drama die de film geen goed heeft gedaan. Deze wannabe Prestige kan niet verder komen dan de eerste 20 minuten, daarna wordt het alleen maar onduidelijker met oninteressante bijpersonages. Maar om het geweldige begin toch nog een

7

benjamin

Avatar

Tussen alle sequels en franchises deze zomer toch één relatief origineel filmpje. Ik zeg 'relatief' want deze film vindt het warm water zeker niet opnieuw uit. Wat je wel krijgt, is een oerdegelijke thriller die met veel vaart de kijker probeert even sterk te misleiden als pakweg een stel goochelaars.

Secret1994goesFilm

Avatar

Now You See Me (2013)
Had de hoop opgegegeven dat ik hem nog te zien zou krijgen op groot scherm... maar daar was ie plots in de 'wordt verwacht' sectie van m'n biosc. Dus de volgende week direct deze gaan checken!

Come in close, because the more you think you see, the easier it’ll be to fool you.
4 amazing magicians. 3 impossible heists. 1 billion dollars. This is no illusion.
Look closely, because the closer you think you are, the less you will actually see.

De film begint sterk waar op een leuke en interessante manier de specialiteit van het lid wordt weergeven.
Van straatgoochelaar J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), de goochelaar Jack Wilder (Dave Franco), mentalist Merritt McKinney (Woody Harrelson) en illusioniste Henley Reeves (Isla Fisher).
Maar wanneer ze een uitnodiging krijgen in mysterieuze vorm begint het serieuze werk van trucjes en illusies.
De film gaat een jaar verder en je ziet hoe de 4 straatartiesten het samen tot één van de podia's op Las Vegas hebben geschopt.
En vanaf dan begint het moment dat ze op 3 optredes een geschift aantal dollars weten stelen.

Mark Ruffalo zit sterk in z'n rol als Dylan Rhodes die de 4 artiesten wil pakken,maar telkens met z'n gezicht tegen de muur loopt wanneer illusies hem rond de oren vliegen. Hij wordt opgescheept met een Franse Alma Dray van Interpol die op haar manier dan weer meer probeert de magie te begrijpen en de illusies sneller voor te zijn.

Ook de rollen van Morgan Freeman als de Magican-buster en Michael Caine als de geldschieter zijn interessant en een leuke toevoeging aan de film.

In deze film worden vooral de magische trucjes in beeld gebracht met afwisselend spanning en actie. Als kijker hield ik me wel aan de tagline van de film 'The Closer You Are, The Lesser You Actually See'. Als je denkt dat je de 4 artiesten een stap voor bent... Ben je juist één achter! Ze spelen niet enkel met de gefrustreerde Rhodes (Ruffalo) maar ook met de kijker.

Het leuke aan de film is ook hoe echt het optreden lijkt. Alsof je in je cinemazaal eigenlijk naar een goochelshow kijkt en de 4 artiesten echt tegen jou bezig zijn.

De chemistry tussen de 4 wordt maar even uitgebeeld,bij hun eerste ontmoeting en bij hun finale act. Alle 4 spelen ze hun rol uitstekend al wil je nog steeds iets meer zien van Isla FIsher.

Besluit: Deze film bevat dus z'n trucjes,spanning en vele twists en oplossingen en is dus een leuk filmpje om zeker te zien in de bioscoop. Na een 2e keer kijken is het misschien ietsje minder omdat je al weet hoe de trucs in elkaar zitten.
9.4/10