After Earth (2013)

Danger is real. Fear is a choice.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Reviews (7)

adofmirosch

Avatar

After earth de film uit 2013 die een boxoffice bomb is geworden & afgekraakt Door de critici wat boven al vermeld is.
Maar is de film wel zo slecht?, wat me gelijk op viel aan het verhaal is dat het serieuser is dan ik gedacht had.
Nergens ook maar een beetje humor wat ik best jammer vond.
Het verhaal viel bij me ook in de smaak er gebeuren vanaf het neerstorten op de aarde toch goede dingen in dat me bleef boeien tot het einde.
De wereld is prachtig in beeld gebracht geen wereld van het avatar niveau maar wel echt mooi.
Een underated film jammer.

Olrik

Avatar

Wat een waardeloze film...
M. Night Shyamalan is een van de meest afgekraakte regisseurs van de laatste jaren en hoewel ik dol ben op zijn eerste drie films is het geen wonder om te zien waarom.
The Village is wel redelijk, maar Lady in the Water, The Happening en The Last Airbender zijn stuk voor stuk verschrikkelijke films en doen je absoluut niet vermoeden dat de regisseur ervan dezelfde man is achter The Sixth Sense.
After Earth is de meest recente film van M. Night Shymalan en hoewel ik echt hoop koesterde dat hij op een dag weer een goede film zou maken is die hoop vervolgen na het zien van After Earth.
Het verhaal van deze film heeft me geen seconde kunnen boeien, de personages zijn er slecht uitgewerkt, de effecten zijn matig en het script is echt waardeloos.
Ik weet echt niet wat Will Smith in deze film te zoeken heeft, want hij doet geen ene drol in deze film en lijkt er enkel te zijn voor zijn zoon Jaden Smith, die matig acteert en niet echt een sterke rol aflevert.
Erg teleurstellende film en eentje die ik waarschijnlijk nooit weer zal herbekijken.

3.0 / 10

Tarkus

Avatar

Een fikse tegenvaller deze film.
Waar is de leuke Will Smith uit 'Independence Day', ook een SF film en waar is de zoon Jaden Smith, die uitstekend was in 'The Karate Kid'. Geen van beiden toont hier wat ze werkelijk in hun mars hebben, ze doen het beiden even slecht.
De special effects in de film zijn redelijk, maar niet echt wat je zou verwachten in een film uit 2013.
Wat ik wel heel goed vond aan deze prent is de soundtrack, maar ja, daar alleen ga je gene film voor kijken.
Neen, ik heb van bieden al betere dingen gezien, ook samen.
Deze film toont hoe het niet moet, misschien beter toch maar hun carrière apart verder zetten ?

Frietgezicht

Avatar

Gister gezien en omdat ik lage verwachtingen had viel de film mee. 6je heb ik wel voor over.

Jaden is matig, Smith prima maar zijn personage gun je weinig dus dan blijft er weinig over om voor te juichen.
Film speelt zich op aarde af maar waar zijn de verlaten gebouwen enz? Saaie omgeving die mij meer deed denken aan de planeet uit Predators. Erg jammer. Dreiging in film is ook slap omdat alles duidelijk uit de computer komt en een zelfopoffering van een vogel is echt lachwekkend te noemen. Film heeft zelfs geen klein twistje en de emotionele scenes werken niet. En toch heb ik mij niet erg verveeld

Glennekeeeee

Avatar

Afgekraakt door de critici, een flop aan de wereldwijde kassa. Dan zou je denken dat je een flutfilm voorgeschoteld krijgt... Maar After Earth bewijst toch het tegendeel. Niet dat AE een topfilm is geworden of bij het betere werk van Shamalamanbambam hoort maar het is zeker geen flop, creatief gezien. De film heeft vooral een eigenaardig sfeertje dat een beetje bengelt tussen een blockbuster en een drama. op sommige momenten werkt dit erg goed maar vaak is dit het grootste pijnpunt van de film. In het begin lijkt het een mooie opbouw, word er gezorgd voor veel spanning maar als je een echte actie-blockbuster verwacht word die spanning nooit omgezet in echte actie of thrill-momenten. Will Smith zet ook zeker niet zijn beste rol neer al komt dat meer door het verhaal dat de personages te bieden krijgen (overigens is het verhaal door Smith geschreven dus is het best eigenaardig). Zijn zoon doet het niet slecht al merk je dat hij voorlopig nog niet die topper is die dergelijke films naar een hoger niveau kunnen tillen door de acteerprestatie, maar dat was Smith in het begin ook niet altijd dus geef ik hem voorlopig het voordeel van de twijfel. Visueel is de film wel van topkwaliteit en heb ik er weinig op aan te merken. De finale is zeker ook niet slecht maar misschien iets te basic aangezien je toch wel wat op je honger hebt gezeten gedurende de hele film.

After Earth is dus zeker voor mij geen slechte film maar het uitgangspunt had veel meer potentieel. Dit komt volgens mij minder door het regiewerk maar eerder door het nogal cliché-achtig verhaal dat weinig kansen bied op verrassingen. De schitterende beelden en de leuke chemie tussen vader en zoon maken veel goed. Een doordeweekse actiefilm die je met lage verwachtingen zeker kan plezieren, maar ook niets meer

6/10

dlippold

Avatar

Heb gisteravond After Earth gezien en ik moet zeggen dat ik het een geweldige film vind! Ik krijg de indruk dat veel mensen het idee achter Will Smith's monotone houding niet begrijpen en "The Fresh Prince" hadden verwachten.

Zijn karakter is een Ranger, een inter galactische super getrainde padvinder. De ultieme overlever. En om zijn niveau te kunnen bereiken heeft hij zijn emoties moeten dimmen of zelfs uitschakelen om rationeel te kunnen denken en te overleven. Als je dit jarenlang doet kan ik me voorstellen dat je nogal afstandelijk wordt. Ik vond zijn rol briliant neergezet en zijn zoon vult het geheel uitstekend aan.

Ik vond het verhaal goed, de cliche's acceptabel en zelfs passend. Waarom men heeft besloten deze film te haten begrijp ik echt niet.

pmw84

Avatar

Wat een slechte gare film. Special effects erg goedkoop en het verhaal is zoooo cliche. Hier en daar probeerde men Avatar na te doen en dat mislukt zo hard !!! Vond Will Smith ook heel slecht terwijl ik echt gek op hem ben. Hij was te overdreven strenge papa. Zijn zoon moet gewoon even wachten met acteren, maar opzich doet die "niet" slecht. Maar het verhaal heeft totaal geen diepgang. Ik vond het zeker na Hangover III deze film de slechtste van 2013.

2/10