Noah (2014)

Rediscover the epic story of one man and the most remarkable event in our history.

Reviews (6)

Olrik

Avatar

Ik had meer verwacht van deze prent...
Darren Aronofsky is een geweldige regisseur met fantastische films als The Fountain en Black Swan, maar nu met Noah slaat hij een totaal andere weg in, buiten zijn meer artenstieke projecten.
Allereerst wil ik zeggen dat de film mooi oogt en dat bovendien de locaties er prachtig uitzien, maar dat wilt niet zeggen dat de pinpunten van de film daarom vergeten kunnen worden.
Vooral het eerste uur was moeilijk om door te komen, omdat het verhaal soms redelijk langdradig was en er veel voorspelbare dingen in voor kwamen.
Russel Crowe doet erg zijn best in deze film en dat is ook zeker te zien, maar zijn rol als Noah is niet echt memorabel en zal ik waarschijnlijk al snel vergeten zijn.
De film heeft me af en toe weten te vermaken, maar het eerste uur deed alles behalve dat en het verhaal was gewoon te voorspelbaar voor woorden.

6.0 / 10

Tarkus

Avatar

Ik had hier veel meer van verwacht.
Het verhaal is veel te langdradig, vooral het eerste uur verveelt.
Ook de speciale effecten hadden beter gekund, het is zowat het slechtste dat ik heb gezien de laatste jaren.
Russell Crowe doet zijn best, maar is niet de persoon om een Bijbelse figuur uit de beelden.
Nog een redelijke score voor de prachtige locaties, maar verder ben ik wel uitgepraat over deze prent.

benjamin

Avatar

Het is moeilijk niet ergens respect te hebben voor deze film: atheïst Aronofsky maakte zijn visie van het Bijbelverhaal over Noah en ondanks het feit dat hyperkatholieken al lang in een conservatieve furie waren geschoten, hield de studio na enkele testscreenings dapper vast om de man z'n visie op het doek te plaatsen. Maar levert dat nu ook een goede film op? Jammer genoeg niet echt.

Het verhaal van Noah is op zich een simpel en weinig spectaculair verhaaltje uit de Bijbel dus was er wel wat werk nodig om dit te vertalen naar een langspeelfilm. Daarbij is niet alles even geslaagd en zeker de plot rond de cliché slechterik van dienst is wel bijzonder flauw en weinig overtuigend net als de actieclimax van de prent die ergens halverwege al plaats vindt. Ook het personage van Hopkins liet maar een bizarre indruk na.

Visueel is de film wat hit en miss: de timelapse scènes zullen een kwestie van smaak zijn en alvast niet de mijne, maar af en toe zit er wel een mooi beeld bij. De cast is grotendeels prima, maar al bij al een te onevenwichtige film.

Secret1994goesFilm

Avatar

Noah...
Deze film is niet enkel het bouwen van der ark,maar gaat veel dieper.
je wordt echt met meerdere dingen geconfronteerd in deze film zoals de 'standvastigheid van Noah' hoe hij neen zegt tegen een hele bevolking en hun de toegang op z'n ark verbied.

Het verhaal draait vooral rond de tekens die de Creator geeft aan Noah en de zuivering.
Hoe weet Noah zeker of hij z'n God goed begrijpt?

Voor de rest doet Russel Crowe het zeer goed als Noah. In het begin lijkt hij een bot personage dat de boodschap van God ontvangt en toevallig zich goed kan verdedigen. Maar de volgende helft acteerd hij echt zeer goed wanneer hij moet beslissen of hij Gods mening nu volgt of niet. Hardverscheurende keuzes worden gemaakt!

Ray Winstone speelt een zeer sterke (soort van) Bad Guy... Want jah... Aan wiens kant staat de kijker?
Aan de ene kant heb je de zelfzuchtige koning (Winstone) die zichzelf voelt als een God en vind dat de mens het belangrijkste is! De mens moet deze zondevloed overleven en al die dieren mogen desnoods afgemaakt worden. Dus jah... is hij goed? Hij wil ons tenslotte redden... Maar hij is ook slecht, want hij voelt zich beter dan elk ander leven wezen op de planeet.
En dan heb je Noah, die wil zien hoe heel de mensheid word gewist en dat voor z'n God...

Uiteindelijk weet het verhaal z'n spanning na het vertrek met de boot weer op te bouwen. Zo wil Noah het kindje van Emma Watson afmaken als het een meisje is dit allemaal omdat hij denkt dat God het hem zegt...
Natuurlijk krijgt deze film veel kritiek van godsdiensten enzo... want ze vinden het normaal dat de gelovigen hun dierbaren opofferen voor hun GOd :S

Acteerprestaties waren wel goed, zeker Crowe zoals eerder vermeld. Ook Watson sprong eruit door de plotse twist Enkel vond ik Connely in die scene niet zo heel sterk :S

Maar jah uiteindelijk is het een zeer spannend en soms vies filmpje... Je wordt geconfronteerd met de hebzucht van de mens en de onschuldigheid van de andere wezens op deze planeet. Toch eens leuk om een bijbels verhaal te zien Smiley face
7.6/10

Angelater

Avatar

'Noah' is een aparte benadering van een bijbels verhaal. De fantasy elementen zag ik nooit aankomen, maar stelden ook niet teleur. Crowe was geloofbaar als Noah, maar niet erg indrukwekkend. Niemand leek er echt uit te schieten, ondanks dat het acteerwerk wel redelijk was. De regie, waaronder het heldere/luidde geluid en de scherpe/mooie beelden, was uitstekend. Er zaten echter wel een aantal 'evolutie scènes' in de film die mij irriteerden; het was voor mij te vlug en druk gemaakt. Waarschijnlijk dat de onnodige 3D hier ook wel wat mee te maken had. Clint Mansell levert trouwens een set mooie muziekstukken af die ik met plezier eens afgezonderd zal beluisteren.

Om hierbij nog even terug te komen op bioscoop ergernissen; de lullo-van-de-dag-award schenk ik aan die krantenkoker van een
Pathé medewerker die het een schitterend idee vond om tijdens het laatste uur continue de deur te openen om te zien of de film afgelopen was en hij ons afval kon innen. Belachelijk.

Glennekeeeee

Avatar

Een heerlijke visueel verbluffende atypische blockbuster met een ijzersterke russel crowe die van mij gerust genomineerd kan worden voor enkele acteerprijzen. Een van de sterkste antihelden weergevenin dit soort budgetfilms is niet simpel maar dat is hier schitterend tot stand gebracht. Een blockbuster die niet alleen zorgt voor amusement maar je ook doet stilstaan bij de gedachten van een man die God niet wil telleurstellen en daardoor zo zichzelf lijkt te verliezen.

1 echt negatief punt: sommige bijrollen waren ondermaats