Flight (2012)

Reviews (6)

MovieMazzter

Avatar

Film die ik nog niet eerder had gezien en waar ik eerlijk gezegd ook nog niet van had gehoord. Maar met Denzel Washington op de poster moet je hem toch gaan kijken aangezien ik zelden een slechte film met de man zie.

Ook nu viel het zeker niet tegen. Een lange film van bijna 140 minuten waar je geboeid naar blijft kijken. Denzel Washington kreeg inderdaad terecht een Oscarnominatie voor deze rol (ik moet opzoeken naar wie de Oscar uiteindelijk ging dat jaar). Zoals reeds opgemerkt klopt de boven gegeven synopis niet. Het vliegtuig stort niet neer door fouten van de alcoholistische en drugsgebruikende piloot, TENZIJ het vliegtuig is beschadigd tijdens de start en het optrekken waarbij de piloot veel te hard door heftig een stormfront probeert te komen. Deze mogelijkheid blijft in het onderzoek (zwarte doos !) verder onbesproken enigzins tot mijn verrassing. De landing zelf is een staaltje dat door geen enkele piloot in de simulator kon worden geevenaard. Kortom: held of dader / mede-verantwoordelijk ?
Het is geen rampenfilm maar een inkijkje in het leven van een alcoholist / drugsgebruiker die een succesvolle carriere als piloot heeft. Prive heeft hij zijn leven echter totaal niet op orde en de ramp zet hem diep aan het denken. Dat proces wordt uitstekend in beeld gebracht met een indrukwekkende ontknoping. Een sterke dramafilm met een voortreffelijke Denzel Washington.
8/10

GiLuX

Avatar

"In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten."

NEE.

In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn op dat moment onder invloed zijn van alcohol en coke niet onder de indruk is van een technische storing en waarschijnlijk door zijn niet nuchtere staat iets heel raars doet (onderste boven vliegen) waarmee hij juist een ramp voorkomt."

Glennekeeeee

Avatar

Een zootje ongeregeld waarbij de makers twijfelen tussen de weg die ze wouden inslaan. gaan we voor een hoog rock en rol gehalte vol personages met een hoek af of een zeetzoem clichédrama. toch is de film geen flop met dank aan de terecht genomineerde Washington voor deze rol die alles uit z'n personage haalt. spijtig genoeg - op Goodman na - is de rest van de cast maar zwak, zelfs cheadle speelt op het platte af. de vlucht op zich was wel echt een topper. spijtig dat daarna enkel Washington nog het niveau kon aanhouden en de rest volledig in elkaar zakte.

6/10

GiLuX

Avatar

"die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten. "

eh nee.. integendeel juist..

hij red juist het vliegtuig dat door technische problemen in problemen komt.

juist omdat hij onder invloed is raakt hij niet in paniek en doet iets heel erg tegennatuurlijks om het vliegtuig te redden.

er wordt immers later ook in de film gesteld dat geen enkele piloot het was gelukt zijn onvoorstelbare manoeuvres na te doen in de simulator en het te overleven.

johnwayne

Avatar

Denzel Washington kreeg terecht een Oscarnominatie voor zijn rol als alcoholistische piloot die, tijdens een noodsituatie waarbij z'n vliegtuig dreigt neer te storten, een stunt uithaalt in een poging niet te crashen. De film handelt minder om de ramp zelf, maar wordt gaandeweg meer een karakterstudie van een ontkennende alcoholist, die iedereen die hij lief heeft in z'n persoonlijke vrije val meesleept. Wie een rampenfilm met veel actie verwacht is hier aan het verkeerde adres, maar wie een sterk drama wil zien moet vooral blijven kijken.

Tarkus

Avatar

Denzel in topvorm, zo zou je deze film kunnen samenvatten.
Alweer een prachtige rol van deze man, in een puike prent met een uitstekend scenario.
De film heeft me van begin tot einde kunnen boeien.
De beelden van de vliegtuigcrash zijn ronduit indrukwekkend, maar de film boeit toch het meeste door de problemen van Washington's personage.
Ook de andere personages zijn prima ingevuld, geen enkele opmerking daarover.
Rest me alleen nog te vertellen dat de soundtrack ook een pareltje is en je weet dat die een prent is waarvan je meer dan 2 uur kan genieten !!